Zápasové menu

I přes převahu kališnického celku se dlouhou dobu držel vyrovnaný stav, přičemž o vítězi prvního polabského derby letošní sezóny rozhodly samostatné nájezdy, v nichž měli domácí hokejisté převahu. Zcela zaslouženě tedy berou velmi cenné dva body. Vyrovnaný stav docela dlouho drželi oba brankáři, kteří předvedli skvělé výkony.

7. kolo

3:2sn

0:2, 1:0, 1:0 - 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí n.L.

Branky a nahrávky: 25. Stříbrný, 52. Kodýtek (Kvasnička, Strejček), rozh. náj. Bílek – 4. Melka (Smolka), 11. Severa (Bernad) . Rozhodčí: Zubzanda, Dědek - Podrazil, Kokrment. Vyloučení: 5:5. Bez využití: Diváci: 1324. Střely na branku: 42:24. Zblokované střely: 23:20. Hity: 22:17. Vhazování: 47:38. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

HC Stadion Litoměřice: Klouček – Pavlas, Jeřábek, Kvasnička, Smetana, Strejček, Jandus – Stříbrný, Veselý, Bílek – Kantner, Kodýtek, Chalupa – Pilař, Miškář, Jirásek – Havelka, Hanták, Komárek.

HC Slovan Ústí n.L.: Volke – Husák, Bernad, Hes, Macek, Vaněk, Zdvořáček – Gengel, Melka, Smolka – Merta, Vrdlovec, Severa – Dufek, Najman, Kousal – Mical, Volf, Markulinec.

Autorka reportáže: Barbora Koťová

Domácí do zápasu nastoupili s velkým nasazením a hostující celek z toho byl mírně zaskočen. Přesto se hned v začátku čtvrté minuty vedení chopil ústecký Slovan, když Antonín Melka dokázal dostat puk za brankovou čáru. Domácí však neustali v obléhání branky hostů. Hráči Ústí se provinili nedovoleným zákrokem a Litoměřice si mohly zahrát první přesilovou hru zápasu, kterou i přes množství vytvořených gólových příležitostí nevyužily. Domácí se stávali lepší týmem, avšak v jedenácté minutě potrestalo hostující mužstvo kališnickou chybu a Jiří Severa zvýšil skóre na 0:2. Stadion ve svém tlaku neustával, do konce třetiny se už ale neprosadil, do kabin tak odcházelo Ústí s dvoubrankovým náskokem.

Úvod druhé třetiny patřil domácím, přesto se ale soupeři podařilo vynutit faul ze strany Stadionu. Ústí svou první přesilovku v zápasu nevyužilo a domácí tak přežili oslabení bez úhony. O minutu později dokázal zmatku před bránou Martina Volkeho využít Josef Stříbrný a snížil tak na 1:2 a Ústí vedlo o pouhou jednu branku. Hned po vstřelené brance však přišly pro hráče Stadionu další krušné chvilky. Dvouminutové oslabení ale opět zvládli velice dobře a po návratu Filipa Hantáka do hry pokračovali v tlaku na ústeckou svatyni. Martin Volke do konce třetiny však neudělal žádnou chybu a hosté tak vedli i po druhé třetině.

Třetí třetina začala z obou stran velice aktivně, hra se přesouvala od jedné brány k druhé a domácím se i přes spoustu střel, které vyslali na ústeckou branku nedařilo ztrátu dorovnat. V padesáté první minutě se ale vše změnilo. Krásnou akci předvedli David Kvasnička a Jan Strejček, kteří asistovali Petru Kodýtkovi, ten svou tvrdou a přesnou střelou umístil kotouč do soupeřovy sítě. Stadion tak srovnal na 2:2. Do konce základní hrací doby se už ani jeden celek neprosadil a utkání pokračovalo do prodloužení. Ale ani prodloužení o vítězi nedokázalo rozhodnout a následovaly samostatné nájezdy, ve kterých štěstí přálo více domácím. Stadion dokázal proměnit hned tři nájezdy z pěti. Nájezd Vítězslava Bílka byl pak tím vítězným.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Dnešní zápas byl velice těžký, po první třetině jsme prohrávali 0:2, což si myslím, že bylo úplně nezasloužené. Soupeř dokázal z každé vážnější akce dát gól a my jsme z několika dobrých šancí nedali nic. Ve druhé třetině jsme byli z mého pohledu mírně lepší. V prodloužení jsme měli štěstí, nájezdy jsme dali tři z pěti, což není vůbec špatné. Také bych chtěl dnes velice poděkovat fanouškům za perfektní podporu.

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Zápas byl velice vyrovnaný, ale i přesto si myslíme, že jsme zde ztratili dva body. Celý zápas jsme hráli lépe, ale neumíme se plně soustředit celých šedesát minut. V druhé třetině jsme se herně hodně přizpůsobili Litoměřicím. Myslím si, že jsme dnes dva body ztratili zbytečně.