Zápasové menu

Ani pro osmou třídu nebyly Pracovní zálohy Kladno nijak velkým oříškem. Na každou kladenskou branku ve výsledku připadla jedna litoměřická a tak o vítězi nebylo pochyb.

32. kolo

6:3

4:2, 0:0, 2:1

HC Stadion Litoměřice - PZ Kladno

Branky a nahrávky: 7. Sluka R. (Sarnovská), 10. Macel (Krocker, Sarnovská), 16. Sluka R. (Hozák, Lečbych), 20. Mynařík (Klepetko), 52. Klepetko (Čichovský, Vízner), 56. Lečbych (Kylíšek) - 3. Kočí, 9. Kočí (Borkovec), 48. Borkovec (Kočí). Rozhodčí: Koblischke - Beneš, Hubínek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 51. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3, 6:3.

HC Stadion Litoměřice: Sluka J. (Maleček) - Hozák, Marcin, Vízner, Kylíšek - Macel, Krocker, Sarnovská - Mynařík, Čichovský, Klepetko - Sluka R., Pešta, Lečbych

PZ Kladno: Pulec (Havel) - Brejcha, Dobrovolný, Selichar, Zachová, Hrbek, Kohlíček - Borkovec, Darsa, Kočí, Levý, Dufek

Domácí tým hrál v pěti po úvodním buly pouhé dvě minuty a kluci z Kladna toho neváhali využít. Ve 3. minutě se přesnou střelou prezentoval Jan Kočí. K nadějné šanci se nachomýtl i Dobrovolný, ale jeho atak proti litoměřické bráně překazil pád, který nakonec skončil srážkou s domácím gólmanem. Nedlouho poté přišlo další zaškobrtnutí Kladna, které mělo za následek vyloučení jednoho z jeho hráčů. O minutu později byla k vidění další využitá přesilovka a to v režii Radka Sluky.

V 9. minutě ale Kladno opět vedlo a to opětovnou zásluhou Jana Kočího. Ten tečovanou střelu od Borkovce poslal přímo za záda litoměřického gólmana.

Borkovec se posléze předvedl ještě samostatnou střelou, tu ale gólman zpacifikoval lapačkou.

Vyrovnávací trefa Litoměřic přišla v další minutě, tentokrát se prosadil Jan Macel. V následující chvíli bylo jasné, že se se srovnáním skóre rozjetí kališníci jen tak nespokojí a právě tohle bojovné rozpoložení se jim do konce třetiny vyplatilo hned dvakrát. 16. minuta patřila opět Radku Slukovi a pár vteřin před závěrem periody se před kladenskou klecí objevil Klepetko, který přihrál Martinu Minaříkovi. Ten získaný touš už pouze správně nasměroval do sítě.

Následujících dvacet minut se na branku čekalo marně, i přes to se objevilo pár nadějných momentů. První střely byly namířeny proti Kladnu – Sarnovská orazítkovala beton, Macel rozezvučel tyčku.

Pracovní zálohy se mezitím snažily snížit rozdíl. U branky domácích se náhle zjevil Darsa, ale než se nadál, skončil v sevření mezi mladými beky. Kohlíček na tom byl o něco hůře. Ten sice vystřelil, ale tentokrát mu od domácí defenzivy přiletěl i pohlavek.

Do posledního dějství hosté na led vstoupili pouze ve čtyřech, ale oslabení ustáli a o pár minut si na svůj účet připsali další branku. Kočí zavezl puk k odkrytému rohu brankoviště, do klece už jej dorazil Matyáš Borkovec.

Poslední slovo ale měli domácí. V 52. minutě se před brankou hostí strhl zmatek a vystřelenou pryž gólman nejprve zastavil betonem. Benedikt Klepetko se s tím ale nehodlal smířit.

V 56. minutě Kladno ponechalo svého gólmana napospas litoměřické ofenzivě. Pavel Lečbych tak bez přítomnosti kladenské obrany neměl potíž skórovat.

Ohlasy k utkání

Martin Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Dobrá první třetina, ale poté jsme polevili. Namísto toho, abychom ukázali rozdíl, jestli jsme lepší nebo ne, tak jsme to zbytečně tahali. Co mně osobně vadilo, bylo to, že jsme neproměňovali šance. Nakonec jsme si góly dali a zápas jsme uhráli do vítězného konce, takže s výsledkem jsem spokojený. Hra ale mohla být lepší.