Zápasové menu

Na včerejší přípravný zápas dorazil soupeř z Klášterce nad Ohří, který byl podroben tvrdé zkoušce ze strany Stadionu. Domácí ovládli první třetinu a po celé utkání si udržovali před hosty náskok. V průběhu hry se soupeř trochu vzpamatoval a v závěrečné třetině v počtu gólů předčil domácí, ale konečné skóre na svoji stranu nezvrátil.

přát.

5:3

2:0, 2:1, 1:2

HC Stadion Litoměřice - HC Klášterec nad Ohří

Branky a nahrávky: 14. Sýkora, 18. Sýkora (Šikner, Černý), 21. Minka, 32. Domský (Winnerlich), 47. Chlum – 33. Haluška (Bečka), 48. Beran (Süs), 53. Šmejc (Benda)

HC Stadion Litoměřice: Března (Damašek) – Zedek, Novotný, Kejmar, Šikner, Winnerlich, Melichar, Vízner – Vilček, Zajan, Ransdorf, Chlum, Sýkora, Černý, Vyštejn, Minka, Domský

HC Klášterec nad Ohří: Mědílek (Nemeth) – Beran, Kozák, Kopica, Benda, Týr, Šmejc – Bečka, Haluška, Dimitrov, Süs

Úvodní třetinu hry ovládli domácí. Ihned se jim podařilo proniknout do útočného pásma a úspěšně si držet puk. S tím měl naopak potíže soupeř, kterému se nedostávalo větších šancí. Jako první se na trestnou dostal hráč Stadionu Melichar. Ale ani poté, co se hosté dostali do své první přesilové hry, se jejich šance nezvedly. Jakmile se domácí ocitli v plném počtu, opět vyrazili proti klášterecké bráně. Na trestnou lavici byl poslán hráč hostů Benda. Domácím se tak naskytla příležitost, ale nedostali se do větších šancí. Litoměřičtí však puk jen tak nepustili a i poté, co hosté hráli v plném počtu, brána Klášterce stále nebyla v bezpečí.

Vyloučení dalšího hráče z řad hostů. Michal Süs si na trestné lavici odpykal dvě minuty – příliš mnoho hráčů na ledě. Domácí se snažili využít oslabení soupeře, ale moc se jim nedařilo usadit se v útočném pásmu. Zato hosté se dostali k puku a začali si hledat vhodnou pozici pro střelbu, litoměřická obrana však jejich snahu úspěšně zmařila. Stadion se pokusil o to samé a nakonec úspěšně. Ve 14. minutě se Sýkorovi bez asistence podařilo prostřelit bránu Klášterce. Skóre utkání tak otevřel Stadion.

Zbývajících pět minut první třetiny se odehrálo ku prospěchu domácích. Ti nemínili opustit své útočné pole a Klášterec tak musel čelit značnému nátlaku. Zároveň se mu nedostávalo prostoru, aby mohl do hry nějakým výrazným způsobem zasáhnout. Domácí cílevědomě usilovali o navýšení rozdílu a jejich snaha se jim v 16. minutě také vyplatila. Ondřeji Sýkorovi se v zápase opravdu dařilo a do brány soupeře poslal další neomylnou střelu. Tentokrát za účasti Šiknera a Černého.

Úvodní třetina hry se pro Litoměřice vyvíjela velmi slibně. Neprůstupná obrana a přesné střely domácím zajistily náskok dvou branek. Příznivá atmosféra domácí tým ale neopouští. Krátce po oznámení začátku druhé třetiny se náskok zvýšil o další branku. Ve 21. minutě Minkou vystřelený puk projel přímo pod nohama kláštereckého gólmana. Bez asistence. Hosty bude stát velké úsilí snížit takový rozdíl.

Krátce nato na dvouminutový pobyt na trestnou putoval Sýkora a to za hákování. Hosté se tak dostali do přesilové hry, ale nevyužili ji. Litoměřičtí se v plném počtu ihned ujali své útočné role a snažili se o pokrytí soupeřovi brány. Hosté usilovali o získání puku, aby tak změnili skóre, ale ten se držel hlavně u hráčů Stadionu.

V polovině druhé třetiny hosté poskytli domácím další příležitost. Ti si díky tomu zahráli další přesilovou hru. Na trestnou lavici byl poslán Bečka za vysokou hůl. Stadion se chopil šance a na svůj účet si připsal další vstřelenou branku. Ve 32. minutě vystřelil Domský s pomocí Winnerlicha a navýšil tak dosavadní náskok na 4:0. Soupeř na odezvu dlouho nečekal a ve 33. minutě vstřelil svůj první gól. To se podařilo Haluškovi za asistence Bečky.

V posledních minutách druhé třetiny nedošlo k žádným velkým změnám. Šance se stále držely na straně Litoměřic. Za sekání byl vyloučen Domský, který byl ihned po odpykání trestu na trestnou lavici poslán znova. Další sekání.

Hosté se do druhé třetiny pustili s o poznání větším nasazením než v úvodu hry, ale stále měli plné ruce práce s tím, aby domácímu týmu stačili.

Úvod závěrečné třetiny se nesl v duchu častých vyloučení. Nejdříve je potrestán klášterecký Süs za svoji nepřipevněnou helmu. Dvě minuty – nebezpečná výstroj. Vzápětí jej následoval domácí Melichar za podražení a Šikner za vražení na hrazení. Četná vyloučení jsou důsledkem stupňující se agresivity hry. Hosté se dostali do plného počtu a nabídla se jim velká příležitost – přesilová hra pět na tři.

Od posledního gólu se zvýšil tlak i ze strany hostů. Reakce Březny jsou podrobovány častým zkouškám. Ve 47. minutě domácí opět potvrzují svoji převahu ve hře. Puk se po předchozím neúspěšném pokusu o střelu ocitá před brankovištěm a jako první se k němu dostal Chlum, který jím prostřelil bránu soupeře.

Klášterec opět okamžitě reagoval a ve 48. minutě náskok domácích snížil Beran s pomocí Süse. Hosté se vzápětí dostali do přesilové hry díky vyloučení Melichara za podražení. Soupeř se snažil dostat do větších šancí a upevnit svoji pozici. V 53. minutě zasazuje další ránu prostřednictvím Šmejce za asistence Bendy.

V posledních minutách závěrečné třetiny se domácí snažili o zachování stavu skóre, i když se nabídlo několik šancí, kterých se pokusili využít. Hosté bojovali o vyrovnání, ale nebyli schopni již výsledek hry nějakým způsobem zvrátit. Jako posledním vyloučeným utkání byl Sýkora. Odpykal si dvě minuty za hrubost.

Ohlasy k utkání

Jan Fišera (HC Stadion Litoměřice): „Co se výsledku týče, zápas jsme zvládli. Jeho herní stránka už na tom byla o poznání hůř. Přestali jsme být důrazní, nesráželi jsme se, nestříleli. Nebylo to poprvé. Máme s tím problém. Jakmile se totiž dostaneme do většího vedení, začneme dělat všechno jinak. Takhle se obzvlášť proti aktivnímu soupeři určitě hrát nedá."