Zápasové menu

Páté Litoměřice hostily na domácím ledě poslední Benátky nad Jizerou. Diváci v ochozech Kalich Areny čekali na gól až do závěru první dvacetiminutovky. Prosadil se hostující Vitásek, který zužitkoval tlak Středočechů. Ve druhé části vedení Benátek ještě narostlo. Nejprve se trefil Jonák a dalším gólem do šatny zvýšil na tříbrankový rozdíl Krejčík. Recept na skvěle chytajícího brankáře Benátek Trenčana našel až dvě minuty před koncem Novák, to však nebylo v utkání vše. Na konečných 4:1 pro Středočechy zvýšil technickým gólem do prázdné branky Bárta. Favorit tak padl, outsider od řeky Jizery vybojoval všechny tři body.

13. kolo

1:4

0:1, 0:2, 1:1

HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou

Branky a nahrávky: 58. Novák (Žovinec, Chlapík) – 20. Vitásek (Dušek), 25. Jonák (Skořepa, Klimt), 40. Krejčík (Jánošík, Dušek), 60. Bárta (Klimt). Rozhodčí: Schmejkal, Würtherle – Svoboda, Špůr. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 1230. Vhazování: 31-39. Postavení mimo hru: 1 - 2. Zakázané uvolnění: 3 - 9.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Sedláček) – Hrbas, Šulc, Drábek, Husák, Smetana, Evan, Málek – Novák, Hašek, Rubeš – Čermák, Švagrovský, Matai – Chlapík, Brzobohatý, Škop – Racek, Merta, Žovinec.

HC Benátky nad Jizerou: Trenčan (Jelínek) – Jánošík, Říha, Pabiška, Niko, Vitásek, Pyrochta – Špaček, Plodek, Krejčík – Dlouhý, Dušek, Bárta – Klimt, Skořepa, Jonák – Vařecha, Bortňák, Psota.

Litoměřice hostily na domácím ledě Benátky a mohly se dotáhnout na vedoucí čtveřici tabulky. V prvním dějství však příliš kroků za vítězstvím neudělaly. Nejnebezpečnější šanci si připsal Chlapík, který nebezpečnou střelou prověřil brankáře Trenčana, ten byl ovšem bezchybný. Na opačné straně zaměstnávali Přikryla zejména Jonák s Pabiškou, ale ani ti se zatím neprosadili. Ujala se až střela Ondřeje Vitáska devětadvacet sekund před první sirénou. Hostující obránce využil tlak, který si Středočeši vytvořili a překonal již ležícího brankáře domácích.

Domácí si tedy do začátku druhého dějství přinesli jednobrankovou ztrátu, která navíc brzy narostla. Na rozdíl dvou gólů odskočili hosté ve 25. minutě zásluhou Jonáka. Skořepovu střelu sice domácí brankář vyrazil levým betonem, ovšem přímo k hostujícímu hráči, který našel svého parťáka, jenž již zakončoval do odkryté sítě. Litoměřice mohly odpovědět o tři minuty později. Rubeš našel od zadního mantinelu Nováka, jehož střelu z mezikruží ale zlikvidoval brankář Trenčan vyrážečkou. Stadionu však nevyšel ani závěr druhé třetiny. Další gól do šatny vsítil v přesilovce Lukáš Krejčík, který tečoval Jánošíkovu střelu od modré mimo dosah brankáře Přikryla. Ještě několik sekund před druhou sirénou mohl snížit Čermák, dvakrát však ztroskotal na betonu hostujícího gólmana. Nic však nezměnil na tom, že si Litoměřičtí odnášeli do druhé přestávky třígólové manko.

Stejný hráč se k velké příležitosti dočkal krátce po návratu z kabin. Žovinec nahrál mezi kruhy Mataiovi, ten prodloužil k pravé tyči na Čermáka, jenž však bez přípravy přestřelil benáteckou klec. Navýšit skóre na straně Středočechů mohl Bárta, který dostal přihrávku napříč útočným pásmem, ale brankář Přikryl se stačil pohotově přesunout a do své náruče zachytit pokus hostujícího hráče. Krátká přestávka následovala po tvrdém hitu, který Špačkovi uštědřil u domácí trestné lavice Hrbas. Tento náraz nevydrželo plexisklo. Po znovuzahájení hry se do šance dostali domácí. David Merta si najel za obranu Benátek na dlouhou přihrávku, tváří v tvář Trenčanovi ovšem neuspěl. Brankář hostí se proti němu vytáhl s efektním zákrokem lapačkou. V 58. minutě se ale ukázalo, že ani on není nepřekonatelný. Pohotovou dorážkou Žovincovy střely rozsvítil červené světlo za hostující brankou Martin Novák a vykřesal naději pro svůj tým. Severočeši to ještě zkusili se šesti hráči v poli, výsledkem však byl pouze čtvrtý gól v jejich síti. Technický gól po záměrném posunutí branky byl připsán Michalu Bártovi a Benátky tak mohly po závěrečné siréně slavit vítězství 4:1

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal - HC Stadion Litoměřice

Dnešní utkání se mi hodnotí těžko, protože jsme až tak špatně nehráli. Výsledek 1:4 je dost krutý. Soupeř nás dnes předčil v produktivitě, všechno jim tam spadlo a při stavu 0:3 jsme ještě nedali pár tutovek. Je to škoda, protože s tímto soupeřem jsme měli bodovat. Nechci se vymlouvat na to, že nám dnes nikdo nepřijel pomoci. Ale jsou tu hráči, kteří tu chtějí hrát a dnes měli příležitost. Dnes byl efekt tohoto týmu nulový. Výpomoc si nijak neplánujeme. Pokud někdo přijede, tak je to dobrá vůle mateřského týmu. Pokud přijedou, tak je to dobré pro kluky ze třetí a čtvrté lajny, protože se od těch starších mohou něčemu přiučit. Bohužel, Sparta se v této době potýká se zraněními a nemocemi svých hráčů. V přípravě jsme s Benátkama hráli a dokázali jsme vyhrát i této sestavě. Když se dnes hrálo za body, tak se to nepovedlo. Šance jsme měli, ale střely nám šly přes branku, trefovali jsme brankáře. Jindy by nám to tam třeba spadlo. Soupeř dostal třikrát odražený puk a podařilo se mu z toho vstřelit branky. Takový zápas blbec. Ve třetí třetině jsme šli do rizika, ale soupeř si to už pohlídal. Naše branka padla moc pozdě. Se třetí třetinou je naprostá spokojenost. V první a ve druhé třetině jsme byli všude až druzí. Některé situace jsme neřešili správně a to rozhodlo.

Filip Pešán (hlavní trenér Benátek): Výborně jsme bruslili. Vytvořili jsme si spoustu šancí. Po většinu zápasu jsme byli lepším týmem. Vzadu nás podpořil výborný Adam Trenčan. Navázali jsme na výkony ze zápasů, kdy jsme soupeře sice přehrávali, ale dostali jsme laciné góly. V tomto případě tomu tak nebylo, proto jsme zaslouženě vyhráli.