Zápasové menu

Litoměřičtí šli sice na svém ledě do vedení, ale do druhé přestávky dokázali hráči Horácké Slávie skóre třemi brankami otočit. Domácí se ale nadechli ke stíhací jízdě ve třetí dvacetiminutovce a při hře bez brankáře vyrovnal těsně před třetí sirénou Jaroslav Hašek. Z výhry 3:4 se však radovali Třebíčší zásluhou Buriana, který se prosadil v první minutě prodloužení díky důrazu před brankou.

11. kolo

3:4pr

0:0, 1:3, 2:0 - 0:1

HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč

Branky a nahrávky: 26. Martinka (Gerhát), 41. Gerhát (Lapšanský, Kříž), 59. Hašek (Mrňa) - 29. Vondráček (Burian, Zdráhal), 33. Vondráček (Zdráhal), 39. Ostřížek (Vondráček), 61. Burian (Ostřížek). Rozhodčí: Pavlovič - Komárek, Krátký. Vyloučení: 5:6, navíc E. Kadela (TRE) a Toman (LTM) osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1320.

HC Stadion Litoměřice: Sedláček (Přikryl) - Martinka, Toman, Žovinec, Veselý, Evan, Kříž, Husák, Kolář - Lapšanský, Gerhát, Kafan - Rudovský, Hašek, Novák - Mrňa, Žalčík, Šinágl - Antončík, Slížek, Tvrzník.

SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak (Dusík) - Dietz, Rangl, Dlapa, Zdráhal, Čejka, Sláma, Sobotka, Kadela R. - Fořt, Dolníček, Čuřík - Burian, Ostřížek, Vondráček - Kadela E., Káňa, Křivohlávek - Přibyl, Moučka, Paták.

Sobotní kolo první hokejové ligy nabídlo souboj dvou sousedních celku tabulky. Litoměřice ve své Kalich Areně přivítaly Horáckou Slávii z Třebíče, která před utkáním figurovala o dvě příčky nad Stadionem. Domácí na soupeře vlétli s velkou vervou a Čiliak měl hned od úvodu co dělat. Střelu Kafana a nájezd Mrni však s přehledem zvládl. Litoměřice v 5.minutě hrály dvojnásobnou přesilovou hru, která se jim příliš nevydařila a Třebíč dokonce ve velké šanci zahrozila. Ostřížek vystihl přihrávku na Kříže a zamířil se Zdráhalem do protiútoku 2 na 1, naštěstí pro domácí akce neskončila brankou a stav se neměnil. Největší šanci na vstřelení gólu měl litoměřický Lapšanský, který prolétl hostující obranou, vsadil na bekhendovou kličku, ale narazil na levý beton Marka Čiliaka. Do konce první třetiny Třebíč ještě stihla sehrát jednu přesilovou hru, pozorná domácí obrana a Sedláček však zabránili soupeři v skórování.

Druhou třetinu zahájili domácí v pomalejším tempu a Třebíč se chopila šance. Rychlé protiútoky hasili litoměřičtí obránci na poslední chvíli. Přesto to byly Litoměřice, které šly v utkání do vedení. V přesilové hře se od modré čáry trefil Ondřej Martinka. Horácká Slávia však rychle srovnala stav utkání, Tomáš Vondráček vyjel od pravého mantinelu na kruh pro vhazování a střelou zápěstím se trefil nad lapačku brankáře Sedláčka. Stadion i přes inkasovaný gól nadále pokračoval v ofenzivě. Lapšanský oklamal hostujícího obránce a předložil Gerhátovi přihrávku před odkrytou branku. Domácí útočník však přestřelil. Nevyužitou šanci domácích vystřídál druhý gól Třebíče. Střela Tomáše Vondráčka z levé strany prošla až do litoměřické sítě a hosté otočili stav utkání. Dvě rychlé branky hosty nabudily k velké aktivitě a Sedláček opět inkasoval. Střela z pravého kruhu, kterou David Ostřížek ukryl za bránícího hráče zapadla do pravého horního růžku.

V úvodu třetí části dohrávali Litoměřičtí přesilovou hru při vyloučení Dietze. Hostům se sice podařilo brzy vyhodit puk ze svého pásma, ovšem nedokázali zabránit druhé domácí přesilovkové trefě v utkání. Adam Lapšanský nahodil puk od modré čáry a těsně před brankovištěm tečoval puk mimo dosah Čiliaka František Gerhát. Po delší době tak probudil 1 320 diváků v litoměřické Kalich Areně, kteří do té doby přihlíželi gólovému obratu Třebíčských. Ti se ve třetí třetině snažili především udržet svůj náskok a do útočení se příliš netlačili. Domácím se naopak aktivita vyplatila a necelé dvě minuty před koncem se dočkali vyrovnání. Opět šlo o tečovanou střelu z delší vzdálenosti. Pavel Mrňa vypálil od levého mantinelu a do jeho pokusu zasáhl Jaroslav Hašek. Čiliak byl znovu bezmocný. Na řadu poté přišlo prodloužení. V něm dokázal po dvaačtyřiceti sekundách rozhodnout Vilém Burian. Dorážkou Dietzovy střely tak získal dva body pro svůj tým. Litoměřičtí se museli spokojit pouze s jedním bodem.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice

Po průběhu zápasu je to pro nás dnes cenný bod. Třebíč hraje venku výborně, bodovala v Jihlavě i v Brodě a dostávají v celé soutěži nejméně branek. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, ale odehráli jsme dobře první třetinu, i když bez branky. Několik tutovek jsme neproměnili. Ve druhé třetině místo toho, abychom soupeře ještě více zmáčkli, tak jsme polevili a dostali jsme tři hloupé a laciné góly. Ve třetí třetině jsme se do utkání vrátili a já musím klukům za bojovnost poděkovat. Škoda prodloužení, kdy jsme měli čistou gólovku a naopak soupeř ihned z protiútoku z dorážky skóroval. Letos je to již čtvrté prohrané prodloužení, a to je škoda, jsou to zbytečně ztracené body. Ze začátku sezony nám moc nešli přesilovky, ale teď se to zlepšilo a dnes jsme vstřelili z této výhody dvě branky. Je vidět, že útočníci stojí před brankou, kde to bolí. Dnes Ondra Martinka vystřelil na branku, kde clonili naši dva hráči a ono to tam spadlo. Druhá branka padla po střele od modré, když puk tečoval před brankářem František Gerhát. Toto nám na začátku sezony chybělo. Chtěli jsme hrát moc na krásu. Kombinovat a pak střílet do prázdné branky. To nejde.Už s Kadaní se nám přesilovky začalo dařit proměňovat. Třebíč byla těžký soupeř a i proto musím hráčům odpustit drobné chyby ve hře, zejména ve druhé třetině. Nakonec jsme s jedním bodem spokojeni, je pro nás cenný.