Zápasové menu

Litoměřičtí hráči utrpěli porážku i v druhém přípravném zápase s Benátkami nad Jizerou. S problémy se hráči Stadionu potýkali již od začátku první třetiny, kdy si Benátky rychle zajistily dvougólový náskok, který měl důležitou roli v celém zápase. Během zápasu se stupňovala agresivita na ledě, což vyvrcholilo mnoha přesilovými hrami na obou stranách. Většina gólů v tomto zápase padla především z přesilových her.

Přípr.

3:4

0:2, 2:2, 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou

Branky a nahrávky: 23. Piegl (Valášek, Doležal), 29. Doležal, 57. Švagrovský (Chmel) – 3. Havlas (Schwamberger, Litera), 5. Jandejsek (Petelín, Hubáček), 27. Jandejsek (Petelin), 36. Víšek (Matějíček) . Rozhodčí: . Vyloučení: 6:8, navíc Dlouhý, Schwamberger (oba BEN) a Půlpán (LTM) 2+2 minuty . Využití: 2:3 . V oslabení: 0:0. Diváci: 386 .

HC Stadion Litoměřice: Král (Michajlov) – Šikner, Šulc, Bílek, Krstev, Plášil, Piegl – Kopta, Kalla, Rousek – Valášek, Švagrovský, Doležal – Sýkora, Půlpán, Hovsepyan – Bartoň, Kastner, Ransdorf

HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Sejpal) – Čermák, Říha, Čakajík, Arlt, Hubáček, Jandejsek, Tržický – Špaček, Višek, Matějček, Volf, Miškovský, Dlouhý, Petelin, Bittner, Nemček, Schwamberger, Havlas, Litera

Benátky do první třetiny vstoupily s podstatně větším nasazením než domácí tým a hned po dvou minutách dokázali využít vyvinutého tlaku a skórovali první branku. Branku otevřel po asistenci ex-kališníka Daniela Schwambergera Vojtěch Havlas, který se jako první zmocnil odraženého puku. Minutu po inkasovaném gólu hákoval Ondřej Kopta a Benátky tak získali slušnou šanci navýšit svůj náskok o další gól, což se povedlo Adamu Jandejskovi. Jeho prudká střela od modré rozvlnila síť Královy branky. Po pěti minutách na tabuli svítil nepříznivý stav pro domácí tým 0:2. Litoměřice dostaly šanci v 8. minutě odpovědět na náskok hostů. Avšak s Pieglovou střelou si Jan Lukáš poradil bez větších problému. O minutu později měl další šanci Jaroslav Kalla, jehož střelu ale zastavila ochranná síť. Na trestnou lavici si šel sednout Dominik Bílek a hosté tak hráli svoji další přesilovou hru. V té dostal šanci pouze Jiří Říha. Po jeho akci následovalo vyloučení benátského Romana Čermáka a 34 sekund se hrála hra 4 na 4. Později ve třetině získaly Litoměřice šanci si vyzkoušet dvojnásobnou přesilovou hru, avšak výborná benátská obrana likvidovala každý pokus o zkorigování stavu.

Agresivní hra pokračovala hned do druhé třetiny. Hned v první minutě se nechal vyloučit Roman Čermák, jehož trestu trestu využil domácí René Piegl, který snížil gólový náskok Benátek. Naděj na rychlé vyrovnání zhatil Jakub Šulc podražením benátského hráče. Litoměřicím se dařilo kontrolovat průběh oslabení na tolik, že si Doležal dovolil výjezd do útočného pásma. Vítr z plachet vzalo domácím vyloučení Noraira Hovsepyana, rovněž pykajícího za podražení. Až tehdy Litoměřice nedokázaly nadále ustávat nátlak Benátek a inkasovaly gól od útočníka Adama Jandejska. Série vyloučení pokračovala trestem pro benátského Adama Dlouhého. Tohoto využil již po 5 sekundách litoměřický Zdeněk Doležal, který svoji akcí opět přiblížil Litoměřice k vyrovnání. Štěstí domácích ale odeznělo, neboť se rázem dostali do prekérní situace, při které byli nuceni bránit pouze ve 3 po vyloučení Kally a Ransdorfa. Benátky si však nemohly dovolit nechat ujít tuto šanci skórovat a získat svůj opětovný dvougólový náskok a to potvrdil Jan Víšek, který dokázal využít situaci před bránou domácích. Ke konci třetiny byl nucen z ledu odejít Jaromír Chmel, který byl značně otřesen vysokou holí Adama Dlouhého. Ten si šel odpykat trest 2+2 minuty.

Přesilovka domácích sahala až do třetí třetiny. Hráči Litoměřic vyvíjeli tlak na benátskou bránu a šancí bylo opravdu mnoho. Skórovat se pokusil například Angel Krstev nebo také Kalla se Šulcem. Benátky ale nápor ustály a dlouhé oslabení pro ně skončilo se stále stejným náskokem. Trochu větší šarvátka se krátce po přesilové hře odehrála u Královy branky, kdy s trestem odešli Daniel Schwamberger za Benátky a Tomáš Půlpán za Litoměřice. Oba dostali 2+2 minuty za hrubost. Krátce poté jdou hosté do dalšího oslabení při kterém opět Litoměřice vyvíjejí tlak na bránu. Rovněž tato přesilovka nebyla pro domácí úspěšná, avšak po ní přichází další, neboť krátce po jejím skončení jde na trestnou lavici Petr Litera za podražení. Přesilovka ale zůstala opět bez výsledku, avšak domácí se v druhé polovině poslední třetiny více posouvají do útočného pásma. Po několika střelách na obou stranách si 3 minuty před koncem David Švagrovský s Jaromírem Chmelem našli cestu do brány hostů a již znovu se dvougólový rozdíl snížil. Dvě minuty před koncem si trenér domácích vyžádal oddechový čas a brankář Litoměřic Tomáš Král na střídačce zůstal už definitivně. Domácí se pokouší z posledních sil skórovat v šesti. Puk nakonec končí v zakázaném uvolnění 2 sekundy před koncem. Hosté si rovněž vyžádali oddechový čas. Za 2 sekundy se již nic nestačí odehrát a utkání končí za stavu 2:4

Ohlasy k utkání

Jiří Kučera (HC Stadion Litoměřice): "Tak určitě, herní projev byl lepší než v Kadani, i když tam ten výsledek byl 3:1, v minulém utkání jsme toho do útoku moc nevytvořili. Dneska si myslím, že hráči podali lepší výkon. Samozřejmě se musíme zaměřit i na obranu, ale potřebujeme útok na vytvoření velkých šancí."

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Sehráli jsme druhý zápas ve dvou dnech. Hráli jsme sice s obměněnou sestavou, ale spousta hráčů hrála i včera, takže měla minulý zápas v nohách. I v tomto počasí se toho ale zhostili velmi dobře. Při hře pět na pět jsme neměli žádný problém. Usnadnil nám to dobrý vstup do zápasu, když jsme brzy vstřelili dvě branky. Neřekl bych, že jsme se zklidnili, avšak věřili jsme tomu, že pokud budeme hrát takto náročný hokej, tak uspějeme. Podobně jako včera nás trochu srazila naše častá vyloučení. Domácí mají zkušenou přesilovkou formaci. Také proto se vždy dostávali na kontakt. Naštěstí jsme vždy velmi brzo opět odskočili. Myslím si, že spravedlivě jsme vyhráli. Závěr jsme odbojovali. To je přesně to, na čem chceme stavět.