Zápasové menu

Po řadě čtyř výher vyrazili litoměřičtí hokejisté do dalekého Frýdku-Místku, ve kterém však nedokázali zvítězit a tři body tak zůstali na Ostravsku. Zápas byl velice vyrovnaný, po první třetině byl stav nerozhodný 0:0. V závěru druhé periody se kališníci dokázali prosadit, ale jejich gól nebyl uznán, jelikož byl kotouč za záda domácího gólmana poslán vysokou holí, a tak bylo skóre po druhé třetině stále vyrovnané. Až třetí třetina dokázala určit vítěze. V padesáté minutě se prosadil domácí obránce Jakub Matyáš, druhou branku pak vstřelili domácí v šedesáté minutě do prázdné branky. Utkání skončilo za stavu 2:0 a kališníci tak odjíždí domů bez bodu.

15. kolo

2:0

0:0, 0:0, 2:0

HC Frýdek-Místek - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 50. Matyáš (Chmielewski, O. Kovařčík), 60. Luka. Rozhodčí: Obadal – Bryška, Novák. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1648. Střely na branku: 31:24. Průběh utkání: 2:0.

HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – Michal Roman, Matyáš, Jeník, Zahradníček, Roupec, Doudera, Adámek – Sýkora, Cienciala, Luka – Miloš Roman, Kanko, Franek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Meidl, Klimša, Káňa.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Šindelář) – Plášil, Jebavý, Smetana, Šulc, Piegl, Barák, Bílek – Pletka, Hanták, Ondráček – Kalla, Bulík, Valášek – Procházka, Miškář, Pilař – Racek, Rubeš, Beránek.

Autor reportáže: Michal Břuchanský, www.hcf-m.cz

Útočné formace obou týmů se v úvodu utkání spíše hledaly, první vážnější šance se urodila až po pěti minutách hry, ovšem David Cienciala svou příležitost z předbrankového prostoru nevyužil. Pilař, Pletka a Miškář poté na druhé straně dostali do provozní teploty Šimbocha, který v desáté minutě zlikvidoval nebezpečné dorážky Rubeše.

Druhá polovina první dvacetiminutovky přinesla rysům dvě přesilové hry, v první z nich pálil nad Cienciala, poté zase Michal Roman a do třetice aktivní Cienciala. Dvě minuty před koncem úvodní periody putoval na trestnou lavici i Martin Ondráček, ani jeho nedovolený zákrok ale domácí nepotrestali.

Po změně stran se od litoměřických hráčů utrhl Michal Kovařčík, v úniku ale branku netrefil. Během další minuty pak Pavelka zlikvidoval i šance Franka a Kanka. V pětadvacáté minutě se po propagačním pokusu Smetany opět ukázal mladší z bratrů Kovařčíku, jenomže gólman Stadionu zakročil nachystanou lapačkou.

V čase 26:38 si hokejisté Frýdku-Místku opět zahráli v početní výhodě, Luku však Pavelka vychytal stejně jako následnou střelu Chmielewského a dorážku Tomáše Franka. Na přelomu druhé poloviny zápasu fauloval mladičký útočník rysů Miloš Roman, jehož čtyři spoluhráči v dalších dvou minutách ale všechny soupeřovy střely zablokovali.

Menší převaha Litoměřic trvala i po návratu Miloše Romana, Valáškovo zakončení z ostrého úhlu ale Šimbocha nepřekvapilo. Chvíli poté měl už několikátou dobrou možnost Cienciala, který v protiútoku tentokrát zakončil do hrudi Pavelky. Ve druhé hostující přesilovce se Litoměřičtí dostali do vedení, branka ale nakonec kvůli hře vysokou holí neplatila.

Bezbrankový stav se tak přesunul i do třetí třetiny, v jejímž úvodu se s pukem do brankoviště bezúspěšně tlačil Matyáš, jenž pro Frýdek-Místek vybojoval alespoň přesilovku. Kromě nepřesné rány Kanka a zneškodněného pokusu Luky se však Pavelka moc nezapotil. Další úspěšný zákrok si litoměřický strážce branky připsal proti střele Franka.

Další pasáž rovněž patřila domácím, aktivní útok s bratry Kovařčíky a Aronem Chmielewským při několika pokusech ale opět narazil na maskovaného muže v brance Severočechů. Adámkova střela z osmačtyřicáté minutě proletěla vedle branky, o malou chvíli později se už ale solidně zaplněná Polárka mohla radovat, když několikátou šanci Chmielewského dorazil za Pavelkova záda Jakub Matyáš.

Krátce na to měly Litoměřice příležitost vyrovnat v přesilovce, sebejistý Juraj Šimboch ale lapil jak střelu Bulíka, tak i zakončení veterána Václava Pletky. Poté, co se Tomáš Franek se vrátil do hry, opět ožili hráči Frýdku-Místku, šance Chmielewského a Ondřeje Kovařčíka však ztroskotaly na nepřesně seřízených mířidlech. Stadion se v závěru třetí třetiny do žádného tlaku nedostal a v čase 59:29 naopak podruhé inkasoval, když do opuštěné branky přesně zamířil Vladimír Luka.