Zápasové menu

Utkání Litoměřice rozehrály skvělé a svého soupeře přehrávaly rozdílem třídy. Výborně chytajícího brankáře Svobodu však poprvé překonaly až v 17.minutě, kdy se z přesilové hry prosadil Kalla. Šumperk srovnal v závěru první třetiny zásluhou Pláška. Poté se hrálo dlouho bez branek a o vítězi zápasu rozhodlo až prodloužení. V něm bonusový bod pro Draky zařídil Tomáš Drtil.

45. kolo

1:2pr

1:1, 0:0, 0:0 - 0:1

HC Stadion Litoměřice - Draci PARS Šumperk

Branky a nahrávky: 17. Kalla (V.Bílek, D.Bílek) – 20. Plášek (Holík, M.Haas), 64. Drtil. Rozhodčí: Krob - Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 3:8, navíc Plášil(LTM) 5min + do konce utkání - Velecký 10min OT. Využití: 1:1. Diváci: 1400. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc, D. Bílek, Míka, Plášil, Špelda, Mikliš, Kolář – V .Bílek, Kalla, Chlapík – Novák, Švagrovský, Ondráček – T. Doležal, Zdeněk, Z. Doležal – Racek.

Draci PARS Šumperk: Svoboda – Holík, Bail, Gewiese, Novotný, Slavík, Drtil, Starý, Prokop – Velecký, Plášek, M. Haas – Žálčík, Moskal, Staněk – Popelka, R. Haas, Brunec – Vachutka, Rimmel.

Do branky Draků se poprvé postavil mladý reprezentační brankář Miroslav Svoboda, který hned od úvodních minut zápasu neměl o práci nouzi. Střelecké pokusy Ondráčka a Vítězslava Bílka zlikvidoval Svoboda s velkou sebejistotou. Domácí svému soupeři v první třetině nedovolili žádný prostor ke skórování a Král si kotouč dlouho nesáhl. Šumperk v první třetině hrál tři oslabení a až při třetím inkasoval. Zkušený Jaroslav Kalla se dostal s kotoučem před Svobodu, vytáhl si mladého brankáře ven z brány a poté ho objel a zasunul kotouč za brankovou čáru.

Ke konci první třetiny měli Draci možnost srovnat v přesilové hře. Dělovku Holíka od modré čáry však Král vyrazil do rohu kluziště. Oslabení sice Litoměřice ubránily, inkasovaly však o několik sekund později. Opět u toho byl obránce Holík, který vyslal svojí typickou střelu od modré, tu král vyrazil před zcela volného Karla Pláška, který neměl problém dostat kotouč do branky. Do kabin tak oba týmy odcházely za stavu 1:1.

Ve druhé třetině se hra vyrovnala a třetinu lépe zahájili Draci, kteří dostali domácí pod tlak, ale branku vstřelit nedokázali. Na druhé straně se Svoboda vytáhl proti Švagrovskému, který projel šumperskou obranou jako nůž máslem, ale poté narazil na vyrážečku hostujícího brankáře. Druhou branku v zápase nepřidal ani Kalla, který se snažil překvapit Svobodu zpoza branky.

Ve třetí třetině diváci v Kalich Areně branku opět neviděli. Největší příležitost ke skórování měl domácí kapitán Novák, který po perfektní přihrávce od Švagrovského orazítkoval pouze horní tyčku šumperské brány. V 57. Minutě dostali domácí možnost početní výhody, ale proměnit jí nedokázali. Největší příležitost měl Vítězslav Bílek, ale jeho střelu Svoboda dokázal zneškodnit.

Necelou minutu před koncem základní hrací doby, dohrál u mantinelu Plášil Moskala a vyfasoval pětiminutový trest. Do prodloužení šly Litoměřice ve třech hráčích a Šumperk roztočil palbu na branku Krále. Litoměřická obrana dlouho odolávala projektilům hostujících obránců, až nakonec povolila. Tomáš Drtil, propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě a zajistil Drakům bonusový bod.

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal – HC Stadion Litoměřice

Dnes jsme hráli velice dobře první třetinu ve které jsme měli kolem dvaceti střel, ale bohužel jsme nepálili ostrýma. Od druhé třetiny se utkání trochu vyrovnalo, protože my jsme na hře nemuseli nic měnit, ale soupeř něco změnil a my jsme se s tím už nedokázali tak vyrovnat. Utkání se trochu vyostřilo, ale nedokázali jsme využít nabídnuté přesilové hry. Hráli jsme dobře, ale utkání nebylo až tak jednoznačné. Ve třetí třetině bylo vidět, jak moc chceme vyhrát, ale už se nám tolik nedařilo. V této třetině jsme nastřelili břevno po rychlém protiútoku, ale pak jsme udělali ke konci zápasu faul, který by se neměl stát. To utkání rozhodlo, protože jsme nabídli soupeři dlouhou přesilovku, která se přenesla až do prodloužení. Pro nás to nebyl dnes zisk jednoho bodu, ale přinejmenším ztráta bodů dvou. Dnes jsme ale chtěli jsme vyhrát za body tři.