Zápasové menu

Hokejisté Litoměřic získali další dva cenné body do ligové tabulky. Cenné především proto, že tým od řeky Labe prohospodařil dvoubrankový náskok a na jihu Čech ještě málem prohrál. Díky Martinkově trefě v závěru se však zápas natáhl až k nájezdovému rozstřelu, ve kterém přidal druhou branku v utkání Dominik Simon.

15. kolo

3:4sn

0:0, 0:2, 3:1 - 0:0

IHC Písek - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 44. Kameš (Marek), 46. Boháč (P. Sedláček, Šperger), 47. Kučera (Vaniš) - 29. Simon (Lapšanský, Husák), 38. Slížek (Veselý, Šinágl), 53. Martinka, rozhodující nájezd Simon. Rozhodčí: Zubzanda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 329. Střely na branku: 44:43. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4.

IHC Písek: Cikánek - Semrád, Boháč, Kameš, Doudera, Klement, Růžička, Makovský - Marek, Šperger, P. Sedláček - Petruška, M. Heřman, Pitule - Strnad, Steiner, Slavík - Polodna, Vaniš, Kučera - R. Heřman.

HC Stadion Litoměřice: V. Sedláček (samost. nájezdy Přikryl) - Husák, Martinka, Žovinec, Evan, Kříž, Veselý, Drábek - Mrňa, Gerhát, Kafan - Rudovský, Rubeš, Novák - Tvrzník, Slížek, Šinágl - Žalčík, Simon, Lapšanský - Antončík.

Úvodní dějství zápasu se neslo ve znamení oboustranně opatrné hry, přesto ukázalo zřetelnou touhu obou mužstev vybojovat potřebné body. Brankáři Lukáš Cikánek a Vojtěch Sedláček, který byl v minulé sezoně velkou oporou píseckého týmu, si připsali do statistik jen několik víceméně rutinních zákroků.

V prostředním dějství se stavidla ofenzivní hry otevřela a na ledě bylo rázem pořádně rušno. Aktivnější notu naladili tentokrát nadšeně bojující domácí hráči, s koncovkou však byli znovu na štíru. Na obou stranách nejprve zvonily tyče po pokusech hostujícího Lapšanského a píseckého Strnada, na řadu ale přišly i góly. K lítosti domácích příznivců padly do sítě píseckého týmu. Těsně předtím, než se zápas zlomil do své druhé poloviny, se prosadil sparťanský mladíček Simon a otevřel skóre. Ve 37. minutě zapadla za Cikánkova záda pohotová teč Slížka, a to bezprostředně poté, co Jihočeši přežili oslabení. Výsledek 0:2 si utkání přeneslo do poslední třetiny, a pro domácí celek to bylo velmi kruté vyústění obrazu hry.

K nepříznivému vývoji se ale hráči IHC postavili čelem a písecký stadion se po delší době dostal do varu. První krok vstříc mohutnému obratu obstaral gól obránce Kameše, kterému ve 44. minutě přichystal ideální palebnou pozici Marek. O dvě minuty později jásali písečtí fandové znovu, to když se přesilovce ujala svižná střela Boháče od modré čáry. A aby toho nebylo málo, jen minutu na to vyhrál Vaniš buly pro Kučeru a ten prostřelil svého kamaráda ze sparťanských barev Sedláčka potřetí. Strhující partie dala v té chvíli zapomenout na svázaný úvod utkání a diváci se výtečně bavili. Mužstvu od Otavy ale nebyla odměna za výborně odehranou třetinu souzena. V 53. minutě si zkušeně přichystal střeleckou pozici obránce Martinka a Cikánek neměl proti jeho projektilu šanci – 3:3.

Ani následné pětiminutové nastavení hry nebylo nikterak svázáno defenzivní taktikou, gól ale nepadl a utkání se zlomilo do samostatných nájezdů. Ty se na píseckém ledě pořádně protáhly, aby nakonec v roli smutnějšího týmu odešel ten domácí. Písečtí exekutoři sice hned třikrát odvrátili soupeřův mečbol (dvakrát se v situaci „musíš proměnit“ osvědčil zkušený novic Steiner, jednou ho napodobil Kučera), na rozdílovou trefu Simona už ale Kučera neodpověděl. Bod k dobru se proto stěhoval na litoměřické konto.

Ohlasy k utkání

Jiří Kudrna (IHC Písek): Odehráli jsme tentokrát velmi dobré utkání. Bohužel ho musím zařadit k některým dalším domácím zápasům, ze kterých jsme měli vytěžit víc. Po oťukávací první třetině se hrál zajímavý hokej. My jsme si ve druhé části vytvořili hodně šancí, ale ukázalo se, jak moc se nadřeme na góly. Hosté naopak využili našeho příliš dlouhého střídání a pak přidali druhý gól z přesilovky po našem zbytečném vyloučení. Cením si toho, že kluci utkání nezabalili a stále věřili tomu, že v něm mohou uspět. Škoda, že jsme nakonec ten náš velký obrat nedotáhli do konce a nechali soupeře vyrovnat. V nájezdech už je to samozřejmě vždycky otevřené na obě strany a bod navíc bral tentokrát soupeř. Nás může těšit, že je mužstvo schopné podat takovýhle výkon. Musíme ale vylepšit produktivitu, protože jinak budeme sbírat body těžko.

Milan Vrzal (HC Stadion Litoměřice): Asi to nebyl nějak extra pohledný zápas pro diváky. My se druhé třetině dostali do dvoubrankového vedení, ale i když jsme si potom v kabině pár záležitostí ke hře vyčetli, stejně se hráči nevyvarovali chyb a výsledkem byly tři inkasované branky. I když jsme nakonec vyhráli do nájezdech, tak nemohu být s výkonem příliš spokojen. Rozdíl byl oproti povedeným posledním zápasům celkem výrazný.