Zápasové menu

Druhé utkání v Havířově odplatu kališníkům nepřineslo. V první a druhé periodě byli havířovští vždy o krok napřed a ve třetím dějství už pouze potvrdili svůj nárok na výhru. Ta je po dnešku posunula o krok blíž ke čtvrtfinále. V úterý večer na domácím ledě Kalich areny tak můžeme očekávat velmi napjatou atmosféru.

PO2

6:2

2:1, 2:1, 2:0

AZ Heimstaden Havířov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 8. Mazanec (Doudera, Meidl), 11. Lenďák (Meidl), 31. Gřeš (Meidl, Kanko), 31. Štumpf (Kotala, Pechanec), 44. Pechanec (Štumpf, Kotala), 52. Kalus (Štumpf, Krisl) – 7. Valášek (Berger), 24. Švagrovský (Bažant, Doležal). Rozhodčí: Mikula, Přikryl – Adamec, Poruba. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2222. Střely na branku: 39:31.

AZ Heimstaden Havířov: Laco (Matoušek) – Lenďák, Krisl, Mazanec, Doudera, Korím, Punčochář, Graca – Štumpf, Pechanec, Kotala – Kanko, Meidl, Sztefek – Kalus, Sedláček, Maliník – Bednář, Hudeček, Gřeš – Matějek.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Michajlov) – Toman, Mikliš, Pavlas, Bažant, Šulc, Bílek – Švagrovský, Kalla, Doležal – Kopta, Nedvídek, Horna – Přeučil, Berger, Valášek – Beránek, Brandejský, Rousek.

V sobotu 20. února se odehrálo druhé utkání předkola play-off WSM Ligy mezi AZ Havířov a Stadionem Litoměřice. První velkou šanci zápasu měli domácí. Už po 40 sekundách tvrdě prověřil Pavelku Štumpf. I ve třetí třetině muselo hostům zatrnout. Štumpf našel ve výborné pozici ještě lépe postaveného Pechance, ale ten přestřelil téměř prázdnou branku.

Havířov měl do zápasu mnohem lepší vstup, ale první úder zasadili hosté. V 7. minutě se dostal ke střele ihned po buly Milan Valášek a trefil přesně horní růžek domácí branky – 0:1. V 8. minutě kontroval Havířov vyrovnávací brankou. Opět to byla situace po vhazování, Martin Mazanec vyslal tvrdou střelu, která zamířila za záda Pavelky – 1:1.

Havířovu v této sérii vycházejí přesilovky, což potvrdil i brankou z 11. minuty. Martin Lenďák propálil chumel hráčů před brankou a překonal tak Pavelku – 2:1. O minutu později jsme viděli souhru Pechance s Kotalou, která ale brankou neskončila. V závěru první třetiny hrály Litoměřice přesilovku, ale do kabin se šlo za stavu 2:1 pro AZet.

V úvodu druhého dějství byli hosté hodně nebezpeční. Laco musel hned dvakrát krýt nebezpečné zakončení Nedvídka. Litoměřicím se aktivní úvod vyplatil. Ve 24. minutě nahodil Bažant puk na branku, v klubku hráčů před Lacem tečoval jeho pokus David Švagrovský a bylo srovnáno – 2:2.

Havířov si své vedení vzal zpátky ve 31. minutě, když se nahození Meidla odrazilo od Tomáše Gřeše za záda hostujícího gólmana – 3:2.

Ve stejné minutě trefil havířovský Maliník tyčku. Domácí to ale mrzet nemuselo, jelikož se v téže minutě domácí radovali. Kotala našel volného Daniela Štumpfa, který Pavelku překonal bekhendovým dloubákem – 4:2. Hosté chtěli Laca ohrozit ve 33. minutě, jenže po střele Mikliše letěl puk jen vedle branky.

Hra dostala v závěru druhé části velký spád. Na jedné straně byl v šanci Kanko, na té druhé Doležal. V obou případech si brankáři poradili. I se šancí Gřeše, který před poloodkrytou brankou nepřehodil Pavelkovu hůl. Havířov vedl po dvou třetinách 4:2.

Ve 42. minutě se po Mazancově chybě dostal sám na brankoviště Horna, ale Laca nepřekonal. Nedáš – dostaneš. Opět to platilo a Havířov udeřil popáté. Ve 44. minutě způsobili svou aktivitou rozruch v útočném pásmu Kotala se Štumpfem, z čehož těžil Antonín Pechanec, který dorazil puk za Pavelku – 5:2.

Ve 49. minutě AZet motal soupeře při přesilové hře, která se změnila na 22 sekund na dvojnásobnou. Tu sice domácí hokejisté nevyužili, ale tu klasickou už ano. V 52. minutě uklidil vyražený puk za Pavelku Marek Kalus a Havířov vedl už o čtyři branky – 6:2.

Ve druhé polovině třetí části jsme viděli několik vyloučených hráčů za menší potyčky. Hudeček s Maliníkem jeli dva na jednoho, ale Hudeček rozvlnil síťku jen z boční strany. Na havířovské straně se musel vytáhnout ještě Laco povedeným zákrokem, na druhé straně Bednář ohrozil Pavelku.

V závěru ještě minul ve velké šanci Doudera, ale to už nic nezměnilo. AZ Havířov vyhrál tento zápas 6:2 a vede v sérii 2:0. Série se nyní přesune do Litoměřic a Havířov má mečbol.

Ohlasy k utkání

Martin Janeček (AZ Havířov): Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně a kromě části druhé třetiny, kdy jsme si to sami zkomplikovali, jsme celý zápas ovládali a zaslouženě jsme vyhráli. Do Litoměřic jedeme s cílem sérii co nejdříve ukončit. Myslím, že domácí budou muset hrát aktivně a my, pokud budeme chytří, můžeme hrozit z brejků, které jsou naší silnou stránkou.

Miloš Říha ml. (Stadion Litoměřice): Nemyslím si, že by naše šance na postup ani za stavu 0:2 na zápasy nebyly úplně nereálné. Pokud však chceme příští zápas vyhrát, musíme podat vyrovnaný výkon po celých 60 minut. To nám obou dosavadních zápasech dělalo velké problémy.