Zápasové menu

O víkendu za mladším dorostem dorazil tým z Děčína. Ten ale, zřejmě překvapen, agresivní hrou domácích se domů vrátil s prohrou v kapse. V první třetině se Stadion vytvořil jednobrankový náskok, který se ale v průběhu hry soupeři podařilo vyrovnat. V závěrečné třetině o stavu utkání rozhodly Litoměřice, když si na vrub připsaly další vstřelenou branku.

1. kolo

4:3

2:1, 1:2, 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Děčín

Branky a nahrávky: 5. Neudeker (Pátková, Damašek), 13. Damašek, 22. Smola (Horešovský, Vaněk), 49. Damašek (Budín, Střeštík) - 20. Sitár (Horák), 24. Arnold (Kouřil), 35. Magasanik (Kouřil)

HC Stadion Litoměřice: Černý - Čapek, Černohorský, Budín, Bacílek, Střeštík - Pátková, Schonfeld, Neudeker, Panocha, Vejlupek, Smola, Damašek, Vaněk, Kocourek, Novotný, Horešovský

HC Děčín: Volke - Černohorský, Tenkrát, Holá, Janda, Sitár - Arnold, Kouřil, Magasanik, Horáček, Horák, Ryšavý, Kadlec, Kříž

Úvodní minuty první třetiny byly poměrně vyrovnané. Hra se vyvíjela klidně. Zakrátko se situace obrátila ku prospěchu domácích, kdy byl vyloučen děčínský hráč Sitár. Na dvě minuty si pobyl na trestné lavici za hákování. Stadion se chopil šance a podařilo se mu ji i zdárně využít. V 5. minutě skóre otevřel Neudeker za asistence Damaška.

Děčínskému soupeři se posléze nabídla stejná příležitost. Na trestnou se na dvě minuty poroučí hráč v dresu Stadionu Čapek. Šance během přesilové hry se ale hostům nedaří využít i přes to, že nám děčínští hráči Sitár s Horákem předvedli krásnou přihrávku přímo před bránu.

Stadion ve 13. minutě prostřednictvím Damaška, a to bez asistence, upevňuje své postavení ve hře a vytváří si náskok dvou branek. Před koncem první třetiny je vyloučen domácí Vaněk. Dvě minuty za hákování. Hostům se tedy znovu nabízí možnost ovlivnit průběh hry a vyrovnat skóre. Ve 20. minutě na bránu Litoměřic úspěšně střílí Sitár za asistence Horáka.

Litoměřičtí situaci Děčínu neulehčují a opět navyšují svůj náskok na dvě branky. Ve 22. minutě úspěšně střílí Smola s asistencí Horešovského a Vaňka. Ani hosté ze své útočné nálady neslevují a snaží se soupeře v počtu vstřelených branek dohnat. Jejich snaha se shledává s úspěchem, dvě minuty po gólu domácích přichází další, ale tentokrát ze strany hostů. Ve 24. minutě střílí Arnold s asistencí Kouřila.

Děčín si svoji pozici ve hře snaží zlepšit, ale litoměřičtí jsou stále o krok napřed. Na trestnou se poroučí hráč hostů Janák. Posedí si na dvě minuty za hákování. Domácí této příležitosti ale spíše nevyužívají. Zanedlouho dochází k dalšímu vyloučení na straně hostů. Na trestnou se za krosček podívá Kouřil. To již domácí probouzí k činu a stupňují nátlak. Drží se ve svém útočném pásmu, ale děčínský gólman všechny jejich akce kryje.

Vyloučení Smoly za hákování tlak na hosty snižuje a ti okamžitě jednají. Ve 35. minutě přímo od kruhu na vhazování střílí s pomocí Kouřila Magasanik a puk končí v síti domácích. Hosté tak dosáhli malého úspěchu. Je vyrovnáno. Kromě toho také přebírají kontrolu nad hrou. Na trestnou se opět posadil Janda. Pro změnu za krosček. Druhá třetina končí remízou.

Chvíli po oznámení začátku závěrečné třetiny dochází k dalšímu vyloučení na straně domácích. Za hákování je na dvouminutový pobyt na trestnou poslán Čapek. Stadion zlepšuje svoji herní strategii a to mu přináší další gól. Ve 49. minutě překvapil děčínského gólmana Damašek za asistence Budína a Střeštíka. Ihned na to je vyloučen hostující hráč Černohorský. Dvě minuty za krosček. Do konce hry se hostům nedaří stav skóre změnit a Litoměřice tak s převahou jedné branky utkání vyhrávají. Poslední minuty hry probíhají bez žádných velkých akcí.