Zápasové menu

Litoměřičtí svedli na ledě Havlíčkova Brodu tuhou bitvu s Rebely. V utkání nebyla nouze o celou řadu velkých gólových šancí, ovšem brankáři obou týmů se překonávali. Jak domácí Dolejš, tak litoměřický Petr Přikryl předvedli vynikající výkon. Nicméně kališníci se gólově prosadit nedokázali, zatímco za domácí se v první třetině trefil Pavel Musil a zařídil pro Havlíčkobrodské nejtěsnější výhru 1:0. Litoměřičtí tak odjeli z Vysočiny s prázdnou.

43. kolo

1:0

1:0, 0:0, 0:0

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 12. Musil (Polodna). Rozhodčí: Tomáš Horák - Jan Krátký, Vít Komárek. Vyloučení: 4:6. Využití: bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1023.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Protivný, Jelínek, Soldán, Pavlík, Ostrčil, Novotný, M. Blažek - Polodna, Endál, Vondráček, Milfait, Ondráček, Rytnauer, L. Havel, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Brýl) - Sobotka, Kříž, Kolář, Husák, Martinka, Míka - Mrňa, Antončík, Kloz, Slížek, Kafan, Hašek, Hlusička, Novák, Rudovský.

Rebelové zahájili utkání za vydatné podpory svých fanoušků a hned v první minutě se dostali do šance. Přikrylem vyraženého kotouče se za brankou chopil Kostourek, obtočil se kolem hostující klece a bekhdendem se pokusil zasunout puk za levou tyč. Tam byl ale připraven beton litoměřického brankáře a první šance utkání tak skončila nezdarem. Svou první příležitost si o chvíli později připsali také Severočeši. Hlusičkovu střelu z levého kruhu Dolejš neudržel a dorážet mohl Rudovský, jeho pokus si už ale domácí brankář pohlídal a zachytil do lapačky.

Halvíčkobrodští měli v úvodu zápasu možnost zahrát si dvakrát v početní výhodě. Nejprve putoval na trestnou lavici za držení Ladislav Slížek a poté se litoměřičtí provinili hrou se šesti hráči v poli. Litoměřická obrana jištěná Petrem Přikrylem však dokázala v obou případech odolat. Ve dvanácté minutě už ale nezabránila první změně stavu. Petr Polodna se na pravém křídle uvolnil, projel mezi kruhy a našel u levé tyče číhajícího Pavla Musila, který střelou z první trefil odkrytou klec.

Druhou třetinu otevřela velká příležitost Kostourka. Ten se dostal ke sražené střele Ostrčila od modré a u pravé tyče mohl dorážet. Přikryl se ale dokázal bleskurychle přesunout a šanci Rebelů zlikvidovat. V polovině utkání hráli Litoměřičtí přesilovku při vyločení Polodny a Dolejš na druhé straně musel také podržet svůj tým. Obránce sobotka dostal kotouč na modrou čáru a bez přípravy tvrdě vypálil. Do cesty jeho ráně se ale postavil levý beton domácího brankáře.

Souboj dvou brankářských generací pokračoval. Pět minut před druhou přestávkou Petr Přikryl řádně potrápil domácího střelce Lukáše Endála. Nejprve vysoko vykopl svůj levý beton proti střele z levého kruhu, poté ramenem vytěsnil ránu od modré. Mladý Daniel Dolejš se za okamžik také vytáhl. Proti střele švihem v podání Martina Nováka předvedl efektní semafor.

Další z řady důležitých zákroků vytáhl Přikryl při přesilovce hostů v úvodu třetí části. Ondráček mířil sám na litoměřickou klec, ale hostující gólman předvedl svou pohotovou lapačku. Stejným způsobem, tedy bleskovým semaforem pak zarmoutil také Lukáše Havla.

Před brankou Rebelů tolik rušno v závěrečné dvacetiminutovce nebylo. Těžší zákrok si Dolejš připsal až necelé tři minuty před koncem proti střele Antončíka, který mířil do horního růžku. Tam ale byla připravena lapačka domácího mladíka. Definitivní tečku za utkáním mohl napsat v 59. minutě Stehlík, který zakončoval přečíslení 2 na 1, ale bez přípravy trefil levou tyč litoměřické branky. Hosté to ještě zkusili v poslední minutě bez brankáře, ale vyrovnávací trefy se nedočkali a po nejtěsnější možné prohře 1:0 tak odjeli z Vysočiny bez bodu.

Ohlasy k utkání

Jiří Rech (HC Rebel Havlíčkův Brod):

Když to vezmu po třetinách, tak první třetina byla z naší strany výborná. Sice to bylo jen 1:0, ale byla tam aktivita a častá střelba. Až na to, že jsme nedali branky. Myslím si, že po první třetině mělo být rozhodnuto. Ve druhé třetině to bylo nahoru - dolů, pro trenéry na slezení vlasů, i když já už tam toho moc nemám. Myslím si, že jsme to dnes výborně odbránili. Měli jsme tam strašně moc přečíslení dva na jednoho a tři na dva, ale nevyužili jsme to. Myslím si, že jsme měli dát ještě jeden gól a byl by klid. Klobouk dolů před kluky, dnes to odbránili perfektně a Litoměřice jsme v posledních pěti minutách k ničemu nepustili.

Milan Vrzal (HC Stadion Litoměřice):

My jsme bohužel ve fázi, kdy se potýkáme s absolutně nejhorší marodkou, jakou jsem zde zažil. Žádali jsme o odložení zápasu, protože máme deset lidí základního kádru na marodce. Bohužel, domácí nám nevyšli vstříc, ale nic proti domácímu klubu, protože těžko říci, jak bychom se zachovali my. Prostě nám chybělo deset lidí ze základu, ale to není výmluva. První třetina byla velice pasivní z naší strany, hodně bojácná. Hodně nás tam podržel Petr Přikryl, který byl po celý zápas výborný. Ve druhé třetině jsme se zvedli, měli jsme tam šance na to se zápasem něco udělat, ale ty jsme bohužel neproměnili. Pak už jsme neměli síly na nějaký tlak a navíc se zranil Honza Rudovský, takže jsme tam v závěru točili de facto sedm útočníků a pět obránců. Prostě kluci již šlapali z vody a nebyly síly na to, abychom si vytvořili nějaký tlak v závěru. Jsem rád, že jsme alespoň od druhé třetiny ukázali, že hokej hrát umíme, ale bohužel, síly a někteří hráči nám dnes chyběli.