Zápasové menu

Stadion v souboji proti prvnímu celku tabulky se dostal do rychlého vedení zásluhou Jiřího Ryse a tentýž hráč těsně po první přestávce dokonce zajistil Litoměřicím dvoubrankové vedení. Domácí však dokázali v základní hrací době vyrovnat využitím dvou početních převah a v nastavení pečetil výhru Třebíče Pekr, opět z přesilové hry. Litoměřice si tak z Třebíče odvezly bod za prohru 2:3.

4. kolo

3:2pr

0:1, 2:1, 0:0 - 1:0

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 1. Bartoň (Burian, Čuřík), 39. Dolníček (Havel, Pekr), 61. Pekr (Erat, Dolníček) – 8. Rys (Bílek, Kalla), 21. Rys (Kalla, Bílek). Rozhodčí: Würtherle – Čížek, Kreuzer. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:0. Diváci: 1540. . Průběh utkání: 0:2, 2:2, .

SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala– Malena, Zdráhal, Dlapa, Bartoň, Jaroš, Dujsík, Přibyl – Erat, Dolníček, Havel – Burian, Holec, Čuřík – Vodný, Králík, Pekr – Čech, Juráň, Paták

HC Stadion Litoměřice: Král – D. Bílek, Krstev, Plášil, Míka, Mikliš, Šulc, Kolář, Málek – Rys, Kalla, V. Bílek – Novák, Švagrovský, Chlapík – Doležal, Procházka, Ondráček – Antončík, Schwamberger, Dvořáček

Začátek zápasu a možná i celou první třetinu byli lepší hosté z Litoměřic. Aktivně napadali, hráli důrazně. Na Horácích bylo vidět, že jsou trochu zaskočeni. Vlastně by se dalo říci, že úvodní třetina se ze strany domácích odehrávala v tempu, ve kterém se odehrál celý zápas minulého kola v Prostějově. Jen bylo od začátku vidět, že to rozhodně na Litoměřice platit nebude.

I když je pravdou, že dvě gólové šance Třebíč v úvodní třetině měla. Tu první měl v 7. minutě kapitán Dolníček, kdy z dobré pozice prudce vystřelil a kotouč se jen se štěstím pro hosty odrazil od horní tyčky mimo brankový prostor.

Když Dolníčkova velká šance gólem neskončila, radovali se jako první hosté. Po vhazování se prodral až před brankáře Štůralu Jiří Rys a bekhendovou střelou přehodil kotouč přes jeho beton a hosté vedli.

V 18. minutě pak mohl na dvoubrankový rozdíl zvýšit Ondráček, který se snažil na několikrát překonat brankáře domácích, ten ale vleže odolal. O minutu později pak nebezpečně vypálil na druhé straně Dujsík a jeho střela skončila jen těsně levé tyče.

Ti z příznivců domácích, kteří věřili v obrat ve druhé třetině, moc potěšeni nebyli. Hned po 36 vteřinách dostal dobrou přihrávku zpoza branky Jiří Rys a prostřelil klečícího Štůralu, akcie domácího celku začaly klesat.

Pak to vypadalo, jakoby Třebíč konečně zařadila vyšší rychlost, ale záhy byla nucena zase ubrat, neboť musela čelit dvěma přesilovkám soupeře. Zejména v té druhé se mohla na světelné kostce rozsvítit na kontě Litoměřic už trojka. Nejprve Rys a po něm další spoluhráči, kteří se snažili překonat klečícího, či snad sedícího brankáře. Ten ale odolal.

Ve 31. minutě se konečně prosadily i Bílé hvězdy. Při přesilové hře si na přihrávku Buriana sjel mezi kruhy Jakub Bartoň a brankáře Krále poprvé překonal. Bylo vidět, že z hráčů spadla deka a po kontaktní brance již zcela ovládali ledové kluziště. Důsledkem toho byly dvě přesilové hry.

Ujala se ta druhá v pořadí, ve 39. minutě. Byla to opravdu nádherná akce! Pekr naznačil mezi kruhy střelu, natáhl na sebe dva soupeře a přihrál doleva Havlovi. Havel se neunáhlil a hned poslal přihrávku ke druhé tyči, kde stál kapitán David Dolníček, který střelou z první dokonal pohledné hokejové dílo.

V táboře domácích hned bylo veselo, ale radost mohla ještě pořádně zhořknout. A to když si pět vteřin před koncem dojel vyhozený kotouč jeden z hostujících hráčů a najížděl tváří v tvář Štůralovi, kterého ale střelou překonat nedokázal.

V závěrečné třetině Horáci led zcela ovládli. Vytvořili si mnoho střeleckých pokusů ve snaze rozhodnout zápas. Někdy však chybělo trochu štěstí, jindy byl vehementně proti výborný brankář Král.

Asi největší šanci měl ve 45. minutě Havel. Dolníček vystřelil mezi kruhy z levé strany a brankář kotouč jen vyrazil, a to před volného Havla, na kterého se dívala prázdná brána. Problém byl ale v tom, že toto útočník Třebíče nečekal, a když se k němu kotouč odrazil, v záklonu ho už vystřelit nedokázal.

V poslední minutě dostali Třebíčští k dispozici přesilovou hru, tedy možnost rozhodnout zápas ještě v šedesáti minutách. To se ale nepovedlo, i když k tomu měl po střele Erata blízko tečující Dolníček.

Co se ale nepovedlo v základní hrací době, povedlo se hned na začátku prodloužení. Dolníček přihrál Eratovi, ten naznačil střelu a přihrál Matějovi Pekrovi, ten střelou z první zařídil pro Horáckou Slavii druhý a zasloužený bod navíc.

Ohlasy k utkání

Jiří Mička- Horácká Slavia Třebíč Zápas jsme zvládli vítězně, to jsme rádi, ale nevyvíjel se dobře. První třetinu jsme totálně propadli, to jsme mohli být rádi, že to neskončilo větším rozdílem. Od druhé třetiny se to zvedlo, i když jsme dostali paradoxně hned gól na 2:0. Litoměřice mohly rozhodnout, měly tam stoprocentní gólovou šanci. Tam možná trochu urazily štěstí. Nám se podařilo dát kontaktní gól a od té doby jsme makali, dřeli a dávali parádní góly v přesilovkách. Klukům patří poděkovat, že to zvládli a otočili, pro nás jsou to strašně důležité body. Litoměřice jsou těžkým a nepříjemným soupeřem. Přesilovky trénujeme, někdy to tam padá, někdy ne. Dnes jsme dali tři góly v početní výhodě, takže paráda.

Daniel Tvrzník- HC Stadion Litoměřice Nechci snižovat výkon Třebíče, protože si myslím, že mají kádr na první trojku, přesto si myslím, že jsme dnes body ztratili úplně zbytečně. Do půlky zápasu jsme byli lepší, při přesilové hře jsme tam měli šanci na 3:0, ale nedali jsme. Pak jsme z toho vypadli a nechali jsme se rozhodit, podle mě, hodně nepřesnými výroky pana rozhodčího. Domácí své přesilovky využili. Ve 3. třetině to byl vyrovnaný hokej, kdy se oba týmy bály udělat chybu. Nám chyběla zkušenost v obraně. Jeden bek zraněný a Angel Krstev se zranil v průběhu, takže jsme dohrávali na mladší beky. Byli jsme rádi, že jsme to dotáhli do prodloužení no a pak přišla zase dobře sehraná přesilovka Třebíče. Před zápasem bychom bod brali, teď je to trochu zklamání. Rozhodčí nehodnotím, ale tohoto pana rozhodčího jsme loni doma vetovali a dobře jsme věděli, proč jsme to udělali.