Zápasové menu

Stadion sehrál další přípravné utkání, tentokrát na ledě Benátek nad Jizerou. Severočechy poslal do vedení z přesilové hry Dominik Bílek. Tentýž hráč se poté dokázal posadit i ve vlastním oslabení a Stadion si v polovině utkání držel dvoubrankové vedení. Domácí však zásluhou Pokorného a Vařechy dokázali ve třetí třetině srovnat na 2:2 . Vítězství pro Litoměřice zařídil tři minuty před koncem základní hrací doby Jiří Rys z přesilové hry.

Příp.

2:3

0:0, 0:2, 2:1)

HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 43. Pokorný (Hrníčko), 45. Vařecha (Miškovský) – 27. Bílek (Novák, Rys), 30. Bílek, 57. Rys. Rozhodčí: Horinek – Kettner, Prokop. Vyloučení: 11:13. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 135. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

HC Benátky nad Jizerou: Vaněček – Niko, Pabiška, Beránek, Kajínek, Jandejsek, Pokorný, Kovář – Špaček, Skořepa, Krejčík – Vařecha, Maďar, Bittner – Mikyska, Skalický, Král – Hrníčko, Miškovský, Jankovský

HC Stadion Litoměřice: Přikryl – Krstev, Bílek, Málek, Míka, Špelda, Šulc, Kolář, Šikner – Rys, Antončík, Novák – Procházka, Soumelidis, Kim – Racek, Zdeněk, Doležal – Ahn, Brandejský, Schwamberger.

Již ve 2. minutě museli Benátečtí po faulu na Procházku čelit trestnému střílení. Sám postižený se chopil jeho exekuce, avšak Vaněček jej vybruslil a nedovolil tomuto mládežnickému reprezentantovi skórovat. Domácí postupem času přebírali aktivitu, která byla po celý zápas zřejmá. Do první vážnější šance se dostal Skalický, jehož našel Mikyska. Benátecký útočník ale mířil příliš vysoko. O chvíli později se do zakončení propracoval Krejčík, kterého ale vychytal zkušený brankář Přikryl, jenž byl velkou oporou Doležalova týmu. Padesát úspěšných zákroků je toho naprosto jasným důkazem. Hosté se v první třetině dostávali do koncovky pouze sporadicky, takže nadějný gólman Vaněček příliš práce neměl.

Převaha liberecké farmy pokračovala i ve druhé části hry. Krejčík i Mikyska však mezi tři tyčky nezamířili. A tak přišel na druhé straně trest! Přesilovkou kombinaci zakončil obránce Dominik Bílek, jenž si sjel na přihrávku k levé tyčce. S Benátkami inkasovaná branka očividně zatřásla. Následná přesilová hra se jim totiž vůbec nepovedla. Ta další poté skončila naprosto tragicky. Dominik Bílek se protáhl kolem beka Kováře a spěchal na Vaněčka, kterého si roztáhl a namířil mezi betony. Benátečtí ve druhé třetině svého soka mohutně přehrávali, avšak Přikryl byl k nepřekonání. Když už se však puk za jeho záda dostal, zachránila jej spojnice břevna a tyčky, jako tomu bylo v případě střely Skalického. Exsparťanský gólman si následně poradil i se střelou Vařechy. Přesilovka z 37. minuty volala doslova po gólu. Obránce hostí Míka musel na trestné lavici rozhodně trpět, když viděl několik nebezpečných střel, které pocházely zejména z Nikovy hole. Přikryl však byl naprosto famózní. V závěrečných sekundách druhé třetiny dorážel Kajínkovu střelu od modré Miškovský, přesně ale nemířil.

Co se nepovedlo domácím ve druhé třetině, to napravili na začátku té třetí. Nejprve spálil obrovskou šanci Skalický. O jedenáct vteřin později již udeřilo. Benjamínek Hrníčko vyhrál vhazování na napřaženého Miroslava Pokorného, jenž prostřelil klubko těl i za ním stojícího Přikryla, který toho příliš neviděl. Benátečtí jakoby si začali více věřit. Další šance totiž skončila opět brankou. Miškovského přihrávku přetavil v gól naprosto přesnou střelou do šibenice Lukáš Vařecha. Nemuselo zůstat jen u dvou branek. Jankovský však v samostatném úniku na Přikryla nevyzrál, stejně jako Špačkova nebezpečná střela. Čtyři a půl minuty před koncem byl vyloučen benátecký Skalický a pro domácí začaly perné chvíle. Nejprve trestuhodně neobsadili Nováka, který ale nadvakrát nevyzrál na Vaněčka, když posléze vznikla před domácím menší strkanice, Pešánovi svěřenci šli dokonce do tří. Hosté za jedenadvacet vteřin dvojnásobnou přesilovku využili. Střílená přihrávka Jiřího Ryse se otřela o bránícího Pabišku a puk skončil za Vaněčkem. Závěrečnou minutu také domácí sehráli s dvěma muži navíc. Kromě dvou střel Nika a dorážce Skořepy z této nabídky však nic nevytěžili.

Ohlasy k utkání

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Dnešní zápas se hrál ve velkém tempu. Vyznačoval se zvýšenou tvrdostí, což by měla být charakteristika farmářských týmů. V koncovce jsme byli méně šťastnějším týmem. Doufám, že toto neumění je spojeno se začátkem přípravného období. Věřím, že se postupně rozstřílíme. Vypracovali jsme si velké množství šancí, ze kterých jsme dali pouze dvě branky, což je hrozně málo. Soupeř naopak naše tři chyby potrestal jednoduchým zakončením. V závěru hostům pomohla přesilová hra a šťastný gól, což ale k hokeji patří. Pro nás to byl další dobrý test.

Jiří Doležal (Litoměřice): Určité fáze tohoto utkání byly z naší strany dobré. Ve hře se objevily věci, které trénujeme. Vyzkoušeli jsme si hodně oslabení. S výsledkem jsme spokojeni. S určitými fázemi hry rozhodně ne. Měli jsme však světlé momenty, které ukázaly, že naše hra funguje, a to je dobře.