Zápasové menu

I přes napínavý boj kališníci v Benátkách nad Jizerou vyhrát nedokázali, utkání skončilo v základní hrací době nerozhodně 1:1, a tak se prodlužovalo. V první třetině se nedokázal prosadit ani jeden z týmů. To samé platilo i ve druhé periodě, a tak po zaznění druhé sirény bylo skóre zápasu stále nerozhodné 0:0. Ve třetí třetině se jako první prosadili hráči Stadionu. Ve čtyřicáté sedmé minutě vstřelil úvodní branku zápasu Jaroslav Kalla, kterému na gól přihrál Matúš Paločko. Domácí však v závěru třetí třetiny dokázali využít přesilovou hru a vyrovnali na 1:1. Do konce třetí třetiny se už skóre nezměnilo a o výsledku tak rozhodlo prodloužení, ve kterém štěstí více přálo domácím, kteří se prosadili v šedesáté druhé minutě a Stadion tak domů odjíždí se ziskem jednoho bodu.

25. kolo

2:1pr

0:0, 0:0, 1:1 - 1:0

HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 55. Chlapík (Kolmann, Mikyska), 62. Plodek (Víšek) – 47. Kalla (Paločko). Rozhodčí: Sýkora, Valenta – Kajínek, Toman. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 232. Střely na branku: 25:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

HC Benátky nad Jizerou: F. Novotný (Bláha) – Mikliš, Kočí, Kolmann, Husa, Pyrochta, Holub, Zeleňák, Havlín – Hrníčko, Plodek, A. Dlouhý – Chlapík, J. Mikyska, Víšek – Prokeš, Volf, Bittner – Ďurač, Da. Svoboda, J. Havel.

HC Stadion Litoměřice: J. Pavelka (Šindelář) – Jebavý, J. Šulc, Smetana, Pavlas, Barák, Piegl, Bílek – Švagrovský, Rubeš, Pletka – Paločko, J. Veselý, J. Kalla – Půlpán, Hanták, M. Ondráček – O. Procházka, R. Pilař, Kulda.

Autor reportáže: Martina Nová, www.hokejbenatky.cz

Zápas odstartoval velmi opatrně, ani jeden z týmů se nedral příliš dopředu a obě mužstva se zaměřovala především na zabezpečenou obranu. Poměrně rychle šli domácí do čtyř a přes prvotní pokusy Litoměřic se prodral před Pavelku domácí Hrníčko, jenž zachytil puk na modré čáře, bekhendem zblízka zkoušel překvapit gólmana Stadionu, ale neprostřelil ho. Hra byla vyrovnaná, nicméně postupně se začaly Benátky více osmělovat. Chlapík hledal Víška před bránou, který zakončil, jenže Pavelka zasáhl betonem. Přesilovou hru si vyzkoušeli i Středočeši, ba dokonce půl minuty strávili ve hře 5 na 3. I když se drželi ve třetině soupeře, Litoměřičtí srdnatě bránili a nepustili soupeře k dobré střelecké příležitosti. I přes nevyužité početní výhody mohli jít Benátečtí do vedení, již ve hře 5 na 5 Pavelka špatně rozehrál za bránou, avšak litoměřickou bránu zachránil bránící dvojblok, který Chlapík nepropálil. S blížením se zvuku sirény začali hosté nabírat sil a byli nebezpečnější. Domácí tým s Novotným v bráně měl co dělat, aby neinkasoval gól do šatny, nicméně krušné chvíle ustál a do druhé dvacetiminutovky se šlo beze změny skóre.

Prostřední dějství začalo svižněji. Oba tábory zapnuly na vyšší výkon a snažily se více útočit. Na úvod si Veselý udělal samostatný výlet k Novotnému, ale ten zavčasu přiklepl betony. Střelecké pokusy se objevovaly jak od Benáteckých, tak od Litoměřických, žel diváci se úvodní trefy nedočkali. Hra se přelévala ze strany na stranu a nebylo lepšího týmu. Nikdo se nedostal k vyložené tutovce, která by zásadně ovlivnila ráz utkání. Navíc se všichni snažili vyvarovat sebemenšímu zaváhání, které by mohlo protistraně nabídnout přesilovou hru, průběh se tak obešel bez jakýchkoliv vyloučení. V 35. minutě se odehrál asi nejzajímavější moment druhé třetiny, když mohli jít do vedení domácí hráči. Plodek míchal s pukem před bránou, počkal si na správný moment, naservíroval puk Hrníčkovi, jenže tomu se do střely postavil roztažený Pavelka. Závěr dějství byl obdobný jako u první dvacetiminutovky, Litoměřice mely více ze hry, avšak na Novotného nevyzrály.

Také třetí třetina nabídla vyrovnanou partii. Hra se opět přelévala ze strany na stranu. Nakonec se vedení ujali jako první hosté. Ve 47. minutě otevřel skóre Jaroslav Kalla střelou z levého kruhu, kterou vymetl roh nad lapačkou Novotného. Vzápětí mohly Litoměřice navýšit svůj náskok, nicméně přesilovou hru nezužitkovaly, na benáteckého gólmana si nepřišla ani střela Paločka, jež chytil do lapačky. Zbývalo něco přes pět minut do konce základní hrací doby a na trestnou lavici usedl jeden z hostů. Na rozdíl od Stadionu Benátky početní výhodou nepohrdly a dočkaly se kýženého vyrovnání. Kolmann nejprve nastřelil od modré břevno, avšak puk se dostal k Adamu Chlapíkovi, který pokořil Pavelku. Domácí vědomi si špatné statistiky z nastavení chtěli rozhodnout do konce šedesáti minut, vítěznou trefu měl na holi Dlouhý, žel pro Benátky nedal, a tak Středočeši podesáté museli čelit nastavení.

Úvodem prodloužení měli více šancí Litoměřičtí. Švagrovský se proháčkoval před Novotného, ale ten vyrazil kotouč do ochranné sítě. Psala se 62. minuta a po levé straně ujel Jan Plodek. Promyšlenou kličkou přelstil Pavelku a střelou na bližší tyč zajistil svému týmu druhý bod za konečné vítězství 2:1 v prodloužení.

Ohlasy k utkání

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Dle mého názoru to bylo vyrovnané utkání. Potkali se podobní soupeři. Hrál se celoplošný hokej nahoru-dolů dělaný systémem. Utkání bylo o jedné chybě, o jedné střele. Inkasovali jsme branku, avšak byli jsme trpěliví a pracovali jsme stále stejným systémem. Podařilo se nám srovnat utkání. Šli jsme do prodloužení, které bylo po dlouhé době pro nás úspěšné.

Miloš Říha (Litoměřice): Jsem přesvědčený o tom, že jsme odehráli velmi dobrý zápas. Mužstvo hrálo velmi dobře v obraně. Soupeř, až na jednu přesilovku, jedno střídání v první třetině a jedné naší chyby ve druhé, si nevytvořil vůbec nic. Beru to jednoznačně jako ztrátu dvou bodů. Nevím, jestli situace před prvním inkasovaným gólem byl puk tečován vysokou holí. Těžko tohle hodnotit. Můžeme se na to podívat, ale to už nic nevyřeší. Myslím si, že jsme měli rozhodnout v přesilové hře. V prodloužení jsme měli tři šance, ze kterých jsme neskórovali. Udělali jsme chybu, kterou soupeř ihned potrestal. Je neskutečné, jak jednoduše jsme schopni ztratit body.