Zápasové menu

V sobotním kole přijel do Litoměřic zatím jednou poražený tým berounských Medvědů. Litoměřice šly rychle do vedení ve 2. minutě, když dokázaly využít přesilovou hru. Medvědi hned na to dokázali odpovědět také brankou v početní výhodě a po první třetině platil nerozhodný stav. Ve druhé části měl Beroun šanci prosadit se ve dvojnásobné přesilovce, ale Litoměřice s přehledem oslabení ubránily a brankou ve vlastním oslabení poslal domácí do vedení Miroslav Forman. Dvoubrankový náskok zařídil další brankou v početní výhodě Martin Novák hned na úvod třetí třetiny. Litoměřice poté přidaly další dva zásahy a Medvědi odjeli z Kalich Areny s vysokou porážkou 5:1.

11. kolo

5:1

1:1, 1:0, 3:0

HC Stadion Litoměřice - Medvědi Beroun 1933

Branky a nahrávky: 2. Hašek (Jánský, Novák), 39. Forman (Bahenský), 46. Novák (Jánský, Hašek), 60. Jánský (Drábek, Hašek), 60. Forman (Simon, Bahenský) – 6. Marek (Hrdel, Jebavý). Rozhodčí: Schmejkal, Zubzanda – Gerát, Hynek. Vyloučení: . Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1200. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

HC Stadion Litoměřice: Lukáš – Drábek, Šulc, Krstev, Husák, Hrbas, Evan, Žovinec – Čermák, Švagrovský, Rubeš – Jánský, Hašek, Novák – Bahenský, Simon, Forman – Dasutins, Chlapík, Matai – Brzobohatý.

Medvědi Beroun 1933: Šimboch – Jebavý, Špelda, Kužel, Chalupa, Dresler, Látal, Sklenička – Marek, Kubica, Kubeš – Divíšek, Hrdel, Jonáš – A. Půlpán, Šteiner, Babka – T. Půlpán, Matějka, Malý.

Litoměřice šly do vedení hned v úvodu utkání, kdy dokázaly rychlé využít přesilovou hru. Kališníci rozebrali berounskou obranu do posledního šroubku a zadovku Jánského uklidil do prázdné branky kapitán Stadionu Jaroslav Hašek. Radost domácím ale příliš dlouho nevydržela. Medvědi dokázali rovněž vstřelit branku z přesilové hry, když Hrdel našel Jakuba Marka, který z ostrého úhlu překonal litoměřického brankáře Lukáše. Litoměřice se poté pokoušely dostat opět do vedení v zápase, ale Forman se Simonem nedokázali překonat Šimbocha v brance Medvědů.

Aktivnější Stadion soupeře v první třetině značně přehrával, ale domácím střelcům chybělo úspěšné zakončení, které by skončilo gólem. Forman mohl před první sirénou poslat Litoměřice do vedení, ale z otočky nedokázal překonat Šimbocha. Na začátku druhé třetiny dostali domácí další šanci hrát v početní výhodě, ale tentokrát byla berounská obrana pozorná a stav se neměnil. Na druhé straně se snažil prodrat do obranného pásma Litoměřic Aleš Půlpán, ale Krstev ho razně zastavil u mantinelu.

Ve 35. minutě utkání hrál Beroun dvojnásobnou přesilovou hru, po vyloučení Dasutinse a Šulce. Dresler zkoušel propálit litoměřický blok od modré čáry, ale Rubeš jeho pokus úspěšně zblokoval. Neuspěl ani Hrdel, jeho střelu Lukáš chytil bez potíží do lapačky. Častá vyloučení trápila domácí i nadále. Po trestu Švagrovského se však ve vlastním oslabení Stadion dokázal gólově prosadit. Bahenský získal kotouč a zavezl jej do útočného pásma, přes obránce Medvědů našel volného Miroslava Formana, který po forhendové kličce překonal ležícího brankáře Šimbocha.

Začátkem třetí třetiny se Stadion trhl do dvoubrankového vedení další brankou v přesilové hře. Jánského střela z předbrankového prostoru byla zblokována, k puku se ale pohotově dostal Martin Novák a uklidil jej za Šimbochova záda. Třetí branka dodala domácím značnou energii a Medvědi měli co dělat, aby neinkasovali znovu. Šimboch svůj tým držel a byl bezesporu nejlepším hráčem svého týmu v utkání. Medvědi zkoušeli minutu před koncem hru bez brankáře, ale Jánský využil absence berounského gólmana a pohodlně uklidil kotouč do prázdné branky. To však nebylo z brankového účtu Litoměřic všechno. Jen co se Šimboch vrátil zpět do brankoviště, inkasoval znovu. Svoji druhou branku v utkání zaznamenal Miroslav Forman. Litoměřice tak porazily Medvědy vysoko 5:1 a připsaly si veledůležité tři body.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice:

Soupeři vyšel velice dobře začátek sezony. Hraje disciplinovaně, obětavě a bojovně. Věděli jsme, že pokud se jim v tomto vyrovnáme, tak je hokejová kvalita na naší straně a musí se to projevit. To zápas nakonec ukázal. Z naší strany byla výborná první třetina, sice nevyšla moc gólově, ale ukázala hokej, který chceme hrát. Pak jsme vypadli z tempa po sérii vyloučení, ale můj názor je ten, že jsme měli zápas celou dobu pod kontrolou. Když jsme vstřelili branku na 3:1, tak se to zlomilo a já jsme věřil, že to úspěšně dohrajeme. Nebyl to možná náš nejlepší výkon, ale po utkání v Havířově jsme si řekli, že musíme hrát více týmově a dnes se nám to podařilo. Je to pro nás povzbuzení do dalších zápasů. Teď nás ve středu čeká Jihlava, což je velice těžký soupeř. My jsme si dnes dokázali, že můžeme vyhrát s každým, a to je pro nás dobré zjištění.

Petr Novák - Medvědi Beroun:

Dnešní zápas asi rozhodly přesilové hry. Při stejném počtu hráčů na ledě moc branek nepadlo. Ale stejně jsme dnes tahali za kratší konec a Litoměřice zaslouženě vyhrály. Soupeř si vytvořil větší tlak, měl více gólových šancí a využil dvě přesilovky. Také dal branku v oslabení, takže si zasloužil vyhrát. Náš brankář dnes dostal pět branek, což není dobré. Jindy jen jednu nebo dvě. Takže jsme zaslouženě prohráli.