Zápasové menu

Litoměřice na svém ledě usilovaly o návrat na pátou pozici proti Horácké Slavii z Třebíče. První branka padla až v polovině utkání, kdy se z přesilové hry prosadil Jakub Šulc a poslal domácí do vedení. Před druhou přestávkou však Třebíč zásluhou Mrázka dokázala vyrovnat a remízový stav vydržel i po třech třetinách. O vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých o bonusovém bodu pro domácí rozhodl Miloslav Čermák.

46. kolo

2:1sn

0:0, 1:1, 0:0 - 0:0

HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč

Branky a nahrávky: 32. Šulc (Švagrovský), rozh. náj. Čermák – 39. Mrázek (Křivohlávek, Nahodil). Rozhodčí: Schmejkal, Smitka – Kreuzer, Polony. Vyloučení: 5:4, navíc Dolníček (TŘE) 10min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1130. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc, Kolář, Míka, Husák, Drábek, Žovinec, Málek – Budínský, Koudelka, Čermák – Chlapík A., Chlapík F., Hašek – Bahenský, Švagrovský, Doležal T. – Doležal Z., Rubeš, Škop.

SK Horácká Slavia Třebíč: Novotný – Malena, Bilčík, Čejka, Dujsík, Peroutka, Dietz, Přibyl – Laš, Dolníček, Dočekal – Fořt, Mikeska, Čuřík – Křivohlávek, Nahodil, Kaut – Čech, Kadela, Mrázek.

Přímý souboj o pátou příčku v Kalich Areně začali lépe domácí, při své první šanci však Tomáš Doležal trefil pouze betony brankáře Novotného. Hosté zahrozili pouze střelou Mrázka, kterou Král vytěsnil levým ramenem. Branky v první třetině se diváci v Kalich Areně nedočkali, ani jeden z brankářů nepustil za svá záda žádný kotouč. Občas za svého brankáře musel na brankové čáře zaskočit i některý z obránců. Po první přestávce se ihned do útoku vydal hostující Laš, ale Král byl připraven včas zasáhnout. Ihned z protiútoku poté vyzkoušel pozornost Novotného Bahenský, který tvrdou střelou o d modré čáry trefil třebíčského brankáře přímo do masky.

Domácí si poté připsali aktivní úsek hry, kdy svého soupeře zatlačili do obranné třetiny, a Novotný neměl o práci nouzi. V největší šanci neuspěl Koudelka, který z mezikruží našel pouze lapačku hostujícího brankáře. Jako prvním se v zápase podařilo prosadit domácím. Dvojnásobnou přesilovku Litoměřice využily jíž po pár sekundách. Jakub Šulc napřáhl ihned po vhazování od modré čáry a propálil Filipa Novotného. Domácí poté mohli přidat další zásah, ale Švagrovský tváří v tvář s Novotným přestřelil hostující branku.

Tlak Stadionu pokračoval nadále, ale další branky se domácí v druhé dvacetiminutovce nedočkali, ale naopak se hostům podařilo vyrovnat. Po tom, co se Litoměřice ubránily v oslabení, inkasovaly z hole Petra Mrázka. Hostující útočník se dostal ke kotouči, který Tomáš Král vyrazil, zachoval chladnou hlavu a zpoza branky jej zasunul za levou tyč. Mrázek se poté mohl ihned prosadit podruhé v zápase, jeho pokus však skončil na betonu litoměřického brankáře.

Ve třetí třetině hra vyrovnala a pěkné šance byly vidět na obou stranách. Největší z nich si však vytvořil třebíčský Nahodil, který si počkal za domácí obranou na dlouhou nahrávku a řítil se sám na branku. Vsadil na blafák do forhendu a snažil se zasunout puk mezi Královy betony, ale domácí gólman jeho záměr vystihl. Po třech třetinách se o vítězilo nerozhodlo a branka nepadla ani v následném prodloužení. Na řadu přišly samostatné nájezdy, ve kterých se dvakrát trefil Miloslav Čermák a rozhodl tak o bonusovém bodu pro Stadion.

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal, Stadion Litoměřice:Pro nás jsou samozřejmě pozitivní ty dva body. Jinak hokej pro diváky to nejspíš příliš hezký nebyl, se soupeři okolo našeho umístění to však ani jiné být nemůže, rozhoduje každá maličkost. Navzdory tomu, že jsme chtěli předejít zbytečným vyloučením tak stejně jedno přišlo, kdy Kuba Šulc fauloval po odpískání, a šli jsme do tří. Na druhou stranu jsem minule říkal, že jsme nešli tomu štěstí naproti tak dneska se k nám štěstí přiklonilo a body jsme získali. Za tu bojovnost je určitě pochvala, ale ten hokej asi moc hezký nebyl.

SK Třebíč: Bylo to celkem vyrovnané utkání, kterému také odpovídalo skóre po šedesáti minutách. V první třetině jsme byli aktivnější, ale naopak ve druhé části byli lepší domácí. Ve třetí třetině si obě mužstva hlídala jeden bod, který je velmi důležitý jak pro nás, tak i pro Litoměřice. V prodloužení jsme měli přesilovou hru, která se nám jako v základní hrací době nepovedla. Když došlo na nájezdy věděli jsme, že mají velmi šikovné hráče, ale bohužel ani naše dvě branky nestačili na druhý bod. Hráči splnili to, co jsem po nich chtěli v obranné hře a v útočné fázi nám chyběl důraz, aby jsem přidali další branky, ale bod z venkovního utkání je dobrý a bereme jej.