Zápasové menu

Ve čtvrtém ligovém kole přivítali hokejisté Stadionu Litoměřice na svém ledě Rebely z Havlíčkova Brodu. Do vedení šli domácí již v první minutě zásluhou Mrni, vyrovnání zařídil Rytnauer a do konce třetiny vedení na stranu Litoměřic ještě strhl Žalčík, ale Ondráček kontaktním gólem srovnal. Lukáš Žalčík se trefil ještě jednou, ale hosté opět srovnali v přesilové hře a v prodloužení vítězství pro Havlíčkův Brod zařídil Ladislav Rytnauer.

4. kolo

3:4pr

2:1, 0:1, 1:1 - 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Rebel Havlíčkův Brod

Branky a nahrávky: 1. Mrňa (Slížek, Kafan), 19. Žalčík (Forman, Antončík), 51. Žalčík (Forman, Kolář) - 18. Rytnauer (Kostourek, Novotný), 33. Ondráček (Kostourek, Pavlík), 59. Ondráček (Kostourek, Rytnauer), 64. Rytnauer. Rozhodčí: Pavlovič - Komárek, Krátký. Vyloučení: 8:7, navíc Polodna (HBR) 10min OT za nesportovní chování. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1030. Průběh utkání: 1:0,1:1,2:1,2:2,3:2,3:3,3:4.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Husák, Toman, Žovinec, Veselý, Kříž, Švaříček, Martinka, Kolář - Mrňa, Slížek, Kafan - Rudovský, Hašek, Novák - Forman, Žalčík, Antončík - Šinágl, Hlusička, Tvrzník

HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš - Jelínek, Ostrčil, Protivný, Pavlík, Novotný, Morava, Soldán, Stehlík - Vondráček, Knotek, Endál - Polodna, Třetina, Meidl - Ondráček, Kostourek, Rytnauer - Musil, Štepánek, Havel

Lépe do utkání vstoupili domácí hokejisté, už po 24 vteřinách hry poslal Stadion do vedení Pavel Mrňa, který dostal přihrávku od kapitána Slížka a v samostatném nájezdu zakončil bekhendem k pravé tyči. Litoměřice mohly navýšit své vedení hned v následné přesilové hře, Žalčíkovo nahození vyšťoural zpod rukavice brankáře Forman,ale k zakončení se už nedostal. Rebelové první oslabení zdárně ubránili a následně se vrhli do útoku. V 17. minutě se Stadion dostal do oslabení 5na3, první trest se domácím podařilo ubránit, ale v čase 17:46 se už Rebelům podařilo vyčerpanou obranu Litoměřic překonat, Ladislav Rytnauer byl na konci přesilovkové kombinace a ranou bez přípravy propálil Přikryla. Vyrovnaný stav však vydržel pouhou minutu a v čase 18:46 šel Stadion opět do vedení. Lukáš Žalčík se nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci před hostující brankou a přes sedícího Dolejše dostal puk do sítě.

Hned po přestávce se hosté pustili do útoku směrem na Přikrylovou branku, hned ve dvou šancích neuspěl Petr Polodna, v prvním případě přímo z buly našel rukavici Přikryla a v druhé šanci nastřelil brusle obránce. Stejný hráč mohl zařídit vyrovnání, přečíslení 2na1 však zlikvidoval litoměřický brankář efektivním skluzem. Na druhé straně se v šanci Forman dostal až před Dolejše a pokusil se procedit puk mezi jeho betony, kotouč však přes brankovou čáru nepřešel. Srovnání přišlo rychlé a nečekaně, z protiútoku se na hranici brankoviště prosadil lehkou teči nejlepší střelec Rebelů Martin Ondráček. Formanova útočná řada se však v pokusech ostřelovat Dolejše nepřestávala, havlíčkobrodský gólman byl v druhé třetině však bezchybný a držel svůj tým.

Do třetí třetiny se obě mužstva vrhla po hlavě a na obou stranách přibývalo více a více trestů. Stadionu se však přesilová hra nedařila a soupeř se pokaždé dokázal s přehledem ubránit. O první větší šanci se postaral Rudovský, který se dostal až před Dolejše a pokusil se bekhendovou kličkou umístit puk mezi jeho betony. Hostující brankář si ale mezeru mezi svými chrániči pohlídal. Stadionu se však přece jen podařilo vstřelit branku, opět u toho byla dvojice Forman-Žalčík. První jmenovaný natáhl kotouč po pravé straně a přes bránícího obránce se mu podařilo přihrát na najíždějícího Lukáše Žalčíka, který prostřelil Dolejše.

Stadion i nadále pokračoval ve tlaku, ale díky vyloučení Rudovského se Rebelům podařilo potřetí v utkání srovnat. Totožné přesilovkové zakončení jako u druhého gólu předvedl Martin Ondráček a poslal utkání do prodloužení. V něm byli aktivnější hosté a bonusový bod za výhru pro Rebely zařídil Ladislav Rytnauer. Rebelům se tak podařilo vyloupit Kalich Arenu a odvézt si důležité dva body.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník: HC Stadion Litoměřice

Myslím, že jsme narazili na velice kvalitního soupeře. Věděli jsme, že mají obrovskou sílu směrem dopředu, což se tady potvrdilo. Zápas jsme měli výborně rozehraný. Přišel na nás ale menší útlum ve druhé třetině. Jinak si myslím, že ten výkon nebyl špatný z naší strany. Samozřejmě neměl se stát ten faul v závěru zápasu při naší přesilovce. Tam jsme to měli dohrát disciplinovaně. Bohužel jsme hráli proti soupeřově power play šesti proti čtyřem a soupeř ji využil.