Zápasové menu

Junioři se ze včerejšího přípravného zápasu z Ústí nevrátili s výhrou. Rozdíl poslední branky se jim sice vyrovnat nepodařilo, ale soupeře nenechali vyhrát lehce. Průběh zápasu často probíhal pod značným tlakem, ke kterému docházelo na obou stranách.

přát.

5:4

1:1, 3:2, 1:1

HC Slovan Ústí n.L. - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 15. Macek (Navarra, Kopta), 25. Kopta (Macek, Navarra), 30. Patzelt, 40. Amirov (Patzelt), 47. Kopta (Macek) – 15. Chlum (Hylena), 28. Černý (Šikner, Chlum), 38. Hylena (Chlum), 60. Minka (Chlum) Rozhodčí: Zítka - Loskot, Kába

HC Slovan Ústí n.L.: Kosina – Trončinský, Loukota, Procházka, Michajličenko, Hucek, Zdvořáček – Navarra, Kopta, Macek, Koval, Patzelt, Amirov, Drha, Ozom, Pospíšil

HC Stadion Litoměřice: Damašek (Švára) – Novotný, Zedek, Šikner, Kejmar – Vilček, Sýkora, Ransdorf, Chlum, Hylena, Černý, Winnerlich, Minka

Přípravný zápas juniorů na domácí půdě ústeckého soupeře skončil těsnou porážkou a to i přes velkou snahu Stadionu o vyrovnání skóre.

Litoměřičtí dlouho neváhali a krátce po začátku první třetiny proklouzli do soupeřova útočného pásma. Tam se jim ale nepodařilo napáchat příliš velkých škod. Došlo k pouhým nepřesným přihrávkám za bránou Slovanu. Ten nenechal nic náhodě a do útoku se pouští Procházka, aby tak otestoval rychlost reakce litoměřického gólmana. Bez úspěchu. Vzápětí se o to samé pokouší po přihrávce Pospíšila i Drha, ale brankář Stadionu jejich šance opět maří. Oba týmy se navzájem oťukávají a tak se hra pouze přelévá ze strany na stranu.

Průběh utkání přerušuje první vyloučení a to na straně domácích. Trestnou lavici na dvě minuty zahřeje Procházka za napadení. Stadion má tak příležitost využít své početní převahy. Šance se chopí Ransdorf, ale bez úspěchu. Hra probíhá aktivně, ale příležitostí pro střelu není příliš. V desáté minutě se na trestnou odebírá další Ústečan. Michajličenko si odsedí dvě minuty za podražení. Litoměřičtí se opět pokouší využít výhody přesilové hry a na bránu Slovanu střílí Šikner. Kosina však jeho střelu do branky nepouští. Stejnou pozornost už ale nevěnuje střele od Chlumy. Tomu se z ostrého úhlu daří vstřelit gól a hosté tak otevírají skóre.

Ústečané se ale nenechají zastrašit a chvíli na to se i jim daří vstřelit branku. O rychlou změnu výsledku se postaral Macek za účasti Kopty a Navarry. Střela šla přímo do prázdné brány. Slovan nevychází z útočné nálady a ve zbývajícím čase první třetiny střílí Hucek, puk ale končí pod betony Damaška. Na závěr hry se za sekání na trestnou poroučí Hylena.

Krátce po ohlášení druhé třetiny Stadion na počínání Slovanu ihned reaguje a na bránu domácích střílí za asistence Vilčka Sýkora. Náskoku dalšího gólu se mu však nepodařilo dosáhnout. Michajličenko se opět dostává na trestnou lavici, tentokrát za hákování. Nabízí se tak další šance pro Stadion. Rozjetí Ústečané si ale své obranné pásmo dobře pohlídali a hostům neposkytli žádnou příležitost. I za oslabení se jim daří vstřelit branku. Ve 24. minutě skóruje Kopta za účasti Macka a Navarry.

Dochází k dalšímu opakovanému vyloučení, tentokrát na straně Stadionu. Na trestnou lavici si za podražení na dvě minuty sedá Hylena. Hra se začíná vyvíjet zajímavě. Ústecký soupeř stupňuje nátlak a střel na bránu Stadionu přibývá. Litoměřičtí ale agresi odolávají. Pohotový Damašek vyráží střelu Michajličenka, která jde od pravého kruhu. Výbojná hra ze strany domácích ale Stadion příliš neznepokojuje a ve 27. minutě vyrovnává skóre. Za asistence Šiknera a Chluma na bránu vystřelil Černý. Jeho rychlý a přesný zásah se shledává s úspěchem.

Krátce na to si ale Ústí opět vytváří jednobrankové vedení. Bez asistence se proti litoměřickému brankáři vydává Patzelt. Jeho střela je nejprve odražena, ale vzápětí se mu nabízí další šance a té již využívá úspěšně. Průběh druhé třetiny je rozjetý z obou stran. Stadion pokouší Slovan, na jeho bránu střílí Minka. Jeho dravá střela je však lapena Kosinou. Stejný zájem už ale nevěnuje Hylenovi, ten na jeho bránu vystřelí přímým zásahem do sítě za pomoci Chlumy. Vyprovokovaný Slovan odpovídá stejným způsobem. Kolem brány Litoměřic krouží Amirov s Patzeltem. Tomu se po přihrávce nedaří zakončit, takže jejich strategie není úspěšná. Amirov ale štěstí ihned na to pokouší znova a puk poté Damaškovi propálil přímo pod betony. Soupeř si tak na samém závěru druhé třetiny opět vytvořil náskok.

Už v úvodu poslední třetiny je znát, že se Stadion se situací výsledku nehodlá smířit. Zaznamenal chybu na straně Slovanu a tak proti Kosinovi opět vyráží Hylena. Ústecký gólman však jeho úmysl prohlédl. Trestnou lavici jde na dvě minuty zahřát Trončinský za podražení. Reakce Kosiny zkouší Ransdorf, jeho střela se ale o bránu pouze otře. Proti Damaškovi vyráží útočná formace Kopty a Macka. Kopta úspěšně střílí a připisuje tak na účet Slovanu další vstřelenou branku.

Litoměřičtí se stále neúnavně snaží o snížení rozdílu. V polovině závěrečné třetiny ale musí vydržet přesilovou hru na straně hostů. Na dvouminutový pobyt na trestnou odjíždí za faul kolenem Ransdorf. Úspěšně se jim daří soupeře nevpouštět do svého obranného pásma. Tím ale momentální nepříznivý vývoj hry pro Litoměřice nekončí. Šikner je vyloučen na dvě minuty za držení a k tomu dostává od rozhodčího trest do konce utkání za nesportovní chování. Ten si za něj následně odpykává Hylena.

Slovan využívá přesilové hry a Loukota se pokouší o úspěch, Damašek ale včas reaguje. Konec druhé třetiny se blíží, a jakmile jsou Litoměřice v plném počtu, vyráží na ústeckou bránu. S pomocí Chlumy do napůl odkryté brány střílí Minka. Stadionu se tak ke konci hry podařilo náskok snížit o jeden gól. V závěru se ještě na trestnou odebírá opět Trončinský, tentokrát je jeho dvouminutový trest za napadení.

Ohlasy k utkání

Jiří Merta (HC Slovan Ústí nad Labem): „Samozřejmě utkání hodnotíme kladně, protože jsme jej vyhráli. I když je to jen jeden z přípravných utkání, jsme rádi, že se nám to i přes drobné komplikace na konci povedlo dovést do vítězství. Hra dopředu není špatná, dáváme dost branek, ale musíme hlavně zlepšit defenzivu. Na hru do obrany se zaměříme na tréninku a budeme tomu věnovat více času."

Jan Fišera (HC Stadion Litoměřice): „Na nás už se projevilo, že máme druhý zápas ve dvou dnech s dvanácti hráči. Ke konci už jsme neměli sílu stav utkání otočit. Trápí nás individuální chyby po kterých dostáváme příliš mnoho gólů. Musíme zapracovat na obraném pásmu, na pohybu a na obsazování našeho brankoviště. Prostě zlepšit celou obranu."