Zápasové menu

Proti poslednímu celku tabulky začaly Litoměřice velmi dobře a už od úvodu byly lepším týmem na ledové ploše. Do vedení poslal domácí Jiří Rys, který se nejlépe zorientoval v brankovišti a dokázal trefit odkrytou branku. Dvougólové vedení zařídil nejproduktivnější litoměřický hráč Jaroslav Kalla. Ve druhé třetině se do hostující branky trefil ještě Marin Procházka a Stadion si tak pohodlně dokráčel k dalšímu domácímu vítězství. Pro brankáře Tomáše Krále to byla jíž druhá vychytaná nula v této sezóně.

5. kolo

3:0

2:0, 1:0, 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Rebel Havlíčkův Brod

Branky a nahrávky: 11. Rys (Kalla), 14. Kalla (Míka), 33. Procházka (Doležal, Ondráček). Rozhodčí: Bejček - Hejl, Pokorný. Vyloučení: 4:6, navíc Babka(HBR) 10min OT. Využití: 1:0. Diváci: 970. Průběh utkání: 3:0.

HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc, Mikliš, Míka, Plášil, Kolář, Bílek D., Málek – Bílek V., Kalla, Rys – Chlapík, Švagrovský, Novák – Ondráček, Procházka, Doležal T. – Schwamberger, Antončík, Doležal Z.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Dlouhý – Jeník, Janáček, Boháč, Pavlíček, Škůrek, Zítka, Piegl, Boček – Schleiss, Maliník, Babka – Zucker, Rousek, Endál – Micka, Troliga, Švaňhal – Milfait, Kuchta.

Proti poslednímu týmu tabulky Litoměřice vykročily do zápasu se značnou chutí a brankář Dlouhý měl hned od úvodu o práci postaráno. První větší zápasu však měli hosté, Škůrkovu střelu od modré čáry Král vyrazil před dorážejícího Zuckera, ten však trefil pouze Královy betony. Gólový účet zápasu otevřel domácí tým v 11. minutě. Kalla zpoza branky nahodil kotouč před Dlouhého, kotouč se dostal k osamocenému Jiřímu Rysovi, který neměl problém trefit zcela odkrytou branku Rebelů.

Litoměřice nepřestávaly v tlaku a aktivita se jim vyplatila v podobě další branky, i když trochu šťastné. Míka nahodil kotouč od modré čáry, Dlouhému propadl kotouč mezi betony a zastavil se v brankovišti. Dojíždějící Jaroslav Kalla už jenom došťouchl touš za brankovou čáru. Své vedení mohli domácí navýšit v následné přesilové hře čtyři na tři, ale proti střele Šulce z mezikruží stihl Dlouhý včas zasáhnout vyrážečkou.

Po první přestávce pokračovali domácí ve dvé dominanci na ledové ploše, ale ani přečíslení tři na jednoho domácím nevyšlo. Poté hostující brankář vynikl proti střele Zdeňka Doležala, který zkoušel překvapit Dlouhého zblízka. Litoměřický útočník si poté připsal další šanci po ztrátě kotouče jedním z obránců, klička do bekhendu však Doležalovi gól nepřinesla. V polovině utkání však domácí slavili třetí zásah. V přesilové hře Tomáš Doležal našel mezi kruhy Martina Procházku, který z otočky propálil Dlouhého mezi lapačkou a betonem.

Největší šanci Rebelů v zápase měl Lukáš Endál, který předvedl rychlý úprk po pravém křídle. Jeho střela bohužel pro hostující tým skončila pouze na levé tyčce Královy branky. Ani z následné přesilové hry nedokázal Havlíčkův Brod vytěžit gólový zásah. Ze severu Čech tak Rebelové odjeli bez bodů a na svojí první výhru si budou muset počkat minimálně do dalšího ligového kola.

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal – HC Stadion Litoměřice

Dnešní utkání musím hodnotit pozitivně. Odehráli jsme další utkání s nulou a získali jsme tři body. Dnes jsme také odehráli konečně dobře druhou třetinu. Co jsme si řekli o defenzivě, tak to jsme plnili. Já mám ale to svoje „ale“. Vždycky se ještě něco negativního najde. Ale dnes převládá spokojenost a ocenili to i diváci. A já musím zase moc poděkovat divákům, že byli našim dalším hráčem na ledě. Odehráli jsme již pět zápasů a v každém zápase se musí v průběhu hry něco měnit, nebo improvizovat. Dám se dnes dařilo. Možná, kdybychom dali o jeden, nebo dva góly více, tak by ta spokojenost byla větší. Chtěli bychom se zbavit té zakleté trojky, která se nám daří hrát. Ale body jsou cenné a započítávají se do tabulky.

Miroslav Barus – HC Rebel Havlíčkův Brod

Tak pro nás opět stejný zápas. Přišli do týmu nový hráči, ale ti potřebují čas, aby se zapracovali. V průběhu utkání jsme udělali tři chyby a dostali jsme tři branky. Bohužel, hráli jsme také dost oslabení. Nastřelili jsme také jednu tyčku, ale o té není potřeba se vůbec bavit. To je jako když vystřelíte vedle. My teď potřebuje hlavně sehrát do týmu nové hráče. Budou dostávat příležitost a určitě ve středu opět nastoupí do dalšího zápasu. My jsme věděli, že Litoměřice mají opět dobrý tým, a že utkání tady v Litoměřicích bude těžké.