Zápasové menu

Litoměřice v dalším domácím utkání přivítaly na svém ledě olomoucké Kohouty. Silného soupeře domácí nepodcenily a po úvodní buly se ihned vrhli do útoku. Do vedení poslal Stadion přesnou trefou do pravého rohu Vošvrdovy branky Miloslav Čermák. Po první přestávce domácím dodal trochu klidu Novák, který zužitkoval přihrávku Haška a zavěsil pod břevno. Kohoutům se však do konce druhé třetiny podařilo srovnat. V poslední dvacetiminutovce Litoměřice vsítily další dvě branky a ani zásah Švaňhala na 4:3 nezměnil nic na výhře domácích.

4. kolo

4:3

1:0, 1:2, 2:1

HC Stadion Litoměřice - HC Olomouc

Branky a nahrávky: 13. Čermák (Chabada), 27. Novák (Hašek), 43. Rubeš (Brzobohatý), 50. Čermák (Chabada) – 35. Cartelli (Jaroměřský, Rác), 39. Kucharczyk (Staněk, Janáček), 54. Švaňhal (Rác). Rozhodčí: Schmejkal, R. Svoboda – M. Svoboda, Svobodová. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3. Zakázaná uvolnění : 4 - 7 Vyhraná vhazování : 25 - 43 Postavení mimo hru : 5 - 1

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (54. Sedláček) – Žovinec, Drábek, Hrbas, Husák, Málek, Šulc, Smetana, Krstev – Z. Doležal, Chabada, Merta – Brzobohatý, Rubeš, Procházka – Čermák, T. Doležal, Hašek – Novák, Škop, Matai.

HC Olomouc: Vošvrda – Kadela, Janáček, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk, Bartoň, Cartelli – Vodný, Selingr, Knotek – Diviš, Řípa, Švaňhal – Herman, Kindl, Rác – Pekr, Kucharczyk

Litoměřice začaly utkání aktivněji a v první šanci domácích se prezentoval Husák, který od modré čáry prověřil Vošvrdu. Olomoucký brankář však pohotově zasáhl pravým betonem. Z protiútoku střílel přes obránce hostující Jiří Řípa, jeho střela ale znovu našla lapačku domácího brankáře. Hosté dobře bránili a Stadion se těžce dostával do šancí. Střela Tomáše Doležala od modré čáry ještě brankou neskončila, kotouč trefil hostujícího brankáře. Ve 13. minutě však Litoměřice poprvé slavily. Pokus Chabady ještě Vošvrda vytěsnil, puk se však dostal k Miloslavu Čermákovi, který pohotově trefil pravý horní růžek branky.

Po vyloučení Drábka měli hosté příležitost k vyrovnání. Domácím se však dařilo vyhazovat kotouče ven z obranného pásma a hosté se nemohli usadit. Největší šanci Olomouce si vytvořila dvojice Pekr-Bartoň. Matěj Pekr vyčkával s přihrávkou, to se mu však vyplatilo. Od modré si k pravé tyči sjel obránce Jakub Bartoň a nastavil hůl proti prudké nahrávce. Kotouč naštěstí pro domácí prolétl těsně mimo branku.

Začátkem druhé třetiny Kališníci přežili další oslabení. Olomouc sice dlouho kombinovala v útočném pásmu, ale branku to Kohoutům nepřineslo. Naopak Litoměřice se trhly do dvoubrankového vedení zásluhou Martina Nováka, kterého zpoza branky našel přesnou nahrávkou Jaroslav Hašek. Novák z před brankového prostoru neomylně zavěsil pod horní tyč Vošvrdovy branky.

V polovině utkání Olomouc hrála dvojnásobnou přesilovou hru. Než se však stačil Šulc vrátit zpět do hry tak Kohouti slavili první zásah. Mario Cartelli dostal kotouč na modrou čáru a svižnou střelou trefil přesně pravý horní růžek litoměřické branky. Ke konci druhé třetině se šance prosadit ve dvojnásobné přesilovce dostala i domácím. Ti ji však nevyužili a s koncem trestu Jaroměřského naopak inkasovali. V závaru před Přikrylem se nejlépe zorientoval Radim Kucharczyk a poslal kotouč do litoměřické branky.

Po druhé přestávce se domácí opět trhli do vedení. Po vhazování se za volným pukem tlačil Tomáš Rubeš, zbavil se bránícího hráče a trefil se přesně k levé tyči. Hosté poté lehce povolili a Stadion neaktivitu Kohoutů ihned potrestal. Miloslav Čermák se na polovině hřiště chopil puku, přes obránce se natlačil před branku a prostřelil Vošvrdu. Zdálo se, že utkání je rozhodnuto, ale Kohouti nepolevili a třetí brankou v utkání snížili na 4:3. V brankovišti domácích se nejlépe zorientoval Ondřej Švaňhal a poslal kotouč do odkryté branky.

Šest minut před koncem třetí třetiny Litoměřice vystřídaly brankáře. Přikryl předvedl velký zákrok proti Matěji Pekrovi. Před hostujícím střelcem zívala prázdná branka, ale domácí brankář na poslední chvíli pustil svou hůl a nastavil vyrážečku do Pekrovy střely. Ten jej však trefil přímo do dlaně a Přikryl ihned po hvizdu rozhodčího zamířil s bolestivou grimasou na střídačku. V brance ho nahradil Sedláček, který za svá záda žádnou střelu nepustil a Litoměřice si tak připsaly vítězství 4:3.

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal – trenér HC Stadion Litoměřice

Dnes jsme hráli s favoritem soutěže a první, co musím říci, je, že bych chtěl poděkovat hráčům za to, jak jsme dnes utkání zvládli. Dvakrát jsme byli ve vedení o dvě branky, dvakrát jsme vedení neuhlídali, ale závěr zápasu jsme zahráli výborně, kdy soupeř už moc šancí neměl. Naopak my jsme mohli vstřeli branku a mohli jsme v klidu zápas dohrát. Velký dík patří také Petru Přikrylovi, který ve druhé třetině chytil tři gólové šance soupeře a tým dnes podržel. V těchto chvílích se také zápas lámal. Možná jsme chtěli více vyhrát než soupeř. Znovu se ukázal charakter týmu, který se projevil už v zápase s Ústím nad Labem. Díky rozlosování, které máme, jsme ale se začátkem soutěže spokojení.