Zápasové menu

Do utkání lépe vstoupili hosté, kdy se ránou k tyči prosadil Čížek. Stadion poté dlouho hledal recept na mosteckou obranu a poprvé překonat Horáka se mu podařilo až v polovině utkání, kdy vyrovnání pro domácí zařídil Adam Chlapík. V základní hrací době a následném prodloužení však další branka nepadla a na řadu přišly samostatné nájezdy, ve kterých se jako jediný prosadil Zdeněk Doležal a Litoměřice si tak připsaly bonusový bod.

9. kolo

2:1sn

0:1, 1:0, 0:0 - 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: 29. Chlapík (Švagrovský, Novák), rozh. náj. Doležal – 11. Čížek (Nedrda). Rozhodčí: R. Svoboda – Krátký, M. Svoboda. Vyloučení: 5:7, navíc Smolka(MOS) 10min OT. Využití: 0:1. Diváci: 750. Střely na branku: 29:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl – Krstev, Mikliš, Šulc, D. Bílek, Míka, Špelda, Málek, Plášil – V. Bílek, Kalla, Procházka – Novák, Švagrovský, Chlapík – Z. Doležal, Černoch, Dvořáček – Ondráček, Antončík, Schwamberger.

HC Most: Horák – Kousalík, Čížek, Kasal, Charousek, Hora, Havelka, Kokeš, Baránek – Mical, Smolka, Bojer – Kubinčák, Alinč, Válek – Nedrda, Slavíček, Tauš – Gerhát, Hanzl, Petruška. Trenér: Baďouček.

Do první šance zápasu se dostali hosté, Válkovu střelu však Přikryl s přehledem kryl. Most poté oslabil Kousalík a domácí hráli svojí první přesilovou hru. Největší šanci si vytvořil Špelda střelou od modré a následně po něm dorážel Dvořáček, ani jeden z hráčů však nedokázal Horáka překonat. První početní výhody se poté dočkal i Most a na rozdíl do Stadionu jí dokázal proměnit ve vedoucí branku zápasu. Nedrda po modré čáře nabil Václavu Čížkovi, který bez přípravy propálil Přikryla k levé tyči.

Domácí mohli následně srovnat, hosté se dvakrát provinili proti pravidlům a museli čelit oslabení pouze ve třech hráčích. Litoměřice však nevyzrály na obranu soupeře a krom střely Krsteva od modré, kterou Horák kryl, nedokázaly nic vymyslet. Celkově v první třetině Stadion sehrál čtyři přesilové hry, ale ani jednu však nedokázal proměnit ve vyrovnávací branku a hosté si tak do druhé dvacetiminutovky odnesli jednobrankový náskok.

V polovině utkání se domácím přece jen povedlo vyrovnat. Po dlouhém tlaku domácích si kotouč vzal Švagrovský a přesnou přihrávkou našel Adama Chlapíka, který z první prostřelil Horáka. Stadion se po vstřelené brance i nadále tlačil dopředu, ale přes obranu soupeře se horkotěžko dostával. Litoměřice mohly strhnout zápas na svojí stranu tři minuty před koncem základní hrací doby. Procházka dostal kotouč ve středním pásmu od Vítězslava Bílka, projel kolem mosteckého hráče a také překonal Horáka, kterého ale zastoupila branková konstrukce.

Na řadu poté přišlo pětiminutové prodloužení, kde hosté zahrozili hned v úvodu. Přikryl však předvedl famózní zákrok proti střele mosteckého útočníka, který měl před sebou zcela prázdnou branku. V samostatných nájezdech ani jeden ze tří hostujících útočníků nedokázal překonat Přikryla. Za domácí se jako jediný prosadil Zdeněk Doležal, který našel přesně mezeru mezi Horákovými betony.

Ohlasy k utkání

Václav Baďouček – trenér HC Most

Se ziskem bodu jsme spokojeni, protože každý bod se počítá. První třetina byla dost poznamenaná vyloučeními, kterých bylo dost. V tomto utkání mohl získat tři body jeden, nebo druhý tým. Je škoda, že jsme nevyužili přesilovku čtyři na tři v prodloužení a nájezdy nám už pak nevyšly. Bohužel, zkušení hráči v nich zklamali. My máme v této sezoně cíl držet se v klidným vodách, ale všechno je ještě hodně daleko. Je důležité, že se nám v začátku soutěže daří sbírat body. Proti loňskému týmu je tento zkušenější. Přišli Vojta Kubinčák, Honza Alinč, Tomáš Divíšek. Ten je ale už v Plzni. Jsou to hráči, kteří mají zkušenosti a v týmu je to znát. Přestože máme mladou brankářskou dvojici, tak kluci v brance předvádí výborné výkony. Ale výsledky týmu jsou dílem celého kolektivu.

Jiří Doležal – trenér HC Stadion Litoměřice

Soupeř musí být dnes s bodem spokojený. Vstřelil nám branku z přesilovky a tím jsme prohráli první třetinu, kterou jsme odehráli špatně. Ve druhé třetině jsme vyrovnali a mohli jsme dát i gól navíc, protože jsme měli dost příležitostí. Dnes jsme si ale za tři body vyhrát nezasloužili, protože jsme nehráli to, co jsme původně chtěli. Já jsme dnes nespokojený s výkonem týmu. Zdaleka jsme nehráli to, co proti Kladnu. Když to vezmu celkově, tak se nám nedařilo vůbec nic. Byli jsme takticky bez disciplíny. Most měl dobrou defenzivu středního pásma. My jsme se na ně připravovali, ale dnes šlo také o osobní statečnost hráčů a to nebylo ono. Byli jsme dnes trochu více bojácní a utkání jsme moc nezvládli.