Zápasové menu

Litoměřice na svém ledě přivítaly soupeře z Benátek nad Jizerou, osmý tým prvoligové tabulky. Do zápasu domácí vlétli ze všech sil a již od druhé minuty vedli zásluhou Jakuba Suji. Do konce první třetiny se ještě Litoměřice prosadily dvakrát. Nejprve na rozdíl dvou branek zvyšoval Novák a třetí gól Stadionu vstřelil Čermák. Když se na začátku druhé třetiny trefil i Chlapík, bylo jasné, že o dnešním vítězi je rozhodnuto. Benátky nenašly recept na výborně chytajícího brankáře Krále, který si tak připsal vychytanou nulu.

39. kolo

4:0

3:0, 1:0, 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou

Branky a nahrávky: 2. Suja (Drábek), 18. Novák (Chlapík, Hašek), 18. Čermák (Šulc, Rubeš), 25. Chlapík (Míka). Rozhodčí: Bejček – Šperl, Zíka. Vyloučení: 3:4. Bez využití: V oslabení: 0:0. Diváci: 1640. Průběh utkání: 4:0.

HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc, Hrbas, Míka, Husák, Drábek, Žovinec, Kolář – Čermák, Chabada, Matai – Novák, Hašek, Chlapík – Budínský, Bahenský, Suja – Doležal, Rubeš, Škop.

HC Benátky nad Jizerou: Schwarz – Jánošík, Ulrych, Kajínek, Pyrochta, Pabiška, Niko – Kica, Mikyska, Skalický – Klimt, Skořepa, Bárta – Špaček, Jonák, Krejčík – Vařecha, Jech, Maďar

Utkání v Litoměřicích začalo záplavou plyšáků na ledové ploše, kterou spustil Jakub Suja. Litoměřický útočník po přesné přihrávce Drábka dostal do samostatného úniku a forhendovým blafákem zakončil přesně za záda Schwarze. Benátecký brankář, který přijel do Litoměřic se 120 minutovým čistým kontem z minulých dvou utkání tak na severu Čech kapituloval brzo. K první velké šanci hostů se dostal Ulrych, který po vyhrané buly vyzkoušel pozornost litoměřického brankáře Krále.

Do dvoubrankového vedení se domácí dostali ještě před první přestávkou. Martin Novák si vyjel zpoza branky před Schwarze a zkoušel najít skulinku mezi betony benáteckého brankáře. To se mu nepovedlo, ale z následné dorážky se již litoměřický střelec nemýlil. Než se stačili hosté z druhé obdržené branky vzpamatovat, inkasovali potřetí. Miloslav Čermák vyslán obráncem Šulcem se dostal sám před Schwarze a zakončil přesně nad pravý beton hostujícího brankáře.

Po přestávce se Stadion opět vrhl do útoku. Přílišnou aktivitou hýřil Hrbas a Benátky tak dostaly možnost se prosadit v přesilové hře. To se jim však nepovedlo. Jedinou šanci si připsal Klimt, který se snažil překvapit Krále zpoza branky. Litoměřický brankář si však pohlídal levou tyčku a nedopustil benáteckému brankáři vstřelit gól. Stadion se ubránil a po vypršení trestu litoměřického obránce se ihned pustil opět do útočení. Ve 25. minutě Schwarz inkasoval počtvrté v utkání. Adam Chlapík si z rohu kluziště vyjel před hostujícího brankáře a nikým nehlídán zakončil mezi betony brankáře.

Litoměřice v zápase výborně bránily již od červené čáry a hosté se horkotěžko dostávali do nějakých šancí. Prosadit se Benátkám nepodařilo ani ve třech přesilových hrách. Překvapit Krále zkoušel Bárta od modré čáry a poté z dorážky i Krejčík, ale oba střelecké pokusy mladý litoměřický brankář s přehledem pokryl a připsal si tak zaslouženou nulu v dnešním zápase. Stadion si tak na domácím ledě připsal další tři body a upevnil pátou pozici v tabulce.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice:Trochu jsme se obávali, protože Benátky mají v poslední době výborné výsledky, naposledy nás nepustili vůbec k ničemu. Rychlý gól nám velmi pomohl, poté přišlo pár minut, kdy hra nebyla podle našich představ, ale zbytek třetiny už byl výborný. Následně jsme hráli tak, aby jsme si nic nezkomplikovali, což se nám povedlo. Chtěl bych poděkovat divákům kteří v tomto hojném počtu předvedli vynikající atmosféru a 1400 plyšáků je také velmi dobré číslo.

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Po řadě utkáních, kdy jsme soupeře trápili, byť jsme některé z nich prohráli, přišel zápas, ze kterého jsme odešli poraženi o více než jednu branku, což mě mrzí. Dnes jsme bohužel soupeři nestačili ani po jedné herní stránce. Litoměřice zaslouženě vstřelily čtyři branky. Nula na kontě vstřelených gólů je ostudná.