Zápasové menu

Proti Třebíči začaly Litoměřice aktivně a v úvodu utkání se dostaly ihned do vedení zásluhou Formana. Na rozdíl dvou branek poté zvyšoval v přesilové hře Chabada a třetí zásah do Falterovy branky přidal střelou od modré čáry Šulc. Horácká Slavia ke konci třetiny snížila na 3:1 po přesné střele Čuříka, ale proměněné trestní střílení Čermáka vrátilo domácím tříbrankové vedení. Hosté nastoupili do třetí třetiny s chutí a dokázali ještě snížit stav utkání. Po odvolání Faltera se však Švagrovský trefil do prázdné branky a stanovil tak konečné vítězství Litoměřic 5:2.

20. kolo

5:2

3:1, 1:0, 1:1

HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč

Branky a nahrávky: 5. Forman (Rudovský), 12. Chabada (Čermák), 17. Šulc (Hrbas), 36. Čermák (TS), 60. Švagrovský (Žovinec) – 19. Čuřík (Čejka, Laš), 49. Fořt. Rozhodčí: Smitka – Kis, Svoboda. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1210. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2. Střely na branku: 22:31. Postavení mimo hru: 1:0. Vyhraná vhazování 25:25. Zakázané uvolnění: 5:1.

HC Stadion Litoměřice: Král – Žovinec, Husák, Šulc, Hrbas, Humphries, Evan, Málek – Čermák, Koudelka, Chabada – Budínský, Hašek, Novák – Rudovský, Bahenský, Forman – Švagrovský, Rubeš, Matai.

SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Bilčík, Dujsík, Čejka, Dlapa, Peroutka, Dietz – Laš, Dolníček, Čuřík – Mikeska, Nahodil, Vondráček – Káňa, Kaut, Fořt – Wasserbauer, Kadela, Křivohlávek.

Litoměřičtí v posilněné sestavě se vrhli na Třebíč od úvodních sekund hry a první zákrok si Falter připsal po 24 vteřinách hry, kdy pravým betonem zasáhl proti střele od modré čáry. Na druhé straně zkoušel Káňa překvapit Krále bekhendovou střelou z pravého kruhu, ale jeho pokus skončil nad brankou domácích. První branku zápasu vstřelili domácí. Přihrávku Rudovského z pravého kruhu tečoval před brankou Miroslav Forman mimo dosah hostujícího brankáře. Jediné vyloučení Třebíče v první třetině potrestaly Litoměřice po 21 sekundách. Čermák vybídl nahrávkou k pravé tyči ke skórování Martina Chabadu, ten byl sice atakován hostujícím obráncem, ale přesto nezaváhal a bekhendem zametl puk za brankovou čáru.

V 18. minutě se Litoměřice na chvíli dostaly i do tříbrankového vedení. Nenápadná střela Jakuba Šulce z vrcholu kruhů zapadla po odrazu od některého z hráčů stojících před brankou hostů do sítě. Před koncem první třetiny však stihla Třebíč snížit na 3:1. První střela Jakuba Čuříka skončila na tyči Královy branky, třebíčský útočník se však poté dostal k odraženému kotouči a další střelou našel mezeru mezi brankářem a levou tyči.

Po první přestávce se ihned do velké šance dostal kapitán Stadionu Hašek, v brejku však neuspěl s bekhendovou kličkou a Falter bez problému zasáhl betonem. Třebíčský brankář poté svůj tým podržel podruhé. Nejprve včas sklapl betony proti střele Švagrovského a poté vyzrál i na Žovincovu střelu od modré čáry. Nátlak Litoměřic pokračoval nadále a obrána Horácké Slavie hasila, co se dalo. Při úniku Čermáka však třebíčský obránce sáhl po nedovoleném zákroku a rozhodčí nařídil trestní střílení. Miloslav Čermák svůj nájezd s klidem proměnil střelou k levé tyči a vrátil Litoměřicím opět tříbrankové vedení.

Horácká Slavia i přes tříbrankovou ztrátu utkání nevzdávala a v poslední třetině byla aktivnějším týmem na ledové ploše. Dolníček zkoušel překvapit Krále z bezprostřední blízkosti, ale litoměřický brankář byl pozorný. Při vyloučení Rudovského Třebíč dostala domácí pod tlak a uzavřela je v obranném pásmu. Žádný z pokusů hostů však neskončil brankou. Co se nepodařilo Horácké Slavii proměnit v početní výhodě, proměnila to při hře 5na5. Tomáš Fořt si vytvořil dvé šance na skórování. Nejprve z pravé strany vyprášil Královy betony, druhý pokus z opačné strany už ale umístil přesně k levé tyči a opět snížil na rozdíl dvou gólů.

Minutu před koncem mohl Čuřík zdramatizovat konec utkání, ale v brankovišti nedokázal překonat ležícího Krále. Hosté si poté vzali oddechový čas a Falter zůstal na střídačce. Litoměřice powerplay hostů dokázaly ubránit a dokonce přidat jeden gól. David Švagrovský přidal pojistku domácího vítězství do prázdné branky.

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal – trenér HC Stadion Litoměřice

Dnes jsme podali dobrý, možná až výborný výkon. Zápas jsme měli už od začátku pod kontrolou. Bylo vidět, že hráči hráli to, co od nich očekáváme, a to se pak tým dobře koučuje. Myslím si, že to dnes ocenili i diváci, takže opravdu jen spokojenost. Na všech postech jsme dnes hráli výborně. Dobře zachytal i mladý brankář Král. Některé věci ovlivnit nemůžeme. Jak my, tak i Sparta má velkou marodku a dostávají tudíž šanci i mladí hráči. Dnes Tomáš Král zachytal výborně, i když dlouhou dobu nechytal. Tak, jako Lukáš Lavinger v Brodu, když naskočil studený na led a zápas dochytal. Kluci se o šanci perou, a to je dobře. V poslední třetině jsme si chtěli za stavu čtyři ku jedné výsledek pohlídat.Soupeř měl hodně střel a my i trochu štěstí. Nastřelili jednou tyčku a jednou trefili přilbu brankáře. Bylo by hloupé se hnát dopředu. Poslední třetinu jsme začali hrát v oslabení. Byl to prostě úmysl nehrát tak otevřený hokej jako v první třetině. I štěstí se dnes přiklonilo k nám a přišlo zasloužené vítězství.