Zápasové menu

Litoměřice sehrály v Třebíči velmi vyrovnané utkání. Velkou zásluhu na dnešním vítězství má Vítězslav Bílek, který vstřelil dva góly. Otevřel skóre v sedmé minutě, poté přidal další trefu ve vzájemné čtyřgólové přestřelce mezi oběma celky na počátku třetiny druhé. Kališníci tak odvrátili nezdar z předchozího venkovního utkání a z Vysočiny odváží cenné tři body.

6. kolo

2:3

0:1, 2:2, 0:0

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 23. Kusko (Zohorna), 24. Wasserbauer (Havránek) - 7. Bílek (Jandus, Pavlas), 23. Bílek (Kvasnička, Veselý), 25. Smetana (Pavlas). Rozhodčí: Koziol, Kašík - Reich, Komínek. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. Diváci: 943. Střely na branku: 2:3. Zblokované střely: 5:8. Hity: 19:16. Vhazování: 47:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Kaláb, Vágner, Půža, Mikyska, Hort, Čejka – Horký, Dolníček, Erat – Vodný, Havránek, Wasserbauer – Kristl, Zohorna, Kusko – Kratochvíl, Král, Malec.

HC Stadion Litoměřice: Rybár – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Kvasnička, Jandus, Strejček – Bílek, Veselý, Helt – Chalupa, Kodýtek, Kantner – Jirásek, Miškář, Pilař – Komárek, Hanták, Havelka.

První třetinu bychom mohli shrnout kratičkým bonmotem: kdo střílí, dává góly, kdo kombinuje, dává hezké góly … pokud vystřelí. Ale k věci. Do úvodních dvaceti minut vletěli hosté po hlavě. Byli rychlí, relativně přesní v přihrávkách a především nekomplikovaní ve střelbě. Řada z nich šla od modré, zatímco domácí se často stahovali do třetiny Litoměřic a kombinovali a kombinovali. To Stadion potrestal v sedmé minutě rychlou přihrávkou Janduse s Pavlasem na VÍTĚZSLAVA BÍLKA, který zakončil nekompromisní dělovkou od již zmíněné modré, po které se za branku chytajícího Karla Vejmelky poroučela gólmanova láhev s pitím. Další branku ochozy MANN + HUMMEL Arény ve zbývajících minutách neviděly. Naopak však bylo k mání sedm vyloučení a to bychom úvodní třetinu mohli označit za džentlmenskou v porovnání s tím, co přinesly další dvě.

Po úpravě ledu a domluvě trenérů se na straně Horácké Slavie projevila změna. Agresivnější a přímější herní projev přinesl ve dvacáté třetí minutě střelu Radima Zohorny v bezprostřední blízkosti Rybárovy brány, kterou litoměřický gólman pokryl, ale s následnou dorážkou SILVESTERA KUSKA si už nevěděl rady. Třebíč vyrovnala ale jen na pouhých dvacet jedna sekund. Po necelé půl minutě opět slavila litoměřická „rychlovka“. Veselý, Kvasnička a zakončující VÍTĚZSLAV BÍLEK. Třebíč však nehodila hokejku do šatny a o minutu později předvedl JAN WASSERBAUER branku, která dnes a nejen dnes patřila k tomu lepšímu na domácím ledě. U levého kruhu si do hole zaklesl kotouč, se kterým se projel za zády Rybára, následně projel levým kruhem a z mezikruží prostřelil litoměřického brankáře mezi betony. Parádní akce. Jenomže! Vyloučení Lukáše Horkého v dvacáté páté minutě potrestal ONDŘEJ SMETANA a hosté byli opět ve vedení. S postupujícím časem a nervozitou přibývala vyloučení na obou stranách kluziště. Stavidla tvrdosti zvedl především nevybíravý atak na Jana Wasserbauera u vlastní střídačky. Do konce utkání se tak z důvodu nedovolených zákroků pískalo ještě osmkrát. Po jednom z faulů nařídili ve dvacáté osmé minutě rozhodčí trestné střílení, které Tadeáš Král neproměnil. Stav tedy na konci druhé třetiny 2:3.

A nejinak tomu bylo i na konci třetiny poslední. Přestože v třetí části hry domácí o poznání častěji stříleli a její finále bylo doslova zdrcující, ani závěrečná power – play nic nezměnila na tom, že Horácká Slavia po šesti odehraných zápasech a dnešní prohře 2:3 obsadila třinácté místo WSM ligy, což není příliš šťastné číslo. Naopak Stadion se udržel na sedmém místě

Ohlasy k utkání

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Po zápase v Přerově jsem říkal, že jsme odehráli výborné utkání, dnes však spokojeni absolutně nejsme. Dvě třetiny jsme nebruslili, nechodily nám puky, nešly nám přesilovky. Po druhé třetině jsme si k tomu něco řekli, chtěli jsme soupeře dostat pod tlak aktivní hrou. Bohužel nám to rozbilo naše vyloučení. Až v poslední pětiminutovce jsme hráli to, co jsme chtěli a to je bohužel málo. Sehráli jsme pěkné zápasy s Kladnem a Přerovem, po dnešku si však musíme sednout na zadek a začít znovu.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Pro náš mladý tým strašně cenné venkovní vítězství. Každá takováto výhra zvedá klukům sebevědomí a ukazuje, že cesta, po které jdou, může být úspěšná. Výkon z naší strany nebyl zcela dle představ, dvě třetiny jsme moc nebruslili. Vytvořili jsme spoustu faulů. Možná i díky častým oslabením jsme se nedostali tolik do hry, až třetí třetina byla odehraná tak, jak jsme chtěli. Výborně jsme také odehráli oslabení, které nám doposud moc nešla, to byl podle mě klíč k dnešní výhře