Zápasové menu

Hokejisté Stadionu Litoměřice nezvládli vstup do zápasu a už v úvodu prohrávali gólem Žálčíka. Draci postupně svůj náskok navyšovali a v polovině zápasu jíž vedli rozdílem čtyř gólů. V brankovišti Přikryla nahradil Král a Litoměřice se poté dostaly zpátky do zápasu, když třemi góly dokázaly snížit stav na 4:3. Šumperk však díky pětiminutovému trestu v závěru utkání dokázal přidat další branky a nakonec vyhrál 7:3. Nutno dodat,že v dnešním zápase Litoměřice obdržely tolik branek co v předchozích pěti kolech dohromady.

6. kolo

7:3

1:0, 3:1, 3:2

Draci PARS Šumperk - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 2. Žalčík (Moskal, Staněk), 23. Žalčík (Moskal), 26. Vávra (Brunec), 28. Plášek (Velecký, Haas), 53. Drtil (Velecký), 55. Berger (Vrdlovec, Sedlák), 60. Sedlák (Holík) – 38. Míka (Novák, Švagrovský), 43. Bílek (Rys), 47. Bílek (Kalla, Rys). Rozhodčí: Jeřábek ml. – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 5:7, navíc Mikliš(LTM) 5min. Využití: 4:2. Diváci: . Průběh utkání: 4:0, 4:3, 7:3.

Draci PARS Šumperk: Koutský – Drtil, Holík, Dietz, Sedlák, Novotný, Slavík, Gewiese – Velecký, Plášek, Haas – Žalčík, Moskal, Staněk – Vávra, Berger, Brunec – Vachutka, Vrdlovec, Kužílek

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (28. Král) – Šulc, Mikliš, Míka, Plášil, Bílek, Špelda, Málek, Kolář – Bílek, Kalla, Rys – Chlapík, Švagrovský, Novák – Ondráček, Procházka, Doležal T. – Doležal Z., Černoch, Antončík

Další velká výzva čekala na šumperské Draky před započetím šestého kola první hokejové ligy. Salith z pozice nejlépe útočícího mužstva soutěže vyrukoval vstříc nejlépe bránícímu výběru. Pod vrcholky Jeseníků zavítal severočeský HC Stadion Litoměřice. Kučerova posádka navazovala na předchozí dvě sedmibrankové hitparády z domácí prostranství. Duel začal o půl hodiny později, než bylo plánováno, hosté dorazili s mírným zdržením.

Možná překvapivě nenaskočil do zápasu jako litoměřická jednička mezi třemi tyčemi Tomáš Král, s betony na nohou a navlečen do výstroje vzdoroval nejdříve dračím střelcům zkušený Petr Přikryl. Někdejší gólman Sparty ale čisté konto dlouho nevelebil, už ve 2. minutě dotlačil odraženou střelu Patrika Moskala Lukáš ŽÁLČÍK, jenž započal jeden z parádních večerů modrožlutých – 1:0. Formace Staněk – Žálčík – Moskal, na sebe nenechala čekat nikterak předlouho po úvodním zásahu. Během první třetiny sice už slavit nemohla, ale rozjásaní nadšených fanoušků ponechala až na start prostřední periody.

Stejný střelec, stejná formace, důraz na brankovišti Severočechů. Na světelné tabuli probíhala 23. minuta, když Lukáš ŽÁLČÍK druhou trefou v zápase potvrdil skvělý výkon jeho formace na počátku letošního ročníku – 2:0. Stadion Litoměřice taktéž tvořil kvalitní záblesky příležitostí, avšak znovu sbíral gólové ovoce Salith. Pořádně sladký trs banánů utrhl z pomyslného stromu Kamil VÁVRA před polovinou základní hrací doby, po vhazování u branky Přikryla okamžitě pálil do černého – 3:0.

Stále neměla družina Kučery a Jindřicha dostatek, čtvrtý zápis do statistik vryl v rámci přesilové hry Karel PLÁŠEK, když s klidem uklidil do odkryté klece přesnou přihrávku od Michala Veleckého – 4:0. Do branky bělomodrých nastoupil za Přikryla Tomáš Král. Hosté se dočkali až na konci druhé dvacetiminutovky, též v početní výhodě. Radek MÍKA se uvolnil, po příhře od Martina Nováka předpisově propasíroval touš mezi betony Vladislava Koutského – 4:1. S tříbrankovým náskokem odcházeli Draci do kabin.

Stadion nedal kůži lacino, o výsledek hodlal zápolit až do samotného sklonku střetnutí. Důkazem byla snižovací oslava Vítězslava BÍLKA, který ve 44. minutě zavěsil kotouč do sítě u pravé šumperské tyčky – 4:2. Vítězslav BÍLEK povedené vlétnutí do třetí periody předvedl ještě jednou, za okamžik totiž scházela Litoměřicím jediná branka k remíze, předtím zmiňovaný muž našel mezeru mezi betony strážce šumperské svatyně – 4:3. Pak ale dávali góly jen domácí Draci. Odchovanec Šumperka v dresu Litoměřických, Ondřej Mikliš, inkasoval za faul pětiminutový trest plus do konce utkání, závažně oslabil Kališníky.

A Šumperk na nic nečekal, sotva početní výhoda začala, kousek za modrou čarou napřáhl hokejku obránce Tomáš DRTIL, Krále překonal těsně nad jeho pravým betonem střelou k tyči – 5:3. Ten samý trest dokázal ve prospěch Salithu zužitkovat ještě Jan BERGER - 6:2. Hala jásala nadšení po sedmém skórování šumperských bojovníků, jehož dosáhli Severomoravené už ve třetím mači po sobě! Tomáš SEDLÁK udeřil do kotouče vší silou, div neprotrhl pukem síťku v zařízení Litoměřic – 7:3. Šumperk bere další tři body do tabulky, navíc se posunuje na druhou příčku prvoligové tabulky. Taková pozice je zatím nejlepším výsledkem dračího hokeje v druhé nejvyšší soutěži.

Ohlasy k utkání

Radek Kučera, Salith Šumperk: Nás uklidnil ke konci zápasů pětimunutový trest soupeře, když jsme pak dvakrát skórovali. Ale za stavu 4:1 jsme zbytečně dvakrát faulovali a inkasovali, takové momenty dávají týmu ponaučení, ne vždy by se mohl konec podařit tolik jako dnes. Ve druhé i třetí třetině byly nějaké momenty, které z naší strany vypadaly hluše, jinak ovšem kluci podali proti Litoměřicím kvalitní výkon. Pochopitelně byla rozohdující pětiminutová přesilovka v závěru, kterou se nám zadařilo potrestat.

Daniel Tvrzník, HC Stadion Litoměřice: Body ještě ve třetí třetině byly v dosahu, ale vůbec nám nevyšly nástupy do první a druhé třetiny. Kdyby po čtyřiceti minutách hry vedli domácí ještě větším rozdílem, nikdo by se nedivil. Přestože jsme se dokázali do utkání vrátit, na konci naše střídačka sledovala celkem sedmiminutové oslabení. Nechci kritizovat rozhodčí, některé zákroky jsem sám neviděl. Bohužel, Šumperk zatím hraje doma opravdu dobře.