Zápasové menu

Utkání v Mostě zahájili hokejisté Litoměřic ve velkém tempu. Na soupeře vlétli a během první třetiny si vypracovali tříbrankový náskok. Postupně se do branky Gutseviche trefili Škop, Čermák a Doležal. Most snížil zásluhou Charouska v dvojité početní výhodě. Po druhé přestávce se za Stadion trefil Rubeš a vrátil svému týmu tříbrankový náskok. Domácím se podařilo vstřelit ještě jednu branku, ale poslední slovo měli opět litoměřičtí. Šestý a poslední gól Stadionu vsítil Tomáš Brém. Litoměřice tak porazily Most vysoko 6:2.

3. kolo

2:6

0:3,1:0,1:3

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 34. Charousek (Bojer), 54. Tauš (Charousek) – 8. Škop, 12. Čermák (Chabada), 14. Doležal (Novák, Hašek), 41. Rubeš, 55. Čermák (Chabada), 60. Brém (Brandejský, Chmel). Rozhodčí: Petružálek – Hauser, Šimánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 250. Průběh utkání: 0:3,1:3, 1:4, 2:4, 2:6.

HC Most: Gutsevich (29. Melichar) – Charousek, Brettschneider, Drtil, Kolář, Kasal, Strejček, Vondráček – Palaščák, Divíšek, Tauš – T. Přeučil, Čmolík, Nedrda – Písařík, Bojer, Zavřel – Böhm, Sukharev, Mužík

HC Stadion Litoměřice: Sedláček – Evan, Skřivánek, Husák, Míka, Smetana, Opava, Chmel, Müller – Novák, Hašek, Doležal – Chabada, Rubeš, Čermák – Merta, Brzobohatý, Škop – Racek, Brém, Brandejský

Autorem reportáže je Jiří Rybář - www.hcmost.cz

Do první velké šance utkání se dostal domácí Písařík, hned po něm měl ještě lepší pozici Bojer, ale branka z toho nebyla. Za chvilku však padla na druhé straně. Škop prošel ze středního pásma přes dva bránící hráče a nad lapačku překonal Gutseviche 0:1. Na konci 12. minuty nabídnul Chabada ideální křížný pas Čermákovi, který zcela osamocen u mostecké tyčky pohodlně navýšil na 0:2. Ve 14. minutě předvedla první útočná formace hostů krásnou kombinační akci, po níž Doležal zvyšoval do prázdné branky už na 0:3. Domácí mohli v poslední minutě snížit z přečíslení 2 na 1, ale Přeučil nevyužil dobrou Nedrdovo nahrávku.

Ve druhé části se začalo více vylučovat. Na začátku 34. minuty šly Litoměřice do třech, čehož domácí hráči dokázali využít. Bojer našel mezi modrou a kruhy Kamila Charouska, který těsně nad Sedláčkovu lapačku snížil na 1:3. Most měl do konce druhé třetiny ještě další dvě početní výhody ale další branku už přidat nedokázal. Takže měl po 40ti minutách stále ještě dvou brankové manko.

Po 33 sekundách poslední části se proháčkoval domácí obranou Rubeš, a bylo to rázem 1:4. Most poté nedokázal využít další dvě přesilovky ke snížení. V 50. minutě mohl rovněž v přesilovce navýšit Husák, který si sjel pěkně na kruhy, ale Melichara nepřekonal. Na začátku 54. minuty vykřesal domácím naději Zdeněk Tauš, který se prosadil střelou ze skrumáže hráčů 2:4. Stadion ale dokázal za necelé dvě minuty kontrovat z hole Čermáka, jenž využil po Chabadově přihrávce přečíslení 2 na 1. Hosté tak odskočili opět na tři branky 2:5. Ještě v poslední minutě využil Brém přesilovou hru Stadionu, čímž dal výsledku definitivní podobu 2:6. Bylo znát, že hosté už mají za sebou dva odehrané zápasy, na ledě působili sehranějším dojmem, a zaslouženě vyhráli.