Zápasové menu

Ani napotřetí hokejisté Stadionu Litoměřice nevyzráli na lídra soutěže Mladou Boleslav. Domácí šli do vedení zásluhou nejproduktivnějšího muže týmu Tomáše Nouzy, poté se trefili Pabiška s Výborným a o vítězi bylo rozhodnuto. Jediný zásah Stadionu si připsal Rudovský, který snižoval na 1:3. Domácí stihli vstřelit ještě jednu branku a vyhráli 4:1.

27. kolo

4:1

1:0, 2:1,1:0

BK Mladá Boleslav - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 16. Nouza (Koudelka), 25. Pabiška (Pojkar), 35. Výborný (Nouza, Kafka), 44. Kafka - 38. Rudovský (Sobotka). Rozhodčí: Škrobák - Frodl, Svoboda. Vyloučení: 7:6, navíc Kafan(LTM) OT 10min. Využití: 1:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

BK Mladá Boleslav: Will – Pojkar, Kasík, Toman, Němeček, Bohunický, Chaloupka, Jindra, Šmach – Nouza, Koudelka, Padělek – Kafka, Výborný, Pabiška – Demel, Červený, Rys – Lenc, Loskot

HC Stadion Litoměřice: Přikryl – Evan, Martinka, Veselý, Husák, Sobotka, Kříž, Kolář – Rubeš, Rudovský, Novák – Lapšanský, Slížek, Gerhát - Kafan, Tvrzník, Žalčík – Simon, Forman, Luňák

Boleslav v úvodních minutách vyslala na Petra Přikryla několik lehkých střel a oťukávala si soupeře. Litoměřice měly naopak velké problémy přejít přes polovinu hřiště a jejich útočná snaha vyšla pokaždé vniveč. Přesto si Adam Lapšanský dovolil v páté minutě obelstít obranu a brankáře pěknou bekhendovou kličkou, ale Roman Will se dokázal pro puk natáhnout. V následujících minutách hrála Boleslav v početní výhodě a vypracovala si několik pěkných šancí. Na Rysovu ránu z první však Petr Přikryl viděl dobře a svůj tým podržel i v následující Koudelkově příležitosti. Hosté se dokázali v této fázi s boleslavskou hru vyrovnávat velmi obtížně.

Poté si hru v početní převaze vyzkoušeli i Litoměřičtí, kteří se vůbec nedostali ke střelám. Později si až k rohu kluziště najel boleslavský obránce Roman Němeček, jehož bomba z nulového úhlu dost rozhodila hostujícího brankáře, který vůbec nevěděl, kde má puk. Nakonec ho stihl před dotírajícími útočníky Bruslařů ukrýt do lapačky. Hned poté se před Willa prokličkoval opět Lapšanský, ale střela mu moc nesedla. V čase 14:20 se do boční sítě trefila nová posila Rudolf Červený, jenž zahájil tlak, který v 16. minutě vedl k první brance. Martin Koudelka zachytil na modré puk a s pohotovou střelou ještě neuspěl, když jeho ránu Petr Přikryl se štěstím vykopl, ale Tomáš Nouza poslal odražený kotouč do prázdné brány.

Ve druhé třetině musel Petr Přikryl hned na úvod několikrát předvést své umění, když vychytal nejprve Němečkovu bombu od modré a poté zkušeně zneškodnil Rysův blafák u pravé tyče. Dokázal si poradit s důrazem Tomáše Nouzy před brankovištěm i s dorážkou Aleše Padělka, ale vyvinutému tlak nakonec ve 25. minutě podlehl, když ho domácí položili a Lukáš Pabiška ho jen v nepřehledné situaci přehodil. Hosté se dostali do své hry až vzápětí, a to díky třem vyloučením domácích. Willa zasypali množstvím střel připravených Ondřejem Martinkem. Na pár vteřin si dokonce dvakrát zahráli i v dvojnásobné početní výhodě, ale bez výsledku, neboť nedokázali udržet vysoké tempo a Boleslav si prostor před bránou začala hlídat lépe. Po skončení litoměřické přesilovky ujel obráncům Jiří Rys, který však kličkou z pravé strany na levou tyč preferoval krásu nad účelem. Na Přikryla tedy v nadějné šanci nevyzrál.

V 34. minutě se nechal zbytečně vyloučit Kryštof Kafan za hákování a nesportovní chování, když puk napálil prudce kousek od hlavy faulovaného hráče, a domácí po minutě navýšili při skvělé souhře v přesilovce už na 3:0 zásluhou Davida Výborného. Hosté nabídli po této brance dalším faulem novou přesilovku, kterou však už sehráli ve vlažném tempu. To se domácím velmi vymstilo v 38. minutě, když si nepohlídali levou tyč, kde byl úplně sám Jan Rudovský, navrátilec z trestné lavice, který dokázal kotouč usměrnit do Willa, ale za brankovou čáru ho dorazil buď sám brankář nebo někdo z obránců. Tato situace však vykřesala hostům naději a Boleslav jim ještě k tomu jednu minutu před sirénou nabídla svou nedisciplinovaností čtyřminutovou přesilovku.

Tu však hosté v následující třetině promarnili a krátce po jejím skončení v 44. minutě inkasovali počtvrté, když Petr Kafka z blízkosti Petru Přikrylovi prostřelil mezeru mezi výstrojí a levou rukou. Hosté poté hráli další přesilovku, ale Litoměřice v ní už působily mdlým dojmem. Dokonce do velké šance pustily Davida Výborného, jenž minul poloodkrytou bránu, a Pabišku s Kafkou, kteří však svůj únik nedotáhli do konce a jejich přihrávku Severočeši zlikvidovali. Další přesilovka pro hosty znamenala mírné zlepšení. I když se Lukáš Luňák nedokázal odvážně prosadit přes dva obránce, aspoň tentokrát nepustili Boleslav do brejku.

V další fázi hry se už spíše jen bojovalo a k vidění nebyly vidět téměř žádné šance, neboť obrany obou celků spolehlivě likvidovaly veškeré pokusy soupeřů o útok. Boleslav si hlídala už skóre, takže v přesilovce, kterou hrála po zbytečném Sobotkově krosčeku, se ani příliš nesnažila. Zahrála si však také na pár sekund dvojnásobnou početní výhodu a Petr Přikryl si po delší době pořádně zachytal. Po vyrovnání počtu hráčů se hosté snažili ještě skórovat a za faul Jindry bylo nařízeno trestné střílení. K puku se postavil Jan Veselý, ale přestřelil při pokusu o trefu pod břevno branku. Pak dál se již nic významného nestalo a utkání se dohrálo.

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Myslím si, že jsme viděli kvalitní a povedené utkání. Hra byla rychlá a přelévala se z jedné strany na druhou. Ve druhé třetině se zdálo, že Litoměřice mají navrch, ale to bylo dáno hlavně tou spoustou vyloučení, kdy soupeř narostl, dostal se do tlaku, ve kterém také přetrval. Tam jsme měli trochu problémy, ale myslím si, že jsme to měli pod kontrolou, jelikož kluci plnili to, co jsme jim řekli. Roman Will odchytal dobré utkání, ale má velmi těžké postavení. Celý zápas má málo zákroků a je v těžké situaci, skoro nic na něj nejde. Pak se soupeř dostane k puku a povede se mu zbloudilá střela, která skončí za jeho zády. Musí být celý zápas koncentrovaný a myslím si, že to také předvádí. Po těch docela slabších zápasech z naší strany jsme ale v tomto utkání předvedli zodpovědnou a myslím si, že velice dobrou hru. Z tohoto pohledu jsme spokojení a výsledek je takový, jaký jsme si představovali.

Daniel Tvrzník, trenér HC Stadion Litoměřice: Musím přiznat, že vyhrál ten lepší. Boleslav je kvalitnější manšaft jak my, ne náhodou je první a dnes zaslouženě vyhrála. Jeli jsme sem s nějakou taktikou, kterou se nám až do druhého gólu dařilo plnit. Bohužel v první třetině jsme udělali jednu individuální chybu, soupeř dal gól, a pak už to bylo těžší. Zápas rozhodly přesilovky. Z naší strany chybí kvalita, především v obraně. Nemáme obránce, který by byl v současné době ve formě a byl by schopen odehrát přesilovku tak, abychom dávali více branek.