Zápasové menu

Ani na šestý pokus Stadion nedokázal najít recept na Most. Litoměřice sice do vedení poslal Novák, ale domácím se podařilo snížit zásluhou Nevyhoštěného. Ve druhé třetině branka nepadla, oba brankáři předváděli skvělé zákroky. Vedení na svojí stranu a celkovou výhru v zápase strhli domácí až v závěru třetí třetiny. Díky špatné disciplíně Litoměřičtí vyli vylučování a Most trestal z přesilových her. Postupně se trefili Slavíček, Bojer a Hora a domácí si nakonec připsali tři body v boji o záchranu v 1. lize.

O Baráž

4:1

1:1, 0:0, 3:0

HC Baník Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 19. Nevyhoštěný (Smolka), 49. Slavíček (Bojer), 50. Bojer (Kuběna, Tomeček), 54. Hora (Smolka, Charousek) - 10. Novák (Drábek). Rozhodčí: Zubzanda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 231.

HC Baník Most: Volke - Charousek, M. Rohan, Hora, Pavlů, Tomeček, Havelka, Kabeláč, Fedorov - T. Rohan, Heřman, Jurčík - Bojer, Slavíček, Kloz - Nedrda, Smolka, Nevyhoštěný - Kuběna, Vaněk

HC Stadion Litoměřice: Hruška - Kolář, Martinka, Husák, Míka, Drábek, Sobotka, Chmel, Opava - Novák, Hašek, Šinágl - Kafan, Rudovský, Mrňa - Tvrzník, Hlusička, Brandejský - Náprstek, Antončík

Autorem reportáže je Jiří Rybář(hcmost.cz)

Začátek zápasu byl hodně opatrný. Domácí zamířili na branku Stadionu poprvé až na začátku páte minuty, hosté zaznamenali svojí první střelu na branku dokonce ještě téměř o čtyři minuty později. V 10. minutě se ale Stadion dostal do vedení. Martin Novák nahazoval z kruhu puk na branku, brankář Volke měl zakrytý výhled, takže puk pod jeho vyrážečkou prošel až do branky 0:1. Další průběh nepřinesl žádnou úchvatnou podívanou. Až necelé dvě minuty před koncem vypálil z kruhu Michal Nevyhoštěný, Hruška stačil jeho střelu ještě vyrazit, ale mostecký forvard ho přeci jenom překonal z dorážky 1:1.

Začátek druhé části zastihnul v lepší pohodě hosty. Rudovský šel úplně sám na Volkeho, zkusil na něj bekhendový blafák, ale mostecký gólman vytěsnil puk betonem. O něco později se octnul zcela sám před Volkem Hašek, ale zcela nepochopitelně se pokoušel ještě přihrávat. To už bylo v době, kdy hosté hráli celé dvě minuty 5 na 3, hned poté ještě téměř další dvě minuty 5 na 4, ale jejich provedení těchto početních výhod bylo více než žalostné. Domácí neměli větší problémy s bráněním. V konci třetiny měl navrch Most, ale ani on se brankově prosadit nedokázal.

Série přesilových her v podání domácího mužstva v poslední třetině jednoznačně ovlivnila výsledek. Hned v první minutě byl vyloučen Šinágl, domácí ale trefili Slavíčkem pouze tyč. Ve 47. minutě si vybral svojí slabší chvilku mostecký gólman, který rozehrál přesně na hůl Náprstka, který ale nabídnutou šancí pohrdnul. Ve 48. minutě byl vyloučen hostující Kafan. Po 17 sekundách ho následoval ještě Sobotka. Zhruba za minutu Most dokázal početní výhodu 5 na 3 využít. Bohumil Slavíček pálil z levého kruhu, Hruška jeho střelu vyrazil, ale domácí hráč dokázal svou šikovností napodruhé propasírovat puk u tyčky do branky 2:1. Domácí využili i dohrávanou přesilovku 5 na 4. Nádherně se trefil od modré tvrdou ranou, která se otřela o břevno Jan Bojer 3:1. V 54. minutě, přesně v momentě, kdy se další vyloučený hráč Stadionu Drábek vracel na led, trefil z mezikruží prostor mezi betony Hrušky Daniel Hora 4:1. V tom okamžiku bylo o osudu zápasu definitvně rozhodnuto, zbytek utkání už se potom odehrál v poklidném duchu. Most tak udělal další krok k přímé záchraně 1. ligy.

Ohlasy k utkání

Kamil Kašťák (Most):

"Byl to pro nás další zápas, kde jsme hráli o všechno. Dvě třetiny se nám nedařilo vstřelit branku. V poslední třetině jsme se přeci jenom rozehráli, využili jsme přesilovky, takže jsme získali pro nás strašně cenné tři body."

Daniel Tvrzník (Litoměřice):

"Bohužel je znát, že sezónu už pouze dohráváme. V domácích zápasech se ještě dokážeme přinutit podat nějaký slušný výkon, ale venku je to hrozný. I dnes jsme zahráli hluboko pod svoje možnosti, jediný, kdo snese přísnější měřítko, je gólman Hruška, který podal dobrý výkon. V závěru mu bohužel naši hráči vůbec nepomohli. Snad to bude doma s Benátkami lepší, ale už aby byl konec sezóny."