Zápasové menu

Stadion nezačal zápas v Mostě vůbec dobře. Po faulu Míky hosté dokázali zásluhou Vojtěcha Kubinčáka se dostat do vedení využitou přesilovou hrou. Stadion oplatil soupeři stejnou mincí, když litoměřickou početní výhodu využil Jakub Šulc. Poté se hrálo dlouho bez gólů a branka padla až v 55.minutě. Nakonec se ukázalo, že byla rozhodující. Domácí dokázali opět proměnit přesilovku a opět na jejím konci byl Kubinčák. Litoměřice tak z Mostu nevezou ani bod.

22. kolo

2:1

1:1, 0:0, 1:0

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 11. Kubinčák (Majdan, Divíšek), 55. Kubinčák (Divíšek, Hora) – 13. Šulc (Kalla). Rozhodčí: Jechoutek – T. Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 323. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

HC Most: Horák – Kousalík, Grin, Kasal, Havelka, Hora, Charousek, Kokeš – Kubinčák, Divíšek, Majdan – Nedrda, Slavíček, Tauš – Jurčík, Bojer, Písařík – Mical, Válek

HC Stadion Litoměřice: Král – Krstev, Šulc, Plášil, Míka, D. Bílek, Špelda, Málek – Rys, Kalla, V. Bílek – Chlapík, Švagrovský, Novák – T. Doležal, Jarůšek, Z. Doležal – Procházka, Brandejský, Schwamberger

Most nastoupil proti Litoměřicím posilněn o navrátilce Divíška a trio litvínovských hráčů, kteří přijeli vypomoct prvoligovému mužstvu. Do utkání také domácí vstoupili lépe, když se dokázali jako první prosadit. U první mostecké branky byl právě Divíšek, který v početní výhodě vymíchal dva hráče Stadionu, nahrál Majdanovi před branku, který posunul ještě na Vojtěcha Kubinčáka, jenž do zcela prázdné branky otevřel skóre zápasu a poslal Most do vedení.

Litoměřice dokázaly rychlé srovnat. Stadion napodobil domácí a také využil svojí přesilovou hru. Nechyběla u toho klasicky první litoměřická formace. Kallovu střelu Horák neudržel a Jakub Šulc dokázal odražený puk mezi dvěma obránci vrátit do mostecké branky 1:1. Do první přestávky ještě Litoměřice mohly otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Puk po Jarůškově střele z kruhu propadl Horákovi mezi rukou a tělem a pomalu se šoural jenom vedle domácí branky.

Druhá třetina se nesla v duchu častých vyloučení, ale ani jeden z týmů nedokázal proměnit svojí početní výhodu. Do vedení mohl Most poslat Divíšek, který našel zpoza branky skvěle postaveného Kubinčáka, Král se ale prezentoval skvělým zákrokem. Most měl v druhé třetině lehkou převahu a litoměřický brankář neměl o práci nouzi.

O vítězi zápasu se rozhodlo až na konci třetí třetiny. Do třetice padl gól z početní výhody. Hora našel na kruzích Divíška, který senzačně zadovkou našel přesně hůl Vojtěcha Kubinčáka, jenž nemohl prázdnou branku z metru minout 2:1. Litoměřice už do konce zápasu nenašly recept na mosteckou obranu. Nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, a tak Stadion odjel z Mostu s prázdnou.

Ohlasy k utkání

Václav Baďouček (Most):"Myslím, že diváci dnes viděli kvalitní utkání, jsem rád, že jsme tak silného soupeře dokázali porazit. Podařilo se nám zopakovat dobrý výkon z Prostějova. Vyhráli jsme na dvě vstřelené branky, což je jistě pozitivní. Potěšil mě navrátilec Tomáš Divíšek, který zahrál dnes velmi dobrý zápas, ale nebylo to jenom o něm. Celkově jsem dnes spokojený."

Jiří Doležal (Litoměřice):"Dnešní zápas rozhodly přesilovky. Most proměnil dvě, my pouze jednu. Dnes se nám tolik v přesilovkách nedařilo tak, jako v posledních domácích zápasech. Jinak to bylo urputné utkání, které asi nebylo moc pohledné. Ale takový průběh jsme očekávali, snažili jsme se na to kluky připravit, ale z pozice mírného favorita jsme ten zápas nezvládli."