Zápasové menu

V posledním zápase tohoto kalendářního roku přivítaly Litoměřice na svém ledě soupeře z Českých Budějovic. Po první bezbrankové třetině otevřel úvodem druhé dvacetiminutovky skóre Nouza. Vyrovnání pro Litoměřice zařídil Černoch, ale Nouza dokázal vrátit hostům vedení ještě do konce třetiny. Stadion se snažil o vyrovnání, ale díky dobré obraně soupeře se mu to nepodařilo a naopak inkasoval v zápase potřetí. Motor si tak ze severu Čech odvezl tři body za výhru 3:1.

39. kolo

1:3

0:0, 1:2, 0:1

HC Stadion Litoměřice - ČEZ Motor České Budějovice

Branky a nahrávky: 33. Černoch (Schwamberger) – 22. Nouza (Straka), 38. Nouza (Žovinec), 45. Vráblík. Rozhodčí: Doležal - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:5. Bez využití V oslabení: 0:0. Diváci: 1450. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc, D. Bílek, Míka, Plášil, Kolář, Špelda, Mikliš – V. Bílek, Kalla, Rys – Novák, Švagrovský, Ondráček – Z. Doležal, Volek, Chlapík – Schwamberger, Černoch, Racek.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Vráblík, Škopek, Mucha, Žovinec, Chmelíř, Semrád, Suchánek – Boháč, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Prokeš – Trummer, Bárta, Přibyl.

První velkou šanci zápasu nedokázal proměnit kapitán domácích Novák, kterého po přihrávce od Ondráčka zastavil Bláhův levý beton. Motor si první šanci vypracoval až ve čtvrté minutě. Ihned po buly pálil Škopek, před bránou nebezpečně tečoval Švihálek, který nadělal velké problémy Královi. Podruhé se litoměřický brankář pořádně vyznamenal proti Trummerovi, který pláchl domácí obraně, ale tváří v tvář nedokázal proměnit svůj bekhendový blafák v úvodní branku utkání.

Litoměřice byly v první třetině lepším týmem, ale hosty držel skvělé chytající Bláha. V první přesilové hře zápasu se k dorážce po Plášilově střele dostal Novák, ale i tentokrát narazil na beton budějovického brankáře. První branka zápasu padla až po první přestávce. Nejproduktivnější hráč Motoru Tomáš Nouza zavezl kotouč do útočného pásma a z vrcholu levého kruhu vyslal dělovku pod lapačku Krále.

Vstřelená branka hosty velmi nabudila a rázem převzali iniciativu na ledě. Král ovšem držel svůj tým a dokázal si poradit s dorážkou Nouzy i Vráblíka. Vyrovnání přišlo v polovině zápasu, kdy Jiří Černoch dostal kotouč na mantinel, zavezl jej do útočného pásma a prudkou střelou pod horní tyč překonal Bláhu, který se jen ohlédl za sebe. Domácí mohli poté jít i do vedení, ale po Kallově přihrávce Bílek přestřelil hostující branku.

Před druhou přestávkou Motor dokázal ubránit oslabení a poté udeřil podruhé v zápase. Opět u toho byl Tomáš Nouza, který po Žovincově nahození dokázal šikovně sklepnout kotouč do domácí branky. Dokončit čistý hattrick mohl Nouza začátkem poslední třetiny, kdy po chybě obránce Špeldy zůstal kotouč před Králem, z bezprostřední blízkosti však českobudějovický sniper nedokázal překonat litoměřického brankáře.

O minutu později už však Jihočeši slavili třetí branku. Pajič vyhrál buly přesně na Romana Vráblíka, který se trefil nad rameno nic nevidícího Krále. Litoměřice se horko-těžko dostávaly před Bláhu, a když už se jim to podařilo, všechnu jejich snahu hostující brankář dokázal zlikvidovat. V poslední pětiminutovce si domácí vytvořili menší tlak, který však v branku nevyústil. České Budějovice si tak v posledním zápase tohoto kalendářního roku připsaly vítězství nad domácími Litoměřicemi v poměru 3:1.

Ohlasy k utkání

Petr Rosol - HC Motor České Budějovice

Určitě jsme s vítězstvím v Litoměřicích spokojeni. Jsme teprve třetí tým, kterému se zde podařilo zvítězit. Všichni víme, že z Litoměřic se letos body nevozí a my vezeme tři, což je parádní. Myslím si, že kromě prvních zhruba pěti minut, kdy nás domácí dostali pod tlak, tak jsme pak už utkání měli pod kontrolou. Během druhé třetiny jsme měli ještě dvě gólové příležitosti a ve třetí třetině jsme již domácí k ničemu nepustili. Na domácí tým jsme se zodpovědně připravovali, protože známe dvojici Kalla - Bílek. Ale nesmím také opomenout zbytek týmu, protože soupeř, který je mezi prvními pěti v soutěži, tak musí umět něco hrát.

Jiří Doležal - HC Stadion Litoměřice

Upřimně řečeno, já jsem od dnešního utkání očekával trochu více. Myslel jsem si, že to bude pro diváky více hokejovější. Bohužel nebylo. Budějovice byly dnes nebezpečné a efektivní. Měli lepší pohyb na ledě a více o sobě hráči věděli. My, pod vědomím toho, že je to poslední letošní utkání doma, tak jsme asi moc chtěli, a to se pak někdy nedaří. Nedařily se nám přesilovky a dostali jsme zbytečně druhou branku. Soupeř nás ničím nepřekvapil. Byli jsme na něho připraveni, ale dařilo se mu hrát přesně to, co chtěl. Naopak v naší hře byly výkyvy. Utkání rozhodla dvojice Straka - Nouza, zrovna tak, jako naše dvojice Kalla - Bílek v Havířově. Ale my jsme jim to dnes trochu ulehčili. Já jsem dnes hráčům poděkoval za to, co dosud v soutěži odehráli. Za to, kde se nacházíme v tabulce a jaký hokej předvádíme pro diváky. Teď jen doufám, že po Novém roce to bude ještě lepší a že se někam posuneme.