Zápasové menu

Litoměřice na svém ledě přivítaly poslední celek tabulky Písek. Domácí šli do vedení po brance Žálčika, ale hostům se podařilo s přesilové hry srovnat. Ve druhé třetině domácí poslal do vedení Sobotka a následně druhou branku v utkání přidal Žálčík. Tříbrankový náskok Stadionu zajistil Gerhát, který v úniku překonal Halmošiho. V poslední třetině se ještě hostům podařilo snížit na 2:4, ale poslední slovo v utkání měl Mrňa, který do prázdné branky pojistil vítězství Litoměřic.

28. kolo

5:2

1:1, 3:0, 1:1

HC Stadion Litoměřice - IHC Písek

Branky a nahrávky: 8. Žálčík (Luňák), 30. Sobotka (Kříž), 37. Gerhát (Slížek), 39. Žálčík (Simon), 60. Mrňa (Luňák) - 11. Polodna (Vlček), 49. Vlček. Rozhodčí: Hejduk - Guth, Rittich. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:1. Diváci: 670. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Martinka, Evan, Husák, Veselý, Kříž O., Sobotka - Rudovský, Rubeš, Novák - Simon, Luňák, Žálčík - Mrňa, Slížek, Gerhát - Antončík, Tvrzník, Kafan.

IHC Písek: Halmoši - Růžička, Makovský, Klement, Kužel, Drtil, Semrád, Dvořák, Kříž L. - Kubeš, Heřman M., Rod - Polodna, Vlček, Ferebauer - Petruška, Šperger, Sedláček P. - Heřman R., Vaniš, Marek.

Po první třetině platil nerozhodný stav

Litoměřice začaly utkání aktivněji a první zákrok si Halmoši připsal proti střele Rudovského. Hosté ihned zahrozili z protiútoku, Petruška nahrál při přečíslení 2 na 1 na pravou stranu Pavlu Sedláčkovi, který bez přípravy vypálil. Naštěstí pro domácí ale trefil pravou tyč. Skóre otevřel v 8. minutě Lukáš Žálčík, který po přihrávce z buly prostřelil Halmošiho mezi betony. Domácím vedení dlouho nevydrželo. Jihočeši srovnali z přesilové hry. Vlček přihrávkou z rohu kluziště našel před brankou zcela volného Stanislava Polodnu, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Přikryla. Vedení na domácí stranu mohl strhnout Novák. Kličkou objel obránce Růžičku, ten mu ale stačil v pádu vypíchnout kotouč a zastavit domácí šanci.

Litoměřice v druhé třetině dominovaly

Pomalejší rozjezd nabídl úvod druhé třetiny, hra se soustředila převážně do středního pásma. První větší šance přišla až v polovině třetiny. Po nečekaném odrazu kotouče se do šance dostal Vaniš. Vybruslil před Přikryla kolem levé tyče a pokusil se zasunout kotouč do branky, ale nepřekonal beton domácího gólmana. Do vedení šli opět domácí, pavučiny v pravém horním růžku Halmošiho branky vymetl přesnou střelou z mezikruží Daniel Sobotka. Písek mohl následně srovnat z přesilové hry. Opět u toho byl Marek Vaniš, první střelu z pravého kruhu domácí brankář vykopl, proti dorážce mířící k pravé tyči pak předvedl efektní skok, po kterém zachytil puk do lapačky.

Ke konci druhé třetiny začaly hostům docházet síly a Litoměřice těžily ze situace. Slížek našel přesnou přihrávkou přes střední pásmo najíždějícího Františka Gerháta, který se tváří v tvář Halmošimu vytáhl s efektním blafákem alá Peter Forsberg a poslal domácí do dvoubrankového náskoku. Stadion do konce třetiny přidal ještě jednu branku hostující brankář vypíchl Simonovi kotouč z hole, puk se ale odrazil přímo na hůl Lukáše Žálčíka, který se dokázal trefit do odkryté sítě.

Stadion dotáhl utkání do vítězného konce

Hosté se po druhé přestávce vrhli do útoku a začali ohrožovat domácího brankáře. Přikryl však byl pozorný a stav se neměnil. Litoměřice ve 46. minutě mohly vytěžit ze závaru před Halmošim, ale písecký brankář veškeré dorážky zlikvidoval. Hra se následně přiostřila a začalo se více vylučovat. Písku se podařilo vstřelit kontaktní branku 49. minutě, na rozdíl dvou gólů snížil Filip Vlček. Domácí v aktivitě nepolevili a Žálčík s Mrňou mohli domácím vrátit tříbrankový náskok. Prvního jmenovaného ale vychytal levým betonem hostující brankář, střela Pavla Mrni minula píseckou branku.

Litoměřický útočník měl velkou chuť po brance a nadále dělal píseckým obráncům problémy. V jednou z jeho úniku byl zastaven nedovoleně a rozhodčí nařídil trestné střílení. Mrňa vsadil na bekhendovou kličku, Halmoši ale jeho záměr vystihl a vytěsnil kotouč lapačkou. Ke konci utkání hosté zkoušeli power play a Halmoši zůstal na střídačce. Odkrytou branku však domácí dlouho obstřelovali, nakonec se to podařilo Pavlovi Mrňovi, který tak kosmeticky upravil na 5:2 pro Litoměřice.

Ohlasy k utkání

Milan Vrzal- trenér HC Stadion Litoměřice

Se vší úctou k soupeři jsme dnes opravdu museli vyhrát. Už jen proto, že Písek je momentálně poslední. Chtěli jsme hrát výrazně aktivnější hokej než v posledních zápasech s těžkými soupeři. Dnes jsme si chtěli pomoci aktivitou k tomu, abychom se již netrápili tolik v koncovce. Chtěli jsme často střílet a hodně se tlačit do branky. Ve druhé třetině se nám podařilo vstřelit šťasné branky a to nám pomohlo k tomu, abychom se uklidnili. Herně byla nejpovedenější druhá třetina a její výsledek za to mluví. Spíše si myslím, že máme s druhýma třetinama dlouhodobé problémy, ale dnes nám druhá třetina k vítězství hodně pomohla. Ve třetí třetině začal hrát Písek aktivněji, to už prohrávali čtyři ku jedné, a tak to zkusili zvrátit. My jsme vyprodukovali takové fauly z nešikovnosti. Trochu se ze hry vytratila disciplína. Když se obránce zapojí do útoku,tak by ho měl nahradit útočník. Tady by to mělo být zodpovědnější.