Zápasové menu

Na ledě Kalich Areny se domácí hráči Litoměřic snažili přetrhnout šňůru porážek, naopak Dukla šla do souboje se snahou potvrdit svou formu z předešlých duelů. Lépe zahájili utkání Litoměřičtí zásluhou Kolářova gólu. Krátce před polovinou zápasu šli domácí do dvoubrankového vedení díky trefě Simona, ale zanedlouho snížil za Jihlavu Malec. Když však ve třetí části domácí znovu odskočili Novákovým gólem na rozdíl dvou branek, bylo rozhodnuto. Dukle už se alespoň vyrovnat nepodařilo a Stadion tak nakonec zvítězil 3:1.

23. kolo

3:1

1:0, 1:1, 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava

Branky a nahrávky: 1. Kolář (Mrňa, Šinágl), 26. Simon (Kříž, Lapšanský), 44. Novák (Rubeš, Rudovský) - 27. Malec (Zeman, Hubáček). Rozhodčí: Würtherle - Lučan, Číže. Vyloučení: 6:5, navíc Mrňa(LTM) a Zadražil(JIH) trest do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 1090. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Žovinec, Evan, Kolář, Husák, Martinka, Veselý, Kříž, Sobotka - Rudovský, Rubeš, Novák - Mrňa, Gerhát, Šinágl - Kafan, Slížek, Tvrzník - Lapšanský, Simon, Žalčík.

HC Dukla Jihlava: Novotný - Podlipnik, Ficenc, Jaroš, Kolafa, Zadražil, Drtina, Jícha - Čachotský, Maliník, Hodek - Krupka, Filip, Jeslínek - Malec, Hubáček, Zeman - Polcar, Pometlo, Pekárek.

V první třetině byli domácí lepším týmem na ledě

Litoměřice na svého soupeře vlétly už od úvodní buly a Novotný si hned připsal první zákrok proti střele Rudovského. Ve druhé šanci už však jihlavský brankář kapituloval. Mrňa našel mezi kruhy volného Jakuba Koláře, jehož střela se přes Novotného lapačku převalila do jihlavské branky. Dukla mohla o chvíli později srovnat, Hodek si u pravé tyče položil domácího brankáře, ale ten předvedl skvělý zákrok betonem. V první přesilové hře si hosté vytvořili první větší tlak, Hubáčková střela ani následná dorážka však brankou neskončila. Především skvělá práce obránce Sobotky přispěla k ubráněnému oslabení. Stadion ke konci první přestávky mohl přidat ještě nejméně jednu branku. V jedné z šancí se Rubeš odhodlal k velkému sólu, rychlonohý útočník domácích projel celé hřiště a tváří v tvář Novotnému mířil bekhendem k levé tyči, tam ale byla připravena vyrážečka hostujícího gólmana.

Druhá třetina skončila remízou

Jihlavští začínali druhou třetinu v početní výhodě po faulu Žovince. Kolafa dvakrát od modré vyzkoušel Přikryla, ale ten s přehledem dvakrát zakročil betony. Litoměřický brankář se poté znovu předvedl proti Jeslínkovi, který prolétl litoměřickou obranou a zkoušel kličku do forhendu. Při dalším vyloučení domácích měla Dukla početní výhodu, která ovšem trvala jen minutu. Přesto však Ficenc dokázal potrápit litoměřickou obranu a dvakrát nebezpečně zahrozit. Následně byl vyloučen Drtina a domácím se podařilo zkrácenou přesilovou hru využit. Ondřej Kříž vypálil od modré čáry a před jihlavskou brankou tečoval kotouč mimo dosah brankáře Novotného Dominik Simon.

Dukle se podařilo snížit v čase 26:31, domácí obrana s brankářem Přikrylem dlouho odolávala nebezpečným dorážkám, z té poslední se ale nakonec prosadil Ondřej Malec. Inkasovaná branka však domácí mužstvo příliš nerozhodila a nadále svého soupeře přehrávali. Slížek ujel sám na Novotného, byl však faulován a sudí nařídil trestné střelení. Litoměřický kapitán vsadil na bekhendovou kličku, kotouč však skončil pod betony jihlavského brankáře. Hra se přelévala ze strany na stranu a více jak tisícovka diváků v Kalich Areně sledovala útočný hokej, kterému nic nechybělo.

Litoměřice v závěru potvrdily svojí dominancí v zápase

Začátkem třetí části nejproduktivnější útok Litoměřic zamotal hlavu hostujícím obráncům hlavy. Nejdříve Rudovský obešel dva jihlavské hráče a najel si mezi kruhy, trefil však jen levou tyč. Poté se Rubeš s Novákem dostali do přečíslení proti jedinému obránci Dukly. Tomáš Rubeš nahrál před branku Martinu Novákovi, který prostřelil Filipa Novotného a zařídil pro domácí opět dvoubrankový náskok. Stadion však v zápase opět doplácel na nedisciplinovanost a Jihlava hrozila z další přesilové hry. Při jedné z akcí Dukly se Přikryl dostal mimo svou branku a Hubáček posílal kotouč před odkrytou klec na Jeslínka. Do přihrávky ale dokázal domácí brankář skočit a zachytit kotouč do své lapačky.

V utkání aktivní Rudovský nadále dělal potíže hostujícím obráncům. Prolétl po pravém křídle do útočného pásma, obkroužil jihlavskou branku a pokusil se zasunout puk za levou tyč, narazil ale na Novotného beton. Hosté si dvě minuty před koncem vyžádali oddechový čas a Novotný zůstal na střídačce. Stav utkání se už nezměnil a Litoměřice zaslouženě vyhrály 3:1.