Zápasové menu

Ani čtvrtý přípravný zápas nezlepšil dosavadní skóre A-týmu. Ten si na svůj účet po dnešním utkání s Ústím připsal další prohru. První třetina zápasu se jevila spíše nerozhodně, s velmi skromným počtem gólových šancí. V průběhu druhé třetiny se ale situace změnila, když soupeř vstřelil první branku. Příležitost se Stadionu naskytla během přesilové hry pět na tři, ale v gól ji neproměnil. V závěru hry si Ústí zajistilo dvougólový náskok a rozhodlo tak o výsledku celého zápasu.

Přípr.

3:0

0:0, 1:0, 2:0

HC Slovan Ústí n.L. - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 8. Pohl (Tůma, Kuchler), 43. Navarra (Brož), 58. Kuchler. Rozhodčí: Volf, Knapík - Janíček, Fiala. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Průběh utkání: 3:0.

HC Slovan Ústí n.L.: Soukup (Volke) – Macek, Pohl, Brož, Hes, J. Kurka, Smetana, Skočovský, Hucek – D. Tůma, Roubík, Kuchler - Křivohlávek, Melka, Gengel - Baránek, J. Kloz, Novák - Kuchynka, Kopta I., Navarra. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (od 30. Michajlov) – Šulc, D. Bílek, Piegl - Mikliš, Plášil, Málek , připraven Chmel – Kopta II., Berger, T. Rousek - Valášek, Švagrovský, Z. Doležal - Racek, Zajan, Brandejský - Krátoška, Sýkora, Procházka – připraven Půlpán. Trenéři: Jiří Kučera, Daniel Tvrzník.

Utkání začalo ve svižném tempu. Ústečtí rozjeli útočnou akci, ale nezavěsili. Na druhé straně se Litoměřičtí dostali před Soukupa, ale ten byl pozorný. Vhazování v obranném pásmu vyhráli domácí a zavezli kotouč do útočného pásma. Smetana vypálil, ale jeho střela cíl nenašla. Hráči Slovanu se usadili před Pavelkou, ale hosté střely zblokovali. V šesté minutě se provinil Smetana a Kališníci získali početní výhodu. Tu ale nevyužili.

Hra se přesouvala ze strany na stranu a oba celky kombinovaly. Zcela osamocen zůstal před Pavelkou Baránek, ale litoměřický gólman jeho tutovku zlikvidoval. Čtyři minuty před první sirénou byl vyloučen Smetana a hosté měli výhodu jednoho muže v poli navíc. Tato příležitost zůstala nevyužita. Do konce třetiny se již nic nezměnilo a po první třetině byl stav 0:0.

Úvodní vhazování druhé části vyhráli Kališníci. Puk skončil v chumlu u mantinelu a rozhodčí hru přerušil. Modrobílí byli na ledě aktivnější. Ale faulovali a Slovan získal přesilovou hru. Žlutomodří se usadili před Pavelkou, ale puk přes něj nepropasírovali. O chvíli později zaútočili modrožlutí znovu, ale i tentokrát byl hostující gólman pozorný. Hráči Stadionu stříleli ze všech možných pozic, ale bez úspěchu.

Na druhé straně úřadovali Ústečtí. A jejich aktivita se jim vyplatila. David Tůma našel před bránou dobře postaveného Jana Pohla – a ten se nemýlil. Slovan se tak ujal vedení 1:0. Hosté se však nezalekli a pálili na Soukupa. Ve třicáté minutě došlo v bráně Stadionu ke změně a do klece se postavil Michajlov. Kališníci faulovali znovu a žlutomodří měli další početní výhodu. Tu ale neproměnili. Poté se bílomodří usadili v útočném pásmu, gól však nevstřelili.

Za katr odešel pykat Gengel a o devět vteřin později i Novák. Hosté tak měli dvojnásobnou početní výhodu. Litoměřičtí si vyžádali oddechový čas. Kališníci se na dlouhou dobu usadili před Soukupem, ten však tlaku odolal. Do konce druhé třetiny už žádný gól nepadl. Po druhém dějství byl stav 1:0 ve prospěch domácích.

Třetí třetina se nesla v podobném tempu jako dvě předchozí. Ve dvaačtyřicáté minutě byl vyloučen Plášil a domácí získali výhodu muže v poli navíc. A tuto šanci využili. Vladimír Brož našel volného Romana Navarru a ten Michaljova propálil. Ústečtí tak zvýšili vedení na 2:0. Při vlastním oslabení ujel Rousek, který byl Mackem hákován a hra na několik vteřin pokračovala ve čtyřech na obou stranách.

Poté měli Kališníci početní výhodu, ale ani tu nevyužili.Vrátka na trestné lavici se znovu otevřela o chvilku později. Nejprve se provinil domácí Kuchler a minutu a půl později hostující Málek. Ústečané rozjeli v útočném pásmu kolotoč, ale Michajlov odolal. Litoměřice se nevzdávaly a snažily se Soukupa přelstít.

Před hostujícím gólmanem se strhla šarvátka a rozhodčí všechny její účastníky potrestal. Stav se měnil znovu tři minuty před závěrečnou sirénou. Jiří Kuchler se dostal před Michajlova a střelou z blízkosti ho překonal. Žlutomodří už tak vedli 3:0. Do konce zápasu se již nic nezměnilo a Slovan tak zvítězil 3:0.

Ohlasy k utkání

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): "Sice jsme vyhráli třetí utkání v řadě, ale podali jsme zatím nejhorší výkon. Od začátku utkání jsme neměli pohyb, prohrávali jsme osobní souboje a soupeř nás dostával v určitých fázích do velkých problémů. O první přestávce jsme si museli v kabině promluvit, ale hra, kterou jsme si představovali se projevila až ve třetí třetině, kdy jsme se zlepšili hlavně herně a měli jsme dostatek příležitostí utkání rozhodnout. To se nám podařilo, ale mnoho šancí jsme promarnili. Soupeř se v této fázi utkání snažil pouze o jedno, a to zranit nám někoho z našich top hráčů. V utkání podal velmi dobrý výkon brankář Jakub Soukup. Ve třetí třetině se jako každoročně ukázalo, že když Litoměřice nestačí výkonem, ubírají se k likvidačním faulům a neustále si stěžují na rozhodčí."