Zápasové menu

Medvědi do utkání vstoupili lépe a jíž ve čtvrté minutě poslal domácí do vedení Ondráček. Do první přestávky Stadion stihl vyrovnat. Ve vlastním oslabení se prosadil nejlepší litoměřický střelec Čermák. Začátkem druhé třetiny hrál Stadion přesilovou hru, ve které kapitán týmu Jaroslav Hašek poslal Kališníky do vedení 2:1. Medvědi však v polovině utkání předvedli bleskový obrat a brankami Půlpána a Kužela drželi do 56. minuty hubený náskok. Svojí druhou branku v utkání však přidal Miloslav Čermák a poslal zápas do prodloužení. V prodloužení však diváci branku neviděli a v samostatných nájezdech si bonusový bod připsaly Litoměřice, když Martin Chabada dvakrát překonal Šimbocha.

24. kolo

3:4sn

1:1, 2:1, 0:1 - 0:1

Medvědi Beroun 1933 - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 4. Ondráček (A. Půlpán, Jebavý), 32. A. Půlpán (Ondráček, Babka), 35. Kužel (Kuchler, Marek) – 18. Čermák (Rubeš), 25. Hašek (Novák, Budínský), 56. Čermák (Koudelka, Šulc), 65.Chabada. Rozhodčí: Smitka – Černý, Maštalíř. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 205. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3.

Medvědi Beroun 1933: Šimboch – Šenkeřík, Kužel, Chalupa, Jebavý, Látal, Gutwald, Sklenička – Marek, Kubeš, Kubica – Divíšek, Stromko, Hrdel – Ondráček, A. Půlpán, Kuchler – Babka, Malý, T. Půlpán

HC Stadion Litoměřice: Král – Humphries, Žovinec, Kolář, Drábek, Hrbas, Evan, Husák, Šulc – Koudelka, Chabada, Čermák – Budínský, Novák, Hašek – Chlapík, Rubeš, Procházka – Suja, Brzobohatý, Škop

Velmi nepříjemný byl začátek utkání proti Litoměřicím pro domácí Medvědy, kteří se museli už v první třetině vyrovnat s hrou v oslabení, ale povedlo se jim to a velmi záhy se ujali vedení. Aleš Půlpán se dostal k puku na vlastní modré čáře, podél hrazení si nabruslil až před Krále, který jeho ránu vyrazil, ovšem jen k dojíždějícímu Martin Ondráčkovi, který i dávkou potřebného štěstí dostal kotouč za záda litoměřického gólmana. Beroun na tom mohl být za nedlouho ještě lépe, po buly před vlastní brankou se k puku dostal Jakub Marek a ujížděl vstříc Královi, jenže zakončit přesně i kvůli faulu nedokázal. Beroun v přesilové hře nic nedokázal vymyslet, což se nepovedlo ani následně při hře v plném počtu. Litoměřice se poté také osmělily k několika útočným výpadům, které však větší starosti pro Šimbocha nepřinesly. V první části to byl boj o puk, ale nakonec přinesl Litoměřicím vyrovnání ve vlastním oslabení. Při vyloučení Žovince se dostal k puku Rubeš, zavezl ho do útočného pásma, kde počkal a přesným pasem našel Miloslava Čermáka, který zavěsil pod víko.

Litoměřice v úvodu druhé části dostaly Medvědy po tlak a pomohla jim k tomu i přesilová hra, ve které si však vytvořily jednu zajímavější šanci, zato však gólovou. V prostoru před brankou se nejlépe zorientoval kapitán Stadionu Jaroslav Hašek a pohotovou střelou zakončil. Beroun se marně pokoušel dobývat útočné pásmo a nepomohla k tomu ani přesilová hra, ovšem po jejím skončení přišla jedna z nenápadných akcí, ale zato účinných! U branky se dostal k puku Aleš Půlpán a dokázal dopravit puk mezi tři tyče. Medvědi měli na dosah hned vzápětí další branku, ale velkým příležitostem obrana Stadionu odolala. Hráči ze severu Čech drželi nerozhodný výsledek jen krátce, při vyloučení Evana se Beroun dostal k obléhání branky a nakonec se k volnému kotouči dostal Lukáš Kužel a prvním gólem v sezóně i prvoligové kariéře poslal Beroun do vedení. Litoměřice měly šanci odpovědět a vyrovnat ještě před přestávkou. Časomíra už odkrajovala poslední vteřinky, když hosté nedokázali dostat puk do prakticky prázdné branky.

Oba celky vstoupily do třetí části s velkou vervou, ale zároveň opatrně s vědomím, že gól na jedné či druhé straně by mohl být zlomový. V úvodních minutách si oba brankáři sice osahaly kotouč, ale ani jeden tým si žádnou velkou šanci volající po gólu nevytvořil. Domácí byli v útoku možná o chloupek aktivnější, ale Král neměl mnoho práce mezi třemi tyčemi. Litoměřice se tlačily za vyrovnáním ve druhé polovině třetí třetiny a nakonec se jim povedlo dotáhnout jednu z akcí až do zdárného konce. Přesilovkovou kombinaci zakončil svým druhým gólem v utkání Miloslav Čermák. Jelikož už se ani v závěrečných vteřinách třetí části nic nestalo, šlo utkání do prodloužení.

Hned v úvodu pětiminutového prodloužení byly na obou stranách k vidění zajímavé šance. Beroun mohl rozhodnout jako první, ovšem osamocený Marek z mezikruží přestřelil, na druhé straně se vedlo litoměřickým podobně. Beroun byl v prodloužení aktivnější, ale nakonec se mu skórovat nepovedlo, a když se neprosadil ani nikdo na druhé straně barikády, šlo se do nájezdů.

Nájezdovou loterii začali domácí, konkrétně Divíšek, ale při nájezdu neuspěl. Na druhé straně se rozjel jako první Vít Budínský, ale se střelou po ledě neuspěl. Ve druhé sérii zkoušel najít recept na Krále Marek, ale nedal. Stejně tak jako o pár vteřin později na druhé straně Čermák. Na třetí sérii poslal domácí trenér Zdeňka Kubicu, který svůj nájezd proměnil. Za Litoměřice musel dát zkušený Martin Chabada, který se svého úkolu zhostil a proměnil. Do čtvrté série se šlo v opačném pořadí, jako první jel Čermák, který nedal, za Beroun se podobně vedlo Kubicovi. V páté sérii jako první jel Martin Chabada, který vstřelil gól a když na druhé straně nepřekonal Krále Ondráček, bylo rozhodnuto o zisku bodu navíc pro hostující Stadion.

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal (HC Stadion Litoměřice): Měli jsme horší vstup do utkání, pak jsme myslím byli trochu lepším týmem do 30. minuty druhé třetiny, kdy jsme udělali hloupý faul v útočném pásmu a následně jsme dostali velmi lacinou branku. Za chvíli jsme navíc znovu faulovali a tím se dostali domácí na koně a zbytek zápasu sahali více po třech bodech. Nájezdy pak už byly jen loterie a nám to vyšlo. Dali jsme tam zkušeného Martina Chabadu, který dvakrát skóroval.