Zápasové menu

První zápas nového se hokejistům Stadionu Litoměřice povedl na výbornou. Na svém ledě Litoměřice přivítaly předposlední Prostějov, který se v zápase dostal do rychlého vedení, ale do první přestávky domácí stihli srovnat. Poté si hosté dali dva smolné góly. Stadion v zápase dominoval a nakonec svého soupeře přehrál v poměru 5:2.

40. kolo

5:2

1:1, 2:0, 2:1

HC Stadion Litoměřice - LHK Jestřábi Prostějov

Branky a nahrávky: 8. Rys (Kalla, V.Bílek), 21. Novák(Švagrovský), 35. Jarůšek (Doležal, Šulc), 49. D.Bílek (Chlapík, Jarůšek), 57. Kalla (V.Bílek, Rys) – 3. Matyáš (Venkrbec), 47. Franek (Indra). Rozhodčí: Bejček – Šperl, Jílek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1320. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc, D. Bílek, Míka, Plášil, Špelda, Kolář, Mikliš – V. Bílek, Kalla, Rys – Novák, Švagrovský, Ondráček – Z. Doležal, Volek, Chlapík – Schwamberger, Černoch, Jarůšek.

LHK Jestřábi Prostějov: Kocián(35. Šimboch) – Hertl, Roupec, Matyáš, Husák, Niko, Kolibár, Řezáč, Malý – Franek, Krejčík, Indra – Luňák, Venkrbec, Kabaja – Moučka, Duba, Jedlička – Sršeň.

Ospalé Litoměřice zaskočili Jestřábi už při prvním střídaní, kdy Matyáš vypálil od modré, jeho střelu vykopl Král betonem a následná dorážka Kajaby skončila na tyči. Tlak hostů pokračoval dál a Prostějov se ve třetí minutě ujal vedení v zápase. Jakub Matyáš se dostal k odraženému kotouči a z mezikruží propálil Krále mezi betony.

Inkasovaná branka domácí konečně probudila a konečně se začali dostávat do hry. S prvním vyloučením v zápase přišlo i vyrovnání. Pouze patnáct vteřin stačilo elitní litoměřické formaci na to, aby překonala Kociána. Kalla poslal kotouč před bránu, kde se nejlépe zorientoval Jiří Rys a poslal puk za brankovou čáru.

Při první početní výhodě zahrozili i hosté, Niko však na Krále nevyzrál a po něm ani Franěk, jehož střelu zablokoval jeden z litoměřických obránců. Stadion mohl poslat do vedení Bílek, ale jeho dorážku Kocián dokázal bleskově zlikvidovat.

Úvodem druhé třetiny si Jestřábi dali vlastní gól a Stadion se tak dostal kuriózně do vedení 2:1. Obránce Hertl ve snáze přihrát kotouč za sebe trefil Martina Nováka, od kterého se puk odrazil do brankoviště a Kocián si jej srazil do branky. Litoměřice mohly navýšit své vedení o pár minut později, kdy se k odraženému kotouči dostal Volek a vyslal dělovku, která Kociána trefila pouze do vesty.

Dobře chytající Kocián inkasoval třetí ve 35. minutě a opět to byla branka vlastní. Richard Jarůšek přihrával na Doležala, kotouč však trefil hostujícího kapitána Dubu a nešťastný odraz skončil v brankovišti pod bruslemi Kociána, který jej pustil do brány. V brankovišti Prostějova poté došlo k výměně brankáře a Kociána nahradil Šimboch. Ten si poté připsal i první výtečný zákrok proti Bílkovi, na kterého zírala zcela prázdná brána.

Jestřábům se podařilo zdramatizovat na chvíli zápas, když ve 47. minutě se prosadil Tomáš Franek, který se z první trefil přesně k pravé tyči Královy brány. Nadějný stav však hosté dlouho neudrželi. Ve 49. minutě dostal kotouč na modrou čáru Dominik Bílek a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Diváci se v Kalich Areně dožadovali „bůra“ a domácí hokejisté jim jejich přání přece jen splnili. Jaroslav Kalla si zpracoval kotouč bruslemi a rychlou střelou z pravého bodu pro vhazování nedal Šimbochovi šanci. Prostějov si tak z Litoměřic stejně jako v prvním zápase na severu Čech odvezl prohru 2:5.

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal – HC Stadion Litoměřice

Měli jsme velmi špatný začátek zápasu. Soupeř nastřelil tyčku a vzápětí jsme obdrželi branku. Pak si dali prostějovští dvě vlastní branky, a to nás hodně postrčilo ke zlepšenému výkonu. Nakonec jsme vedli o dvě branky, a to bylo pro vývoj zápasu asi rozhodující. Nehráli jsme dnes moc dobře, ale získali jsme tři body, což je pro nás pro umístění do první šestky hodně důležité. Když jsme vstřelili čtvrtou branku, tak už jsme si věřili, že vedení uhájíme. Bylo vidět, že soupeři také docházely síly. Jejich výkon už pak nebyl takový, jako v první třetině. Nám dobře zachytal Tomáš Král a hrála velice dobře druhá lajna. Soupěř zkoušel být ve druhé třetině trochu více agresivnější, ale my jsme na to byli připraveni. Při té strkanici před brankou jsme z toho vyšli dobře. Nakonec jsme z té situace vytěžili přesilovku, což bylo správně. Hráč Prostějova měl ještě dostat deset minut osobní trest za nesportovní chování, když po zapískání rozhodčího vstřelil puk do naší branky. Já si vždy na zápase najdu nějaký problém, ale dnes nebudu nic více hodnotit.