Zápasové menu

Stadion Litoměřice sehrál další ligové utkání tentokrát na ledě Královských lvů z Hradce Králové. Do utkání lépe vstoupily Litoměřice zásluhou Rudovského, soupeř dvěma góly otočil vývoj utkání, ale poslední slovo v zápase však měli Kališníci. Vyrovnání zařídil ve 48.minutě Martin Novák a vítěznou branku o čtyři minuty později zaznamenal Adam Lapšanský.

6. kolo

2:3

0:1, 1:0, 1:2

Královští lvi Hradec Králové - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 36. Valášek, 45. Švagrovský (Moskal, Finsterle) - 4. Rudovský (Hašek, Veselý), 48. Novák (Hašek), 52. Lapšanský (Slížek, Martinka). Rozhodčí: Doležal – Svoboda, Lučan. Vyloučení: 6:11, navíc Kříž (LTM) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 305. Střely na branku: 51:25 Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Královští lvi Hradec Králové: Čech – Roupec, Chmelíř, Čížek, Vágner "C", Karlíček, Hendrich, Čáp – Kubica, Mikeska, Haluza – Finsterle, Švagrovský, Moskal – Půlpán, Brož, Říha – Valášek, Macháň, Berger – Luštinec

HC Stadion Litoměřice: Sedláček – Kolář, Toman, Žovinec, Veselý, Švaříček, Martinka, Kříž, Sobotka – Mrňa, Žálčík, Kafan – Rudovský, Hašek, Novák – Lapšanský, Slížek "C", Šinágl – Tvrzník, Hlusička, Antončík.

Domácí se již od první minuty snažili aktivně napadat. Do prvních šancí se propracovali Mikeska s Haluzou, avšak nedokázali se střelecky prosadit. Sedláček si svou svatyni dobře hlídal. Naopak Litoměřice udeřily ze své první šance. Jan Rudovský obdržel přihrávku za nepozornou domácí obranu a střelou do prázdné brány otevřel skóre utkání – 0:1. Královští lvi se snažili o rychlé vyrovnání, pomoci jim k tomu měly přesilové hry.

Ačkoliv se svým tlakem snažili nalézt jakoukoliv menší skulinku, žádnou větší šanci si nevytvořili. Následně mohli zvýšit svůj náskok hosté, ale Kafan na dobře postaveného Čecha nevyzrál. Nutno podotknout, že Litoměřice měly problém s disciplínou a jejich časté vylučování zapříčinilo velký tlak. Hosté se však dokázali dobře bránit. Když neskončila v brance ani tvrdá střela Haluzy, odcházelo se do kabin za příznivějšího stavu pro Severočechy.

Již v první minutě druhé třetiny si dobrou šanci vypracoval hostující Toman, ale jeho tvrdou střelu z pravé strany Čech bez větších potíží vyrazil. Na druhé straně se pokusil Čáp ohrozit Sedláčka, ani on však neuspěl. Následná dalekonosná střela Vágnera nezpůsobila větší rozruch. Hradec dobře atakoval hostující obránce. Ti měli s rozehrávkou velké problémy, avšak domácí dopláceli na špatnou koncovku, a Sedláček tak mohl zůstat klidný.

Další příležitost měl v přesilové hře Martinka, jenž si dobře najel před brankaře Čecha, ten však skvěle zasáhnul. Až ve 36. minutě se Hradec Králové dokázal prosadit. Sedláček svojí špatnou rozehrávkou vybídl ke skórování Milana Valáška, který se do prázdné nemýlil 1:1. O chvilku později měl obrovskou příležitost Haluza. Hradecký forvard obdržel po zmatcích za hostující brankou kotouč, jenže tváří v tvář Sedláčka překonat nedokázal. Ve zbylé části třetiny se už nic zajímavého nestalo, a tak zůstal stav nerozhodný.

Třetí perioda měla obdobný začátek jako ty dvě předchozí. Domácí zatlačili hostující tým a snažili se překonat Sedláčka, ale ten společně s dobře postavenou obranou zdatně odolával útočným akcím. Poté měl dobrou příležitost Lapšanský, ale jeho střelu schoval Čech do své lapačky. Ve 44. minutě dokázali Hradečtí zlomit prokletí přesilových her. Moskal podstrčil kotouč Davidu Švagrovskému, který se zjevil sám před brankou a chladonkrevně doklepl puk do klece – 2:1.

Jenže z vedení se Hradec neradoval příliš dlouho. Náhle totiž přišlo vyrovnání. Čech nestihl chvíli po buly secvaknout betony a Martin Novák tak propasíroval kotouč do branky. Nedáš, dostaneš. Východočeští hokejisté mohli strhnout vedení opět na svoji stranu, Říha to zkusil individuálně. Jeho bekhendovová klička ale neměla zásluhou Sedláčka šanci na úspech.

Litoměřice pak znovu udeřily. Adam Lapšanský využil špatné rozehrávky v domácí obraně a střelou k tyči otočil stav utkání – 2:3. Hosté byli rázem při chuti. Možnost přečíslení zastavil skvělým skluzem Vágner. Hradečtí hokejisté se ze všech sil snažili s výsledkem něco udělat. Kubica se dostal v mezikruží ke střele, ale Sedláček jeho ránu vyrazil pravým betonem. Královským lvům nepomohlo ani následné odvolání brankaře. Hradec může litovat především nevyužitých přesilovek a špatného zakončení, hostům však ke třem bodům výrazně pomohl také vynikající brankář Vojtěch Sedláček.

Ohlasy k utkání

Martin Hosták (Královští lvi Hradec Králové):

Pro nás to byl hodně nešťastný zápas. Dostali jsme brzy gól, který to celé ovlivnil, soupeř potom dobře bránil. Měli jsme padesát minut převahu a snažili se jít do gólu, navíc jsme měli spoustu přesilovek, ale dlouho se nám nedařilo skórovat. Když jsme to konečně zlomili, inkasovali jsme dva nešťastné góly. Takže se trápíme dál. Je vidět, že mužstvo není úplně v pohodě. Nedaří se nám proměňovat šance, nemáme klid v zakončení, důraz na brankovišti. Nemůžu ale klukům vyčíst, že by to odflákli, nebojovali a nechtěli vyhrát.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice):

Zápas jsme odmakali, co se týče pohybu a nasazení, není hráčům co vytknout. Bohužel jsme soupeře v prvních dvou třetinách dostávali do tlaku zbytečnými fauly. Je sice pravda, že rozhodčí pískal trochu úzkostlivě, ale to na obě strany. Nemůžeme mít devět vyloučených za dvě třetiny, to je prostě smrt. Takhle kvalitní manšaft jako Hradec asi nějakou přesilovku využije, což se ve třetí třetině stalo. Jsem ale rád, že jsme nesložili zbraně. I když máme mladý tým, nepadla na nás žádná deka a dvěma šťastnými góly jsme zápas zase otočili. Z Hradce to jsou rozhodně strašně cenné body.