Zápasové menu

Hokejisté Stadionu Litoměřice sehrály odvetné utkání v přípravě na ledě ústeckého Slovanu. Domácí dostal do vedení Pořický, ale Stadion brankou Bílka dokázal ihned odpovědět. Pořický se poté prosadil podruhé v utkání, ale i na jeho druhou branku měly Litoměřice odpověď. Ústečtí poté přidali další tři branky a na domácím ledě porazili Stadion v poměru 5:2.

Příp.

5:2

2:1, 1:1, 2:0

HC Slovan Ústí n.L. - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 3. Pořický (Holomek, Brož), 16. Pořický (Vávra, Přeučil), 28. Rod (Vágner), 44. Přeučil (Pořický, Vávra), 56. Černý (Roubík, Budínský) – 4. Bílek (Kalla, Rys), 22. Plášil (Doležal). Rozhodčí: Knapík, Ptáček – Loskot, Janíček. Vyloučení: 6:7, navíc Tvrzník (funkcionář LTM) OT DKU. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 363. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.

HC Slovan Ústí n.L.: Volke – K. Černý, M. Vágner, Kolafa, Smetana, Vl. Brož, Holomek, Kurka, M. Zdvořáček – Budínský, Roubík, Rod – D. Tůma, J. Kloz, Gengel – Pořický, Vávra, P. Přeučil – Suchan, Baránek, Kuchynka

HC Stadion Litoměřice: Král – Míka, Plášil, Šulc, Šikner, Jakub Kolář, D. Málek – V. Bílek, Kalla, Rys – do 54. Z. Doležal, Švagrovský, M. Ondráček – Ahn, Brandejský, Antončík – Soumelidis.

Úvodní dvacetiminutovka přinesla hned tři góly. Hosté šli ve druhé minutě do čtyř a domácí dokázali početní výhody využít. Střelu Ondřeje Holomka od útočné modré čáry dostal za záda hostujícího brankáře Jakub Pořický. Litoměřické hokejisty branka nakopla a zvýšili tempo hry. Po minutě se mohli radovat z vyrovnání. Vítězslav Bílek trefil z prostoru mezi kruhy odkrytou domácí bránu. Další minuty přinesly po jednom vyloučení na obou stranách, ale branku nevstřelil ani jeden tým. V šestnácté minutě využil Jakub Pořický nepřehledné situace před bránou Krále a poslal svůj tým do vedení. V oslabení se dostali domácí do přečíslení, ale Gengel mířil z pravého kruhu vedle. Stav se tak před koncem první třetiny neměnil.

Na začátku druhé třetiny hosté vyrovnali. Karel Plášil dokázal v leže překonat domácího gólmana. Další přesný zásah přidali žlutomodří a ujali se opět vedení. Martin Vágner přihrál z prostoru za brankou Tomáši Rodovi, který se nemýlil. Ve zbývajícím čase prostřední části museli oba brankáři vytáhnout několik dobrých zákroků, aby podrželi své týmy.

Hned z kraje třetí periody využili Ústečtí další početní výhodu a odskočili soupeři na rozdíl dvou branek. Petr Přeučil vymetl po přihrávce od Pořického růžek branky. Litoměřice se musely díky vylučování často bránit, ale domácí toho nevyužili. V 53. minutě byl vyloučen za sekání Gengel. Hostující hráči zůstali dlouho u své střídačky a vypadalo to, že se jim nechce moc hrát. Nejprve vyfasovali dvouminutový trest za zdržování hry, následně i osobní trest pro funkcionáře týmu. Se hrou čtyři na čtyři si lépe poradili domácí a přidali pátý přesný zásah. Roubík přesně nalezl Kamila Černého, a ten upravil stav na konečných 5:2.

Ohlasy k utkání

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): "Spokojení jsme s výsledkem, s předvedenou hrou tolik ne. Bylo k vidění hodně nepřesností, špatně jsme si přihrávali a během prvních čtyřiceti minut bylo málo osobních soubojů. Litoměřice nepřijely v plné sestavě, přesto každé vítězství dodá více sebedůvěry do dalších utkání. Jakubu Pořickému se nyní daří, byli bychom rádi, aby mu to vydrželo i v mistrovských zápasech. Naše přání je dostat se do play-off, i když to nemáme vyhraněné jako cíl."

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): "Odehráli jsme v přípravě dobré i špatné zápasy, toto byl jeden z horších zápasů. Přijeli jsme v nakombinované sestavě, vyzkoušeli jsme si hráče, kteří nedostávali tolik prostoru v předchozích přípravných utkáních. Výsledek nás neznepokojuje, vypilovat musíme přesilovky. Co se týká mého osobního trestu, viděli jsme situaci jinak než rozhodčí, stejně jako spoustu jiných věcí během zápasu. Chtěli jsme, aby nám sudí přijel ke střídačce vysvětlit své rozhodnutí. Jsou to rozhodčí, kteří pískají zadarmo a kvalitu na to, aby pískali vrcholový hokej nemají. O to více by měli zachovat slušnost, a ne, aby na nás z půlky hřiště pískal a arogantně na nás něco mával. To nemám já ani Jiří Doležal zapotřebí. Chtěli si něco dokázat, tak si to dokázali. Nikdy se mi nic jako trenérovi podobného nestalo, ale všechno je jednou poprvé. Zaplaťpánbůh, že to bylo v přípravě. Pokud se to nebude v mé trenérské kariéře opakovat, tak jsem si to vyzkoušel." (celý rozhovor naleznete zde)