Zápasové menu

Velmi těžký zápas na domácím ledě odehráli hokejisté Stadionu Litoměřice proti jihlavské Dukle. Hosté se v úvodu utkání dostali do rychlého vedení zásluhou Čachotského a Prokše. Stadion dokázal srovnat skóre góly Švagrovského a Zdeňka Doležala, ale vedení hostům následně vrátil Zeman. Kališníci ve třetí třetině předvedli velkou bojovnost a zápas do prodloužení poslal svým druhým gólem Zdeněk Doležal. V něm branka nepadla a o svém vítězství rozhodly Litoměřice až v penaltovém rozstřelu, když všichni tři litoměřičtí střelci dokázali proměnit svůj nájezd.

29. kolo

4:3sn

1:2, 1:1, 1:0 - 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava

Branky a nahrávky: 13. Švagrovský, 23. Doležal (Kolář, Novák), 57. Doležal (Dvořáček, Černoch), rozh. náj. Kalla – 4. Čachotský (Mocek, Diviš), 11. Prokš (Vysloužil, Štěpánek), 25. Zeman (Čachotský). Rozhodčí: Wagner, Zubzanda – Bosák, Šmika. Vyloučení: 7:3, navíc Sáblík(JIH) 5min TH. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1520. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.

HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc, Krstev, Míka, Hrbas, Špelda, D. Bílek, Plášil, Kolář – V. Bílek, Kalla, Procházka – Novák, Švagrovský, T. Doležal – Volek, Černoch, Dvořáček – Schwamberger, Z. Doležal.

HC Dukla Jihlava: Sáblík (49. Šťastný) – Kaláb, Štebih, Mocek, Šidlík, Dobrovolný, Čáp, Grman – Čachotský, Zeman, Diviš – Důras, Melenovský, Seman – Prokš, Štěpánek, Vysloužil – Kuřítko, Schejbal.

Do zápasu lépe vstoupila Dukla, která se už ve čtvrté minutě utkání se dostala do rychlého vedení zásluhou Tomáše Čachotského. Jihlavský kanonýr dostal přihrávku na pravé křídlo, zbavil se obránce Krsteva a tváří v tvář překonal Krále střelou nad jeho levé rameno. Čachotský se poté dostal do další vyložené šance, ale jeho střela mířila mimo domácí branku. Na druhé straně si Sáblík připsal první větší zákrok proti střele Tomáše Doležala. Jihlava měla v první třetině více ze hry a hra Stadionu byla dost zmatená. Kališníci se těžko dostávali do šancí a hosté naopak dokázali zvýšit své vedení ze své druhé velké šance. Marek Prokš v přečíslení dostal nabito od Vysloužila a střelou zápěstím překonal Krále.

Litoměřice poté dokázaly snížit na 1:2 zásluhou využité přesilové hry. Velký důraz v brankovišti předvedl David Švagrovský, který vyražený kotouč od Sáblíka dokázal dostat rychlé do hostující branky. Dukla si přinesla své vedení do druhé třetiny, kde ho následně na chvíli ztratila. V první šanci ještě Míka rozezvučil horní tyčku Sáblíkovy brány, o chvíli později však jihlavský brankář inkasoval podruhé v zápase. Skvělou clonu v brankovišti předvedl Zdeněk Doležal, ten se objevil před Sáblíkem ve chvíli, kdy Kolář vypálil svůj projektil od modré čáry, hostující brankář kotouč stihl jen vyrazit před sebe a pro litoměřického útočníka nebyl problém zakončit do odkryté branky.

Vyrovnaný stav v Kalich Areně dlouho nevydržel. Jeden z obránců Dukly využil hybridního icingu, Čachotský si dojel pro nahozený kotouč a naservíroval jej Adamu Zemanovi, který neměl problém uklidit puk do prázdné brány a vrátil tak Jihlavě vedení v zápase. Litoměřice branka lehce otřásla, ale poté se ujaly iniciativy na ledové ploše a svého soupeře začaly přehrávat. Zejména ve třetí dvacetiminutovce se začali domácí hnát za vyrovnáním a sudí museli častěji vylučovat. Po jednom z incidentu v brankovišti dostal Sáblík za úder rukavici trest ve hře a do branky Dukly se postavil náhradník Šťastný.

Vyrovnat se Stadionu přece jen podařilo, Dvořáček nahodil kotouč, který prošel brankovištěm a Zdeněk Doležal jej poté dokázal doklepnout za brankovou čáru. Zápas dospěl do prodloužení, které ovšem o vítězi nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich se ani jeden litoměřický střelec nemýlil a Stadion si tak připsal bonusový bod za výhru 4:3.

Ohlasy k utkání

František Zeman – HC Dukla Jihlava

Utkání jsme měli rozehrané velice dobře, ale rozhodčí nám neuznali jasnou branku. Údajně pro vysokou hůl, já si ale myslím, že to tak nebylo. Branka měla platit, ale rozhodčí ji , bohužel, neuznali. Pak se utkání dostalo až do prodloužení a tady nám domácí ukázali svou šikovnost, když nakonec vyhráli na nájezdy a urvali druhý bod. My jsme měli na to, abychom zápas vyhráli po šedesáti minutách.

Jiří Doležal – HC Stadion Litoměřice

Jihlava dnes hrála velice dobře. Hrála dost dopředu a myslím si, že to mělo náboj i pro diváky. Se stylem hry měli trošku problém rozhodčí, ale myslím si, že to bylo dobré utkání. Skončilo nakonec asi spravedlivou remízou. I když jsme prohrávali dva ku nule, nebo jedna ku třem, tak jsme stále o výsledek bojovali. Jihlava si určitě za svůj výkon minimálně bod zasloužila a já musím naše kluky pochválit, že dnes zase o výsledek bojovali. Zápas jsme chtěli vyhrát, protože nás k tomu zase hnali diváci. Ze začátku utkání jsme ale nehráli to, co jsme chtěli. Hra se zlepšila až po polovině utkání a možná, kdybychom lépe sehráli přesilovky, tak by utkání nebylo až tak napínavé do konce zápasu. Jihlava měla ale také dobré šance a z toho důvodu jsme spokojeni se dvěma body. Tak, jak jsme hráli ke konci utkání a v prodloužení, tak bychom měli hrát i v dalších zápasech. Nasadili jsme si někam laťku a tu bychom měli udržet, aby nám nepadala dolu.