Zápasové menu

Stadion v domácím prostředí dokázal oplatit Havířovu porážku z úvodního střetnutí. Do vedení poslal Litoměřice Čermák, ale hosté díky brance Danečka z přesilové hry dokázali srovnat. Kališníci poté spláchli svého soupeře čtyřmi góly v řadě. Dvě branky si připsal Tomáš Rubeš a po jednom zásahů přidali Humphries a Žovinec. Azet dokázal snížit zásluhou Klimíčka, ale na víc se hosté již nezmohli a Stadion si tak připsal další domácí vítězství.

23. kolo

5:2

1:0, 1:1, 3:1

HC Stadion Litoměřice - AZ Heimstaden Havířov

Branky a nahrávky: 2. Čermák (Chabada), 34. Humphries (Chabada, Čermák), 46. Rubeš (Suja, Drábek), 50. Rubeš (Bahenský, Čermák), 52. Žovinec (Chabada, Humphries) – 31. J. (Klimíček, Punčochář), 54. Klimíček (Krisl, M.). Rozhodčí: Škrobák – Beneš, Krátký Vyloučení: 5:7, navíc Evan(LTM) 10min OT a Šedivý(HAV) 10min OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1270. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2. Vyhraná vhazování: 33 : 27. Postavení mimo hru: 1 : 1. Zakázané uvolnění: 5 : 6. Střely na branku: 36 : 24.

HC Stadion Litoměřice: Sedláček – Humphries, Žovinec, Šulc, Hrbas, Drábek, Evan, Kolář, Husák – Čermák, Koudelka, Chabada – Budínský, Hašek, Novák – Procházek, Bahenský, Rubeš – Suja, Brzobohatý, Chlapík.

AZ Heimstaden Havířov: Daneček L. (52. Matoušek) – Vosátko, Bezuška, Krisl, Punčochář, Graca, Koma, Rimmel P., Deutsch – Kanko, Němec, Šedivý – Klimša, Haas, Říčka – Klimíček, Šlahař, Daneček J. – Rimmel M., Škumát, Marosz.

První šanci zápasu si připsal Kanko, když z levého kruhu prověřil pozornost Sedláčka. Litoměřický brankář si však se střelou havířovského útočníka poradil bez problému. Naopak Litoměřice svojí první velkou šanci proměnily ve vedoucí branku utkání. Chabada našel před brankou osamoceného Miloslava Čermáka. Nejlepší litoměřický střelec bez zaváhání zavěsil k pravé tyči Danečkovy klece. Havířov mohl následně srovnat, ale odražený kotouč Daneček nedokázal usměrnit do zcela prázdné branky.

Stadion hrál aktivně a svého soupeře napadal i při vlastním oslabení. Nervy domácích fanoušku lehce počechral brankář Sedláček, který při rozehrávce poslal kotouč přímo na hůl Říčky. Havířovský forvard však nedokázal zpracovat kotouč. Začátkem druhé třetiny si Vosátko připsal dvě slibné šance, jeho první střela skončila v náručí Sedláčka. Druhý pokus ihned po vhazovaní rozezvonil břevno litoměřické branky. Na druhé straně Čermákova nahrávka před branku změnila směr od hole jednoho z hostujících zadáků a mířila mezi betony Lukáše Danečka. Brankář Azetu však srazil své chrániče včas a nedovolil domácím navýšit vedení.

Naopak hosté dokázali následně vstřelit branku z přesilové hry a vyrovnat stav utkání na 1:1. Hostům trvalo něco málo přes půlminutu, než dokázali svojí početní výhodu proměnit v branku. Jan Daneček dorazil z hranice brankoviště Klimíčkovu střelu mimo dosah domácího brankáře. Radost Havířova však netrvalo příliš dlouho. Litoměřičtí ve 33. minutě se díky pohledné kombinaci dostali opět do vedení. Martin Chabada si počkal, až mu od modré k brance nabruslí Spencer Humphries, kterému už stačilo pouze nastavit hůl a skórovat do odkryté sítě.

Poslední třetinu začaly Litoměřice výborně a svému soupeři nasázely tři branky za deset minut. Také domácí si připsali gól z přesilové hry. Drábkovu střelu od modré čáry Daneček vyrazil před sebe, Suja s Tomášem Rubešem doráželi a druhý jmenovaný dokázal uklidit puk do havířovské sítě. O čtyři minuty později se domácí útočník trefil podruhé. Rubeš získal puk ve středním pásmu, zavezl jej do třetiny a našel najíždějícího Suju. Ten se při svém blafáku dostal až za branku, ale zachoval chladnou hlavu a za zády brankáře Danečka našel před brankovištěm číhajícího Tomáše Rubeše, který bez potíží zakončil do prázdné.

Danečka z branky vyhnal pátý gól domácích v 52. minutě hry. Domácí hráči rozebrali havířovskou obranu a po Chabadově nahrávce propálil hostujícího brankáře z levého kruhu Dušan Žovinec. Na rozdíl tří branek dokázal Azet snížit zásluhou Jiřího Klimíčka, který z levého kruhu překvapil Sedláčka střelou nad jeho lapačku. Víc branek 1270 diváků v Kalich Areně nevidělo a Litoměřice prodloužily svojí bodovou šňůru na šest zápasů v řadě.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice: Je vidět, že jsme teď na dobré vlně. Daří se nám, hráči si věří, i když dnes jsme měli velmi těžký zápas. Havířov dvě třetiny velmi dobře bránil a těžko jsme se dostávali do šancí. Naštěstí po jejich vyrovnání na 1:1 jsme díky gólu Spencera Humphriese zvyšovali na 2:1 a zápas definitivně zlomil ten třetí gól v přesilové hře. Samozřejmě velké dík patří divákům, za skvělou atmosféru. Dnes jsme byli sice zbytečně vylučování, ale naštěstí jsme to dotáhli do vítězného konce. Teď musím udělat vše pro to, aby ta vítězná vlna trvala co nejdéle. Dnes konečně nastoupil Martin Procházka a Adam Chlapík, po zranění se do fazóny také dostává Jakub Evan a Václav Drábek a teď čekáme jen na uzdravení Radka Míky. Hlavně teď nesmíme usnout na vavřínech a sbírat body dále, jelikož tabulka je strašně vyrovnána.

Jan Daneček – HC Havířov: My jsme do zápasu nevstoupili dobře, inkasovali jsme ihned gól ve druhé minutě a to si myslim, že mělo vliv na celou první třetinu. My jsme měli možnost vyrovnat, ale nedokázali jsme trefit prázdnou branku. Nakonec se nám podařilo do zápasu dostat, když jsme dali gól na 1:1. Utkání podle mě rozhodlo to, že když domácí vedli 2:1 tak jsme nedokázali proměnit dva samostatné nájezdy ve hře. Kdybychom šli do poslední třetiny za stavu 2:2, bylo by to určitě jiné. My jsme bohužel faulovali a nabídli soupeři tři přesilové hry, ze kterých jsme inkasovali. Když nám domácí odskočili na 4:1, to se nám potom těžko vracelo do utkání a ke konci jsme jen kosmeticky upravili stav na 5:2. Myslím, že soupeř po zásluze vyhrál díky využitým přesilovkám.