Zápasové menu

Ve čtvrtém vzájemném utkání Stadion na Prostějov už nestačil. První gól zápasu přišel hned v druhé minutě utkání, když se prosadil domácí celek. Kališníci dokázali v závěru třetiny vyrovnat a zásluhou Jana Veselého bylo skóre po první třetině nerozhodné. V úvodu druhé periody vstřelili domácí dvě rychlé branky a šli do vedení 3:1. Ve třetí třetině se dokázali Jestřábi prosadit po čtvrté. Hosté však rychle zareagovali a vstřelili dva góly, o které se zasloužili Jaroslav Kalla a Filip Stoklasa. Jestřábi si ale jednobrankový rozdíl dokázali udržet až do konce zápasu, a tak tři body zůstávají v Prostějově.

47. kolo

4:3

1:1, 2:0, 1:2

LHK Jestřábi Prostějov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 2. Matuš (Žálčík), 21. Fiala (Švec, Hozák), 23. Rudovský (Indra, Martin Novák), 46. Žálčík (Šlahař, L. Luňák) – 20. J. Veselý (Jaroslav Kalla), 47. Kalla (J. Veselý, Stoklasa), 52. Stoklasa. Rozhodčí: Fiala, Kika – Barteček, Konvička. Vyloučení: 3:4, navíc Pavlas (LTM) 10 min. osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 916. Střely na branku: 28:33. Průběh utkání: 1:1, 1:1, 4:1, 4:3.

LHK Jestřábi Prostějov: Kantor (Barvík) – D. Kolář, Štindl, Grebeňuk, V. Zadražil, T. Kvapil, A. Holík (A) – Fiala, Hozák, Švec – L. Luňák, Venkrbec (C), Indra – Matuš, Šlahař, Žálčík – L. Krejčík, Martin Novák (A), Rudovský.

HC Stadion Litoměřice: J. Pavelka (Šindelář) – Jebavý, J. Šulc (A), Š. Havránek, Pavlas (C), Barák, Smetana, Bažant – Hanták, Kopta, Loskot – Jaroslav Kalla, J. Veselý, Stoklasa – Půlpán, Miškář, M. Ondráček – J. Dvořák, R. Pilař, O. Procházka.

Autor reportáže: Marcela Koudelková, www.lhkjestrabi.cz

Úvodní vhazování posledního vzájemného zápasu vybojovali Jestřábi, kteří se ihned vrhli do útočného pásma. Netrvalo dlouho a skóre utkání se přepisovalo poprvé. Ve druhé minutě vytvořil litoměřický brankář hrubou chybu. Toho využil Lukáš Žalčík, který Pavelku za brankou o kotouč a poslal jej Radimu Matušovi a ten ho uklidil bekhendovou střelou do sítě. Další gól mohli Hanáci přidat v deváté minutě, kdy našel Petr Štindl krásnou přihrávkou osamoceného Žalčíka. Jenže tomu střela nesedla. V následujících minutách kraloval brankář Litoměřic, který vychytal jak pokus Lukáše Krejčíka, tak i Marka Švece. V patnácté minutě došlo na první vyloučení. Na trestnou lavici byl vykázán Ondřej Smetana. Přesilovka domácích ale neměla dlouhého trvání. Už po půl minutě se počet sil na ledě opět srovnal, neboť domácí hráli v šesti. Hra čtyři na čtyři ale žádnou branku nepřinesla. Hostům se však nakonec podařilo ještě v první třetině srovnat. Ve dvacáté minutě zařídil vyrovnávací gól Jan Veselý.

Do prostřední části utkání vlítli Jestřábi jako uragán. Už po třiceti vteřinách vzal domácím zpět vedení Ondřej Fiala a o dvě minuty později navýšil na 3:1 Jan Rudovský. Tlak domácích přerušilo až vyloučení Alexandra Grebenyuka. Litoměřickým se ale přesilová hra vůbec nepodařila, neboť v ní málem sami inkasovali. V dvaatřicáté minutě si power play zahráli po faulu Jaroslava Kalli opět domácí. V jejich početní převaze měl paradoxně největší šanci Ondřej Kopta, jehož střela orazítkovala konstrukci Kantorovy svatyně. Na konci druhé třetiny zahrozili opět hráči Prostějova. Pavelka byl tentokrát připraven.

Na začátku poslední dvacetiminutovky měli na holi druhý gól hráči Litoměřic. Jejich snahu ale zhatil Martin Novák, který dorážku do odkryté klece na poslední chvíli zablokoval. V pětačtyřicáté minutě byl na trestnou lavici vykázán za hrubost Matěj Bažant, čehož Hanáci bleskurychle využili. Po pouhých šesti vteřinách navýšil na 4:1 Lukáš Žalčík. Příznivci Prostějova se ale nakonec dlouho neradovali, neboť o minutu později poslal kotouč za Kantorova záda Jaroslav Kalla. Navíc se na straně domácích dopustil prohřešku Aleš Holík. Litoměřičtí ale nakonec nabídku Prostějova nezužitkovali. Překonat prostějovského muže v masce se jim opět podařilo až dvaapadesáté minutě, kdy snížil na rozdíl jedné branky Filip Stoklasa. Necelé tři minuty před koncem závěrečné sirény se zbytečného faulu dopustil Filip Hanták. Osobní trest si pak za nesportovní chování vykoledoval Aleš Pavlas. Litoměřice to i přes oslabení zkoušeli ještě bez brankáře, ale nakonec se jim srovnat nepodařilo. Jestřábi tak berou poprvé v letošní sezóně ze zápasu s Litoměřicemi tři body.