Zápasové menu

Litoměřice nevstoupily do utkání dobře a jako první inkasovaly v oslabení. Vyrovnat však dokázal Budínský a začátkem druhé třetiny poslal Kališníky do vedení Bahenský. Poté domácí Rebelové předvedli rychlý zvrat a třemi góly v rozmezí pěti minut zvrátili vývoj utkání ve svůj prospěch. Stadion však nesložil zbraně. Bojovnost se Kališníkům vyplatila a branky Formana, Nováka a druhý zásah Víta Budínského položily Rebely definitivně na lopatky. Stadion tak z Havlíčkova Brodu veze tři vítězné body.

19. kolo

4:5

1:1, 3:4, 0:0

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 6. Polodna (Havel), 27. Semrád (Endál, Říha), 28. Zohorna (Drtina), 32. Havel (Zohorna) – 17. Budínský (Novák, Hašek), 21. Bahenský (Humphries), 36. Forman (Evan), 39. Novák (Hrbas, Šulc), 40. Budínský (Hašek, Novák). Rozhodčí: Talpa - Černý, Reich. Vyloučení: 2:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 976. Průběh utkání: 1:0,1:2,4:2,4:5.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl – Kolafa, Drtina, Beneš, Rybalkin, Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna C", H. Zohorna – Říha, Endál "A", Berger – Dvořáček, Stach, Maliník "A" – Chlubna, Stehlík, Milfait

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (35.Lavinger) – Evan "A", Humphries, Šulc, Hrbas, Husák, Žovinec, Málek – Matai, Švagrovský, Čermák "A" – M. Novák, Hašek "C", Budínský – Forman, Bahenský, Rudovský – Škop, Rubeš, Brzobohatý.

Nerozhodný výsledek prvním dvaceti minutám slušel

Rebelové začali zápas aktivněji a po průniku Lukáše Endála si šel na lavici hanby sednout Zdeněk Bahenský. Ke konci početní výhody se dostal na levém kruhu k hrací gumě Lukáš Havel, sjel si mezi kruhy a poslal ji před kasu, kde ji usměrnil za záda Petra Přikryla Petr Polodna. Stadion se pokoušel o odplatu a na pravém kruhu pálil ostře Tomáš Rubeš, ale Ondřej Kacetl zasáhl bravurně lapačkou. Následně se předvedl i maskovaný muž Litoměřic, který vytáhl parádní ránu Lukáše Havla mířící do šibenice. Gólman hostů měl situaci ztíženou tím, že se navíc přesouval. Aktivní byl v první periodě hlavně Zdeněk Bahenský, jenž si ale vylámal zuby na strážci svatyně Rebelů, jehož napálil jen do masky. Aktivní hokej se spoustou dramatických momentů vyvrcholil vyrovnáním Litoměřic. Martin Novák prošel po chybě obránce přes modrou čáru a jeho křižný pas do předbrankového prostoru ztečoval za Kacetlova záda Vít Budínský. V posledních minutách ještě nebezpečně tečoval před Přikrylem Hynek Zohorna, ale kotouč usměrnil jen vedle.

Infarktová třetina, která rozhodla o výsledku

Prostřední část začala solidně. Zdeněk Bahenský si sjel před branku a backhandem přehodil domácího muže s maskou. Vzápětí mohl srovnat navrátilec do Kotliny Hynek Zohorna, ale jeho střela skončila jen na pravém betonu litoměřické opory. Následně ale předvedla parta z Kotliny parádní přesilovkovou akci, po níž zakončoval do prázdné klece Tomáš Semrád. To ale nebylo vše a po Přikrylem sražené střele Marka Drtiny se dostal na brankovišti k hrací gumě Hynek Zohorna a nakonec doklepl pod betonem puk až za čáru. Znovu srovnat mohl Jan Rudovský, ale s jeho střelou z levého kruhu si poradil Ondřej Kacetl, který ji zlikvidoval ramenem. Z protiútoku se ale radoval Havlíčkův Brod. Hynek Zohorna vydoloval kotouč za kasou, posunul jej Lukáši Havlovi, který ze záporného úhlu o výstroj brankáře Litoměřic skóroval.

Domácí mohli přidat definitivní tečku za románem tohoto zápasu. Hrací předmět se po ose David Stach – Roman Maliník – David Dvořáček dostal až na pravý kruh, kde poslední jmenovaný pálil, ale trefil jen Petra Přikryla. Ten si při zákroku zřejmě udělal něco s třísly, a tak jej musel pro zbytek střetnutí nahradit Lukáš Lavinger, jenž si tak odbyl premiéru v této soutěži. Hned nato předvedli Kališníci brejk, Jakub Evan našel Miroslava Formana a ten se ranou nad lapačku nemýlil. Litoměřice přidaly na důrazu a tlačily se před domácí klec. Nájezd Víta Budínského ale bravurním zákrokem zneškodnil Kacetl. Ten pak ale musel sklonit hlavu před zakončením Martina Nováka. K tomu se dostal kotouč trochu šťastně od Marka Hrbase a hostující střelec bez okolků napálil hrací gumu za záda maskovaného muže Rebelů. Devět vteřin před koncem periody bylo dílo zkázy dokonáno. Litoměřický kapitán Jaroslav Hašek adresoval z rohu pásma přesný pas na hůl Víta Budínského a ten bez pardónu zavěsil.

Bezgólová třetí část udělala radost Stadionu

Svěřenci Jiřího Mičky vlétli do posledního dějství s velkou vervou. Lukáši Havlovi sice při pokusu o blafák sjel kotouč z hole, ale vzápětí už musel gólman Kališníků předvést dobrý zákrok betonem. Na druhé straně se několikrát zapotil i Kacetl, ale ten všechny pokusy soupeře v klidu odrážel. Srovnat mohl Vladimír Říha, ale ranou po skrumáži v mezikruží provětral jen Lavingerovy betony. Další obrovskou šanci měl v polovině třetiny David Dvořáček, ale ani on si na brankáře Stadionu nepřišel. Ten jeho pokus s námahou vytěsnil nad. S přibývajícími minutami se zvyšovala nervozita u domácích. Těm nesvědčilo ani časté kouskování hry, a tak se Litoměřičtí díky chybám soupeře celkem v poklidu bránili. Navíc pak mohli sami skórovat, ale proti dorážkám Davida Švagrovského a Jana Rudovského se bravurně roztáhl Kacetl. Rebelové to pak zkusili v šesti bez brankáře, ale největší šanci Lukáše Endála dokázal nadvakrát pokrýt výborný Lukáš Lavinger.

Ohlasy k utkání

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): My jsme dnes nastoupili v trochu oslabené sestavě, chyběli nám beci. Nehráli Bohumil Jank s Janem Zdráhalem a zranil se nám i Martin Vágner. Sestavu jsme lepili a dali jsme příležitost mladým bekům. V první třetině to byl z obou stran takový utahaný hokej, nemělo to nějaké tempo. Ve druhé třetině jsme zápas zvrátili na svou stranu, dali rychlé góly a vedli 4:2 a kdyby David Dvořáček proměnil tutovku na 5:2, tak by bylo utkání v naší režii. Ať se to sice nedělá, tak já to, bohužel, musím říci, ale dnešní utkání ovlivnili rozhodčí, kteří několikrát pochybili, což je vidět i na záznamu z utkání. My jsme ale ten závěr třetiny sami nezvládli a v té třetí už to hosté ubránili a berou tři body. Takový je hokej, ale my si nesmíme nechat na domácím hřišti sebrat takový náskok.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): My jsme měli takový ospalý úvod do zápasu, domácí nás tam přehrávali. Po tom gólu na 1:0 jsme tam měli nějaké šance a nakonec jsme i vyrovnali, takže spokojenost. „Bohužel,“ na začátku druhé třetiny jsme dali rychle na 2:1 a úplně jsme přestali hrát a čekali jsme, co s námi domácí provedou. Bohužel, my jsme nebyli schopni ubránit domácí v oslabení. Nám pak také pomohly dvě přesilovky, ten zápas jsme otočili a třetí třetinu jsme odehráli tak, jak jsme chtěli. Soupeře jsme nepustili do mnoha šancí a ubránili jsme cenné tři body.