Zápasové menu

Litoměřice překvapivě prohrály na ledě posledního Mostu. Po dvou třetinách Stadion vedl už 2:0 zásluhou přesných zásahů Petra Horčičky. Domácí však ve třetí třetině zabrali a třemi góly otočili stav zápasu ve svůj prospěch. Power-play Litoměřic ke konci utkání už vyrovnání nepřineslo a Most gólem do prázdné branky definitivně rozhodl o své výhře.

O baráž

4:2

0:1, 0:1, 4:0

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 43. Nedrda (Schusser, Vaněk), 49. T. Rohan (Látal, Parýzek), 55. Slavíček (Tauš, Schusser), 60. Heinisch (Tauš, Slavíček) - 14. Horčička (Slížek, Novák), 33. Horčička (Slížek) . Rozhodčí: Florian - Gerát, Ondráček. Vyloučení: 7:6 navíc Dudáš(LTM) 10minut OT, Vachovec(MST)10minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 205. Průběh utkání: 0:2, 4:2.

HC Most: Benda (Melichar) - Parýzek, Hanzl, M. Rohan, Schusser, Havelka, Látal, Kabeláč - Tauš, Slavíček, Heinisch - T. Rohan, Klíma, Vachovec - Přeučil, Nedrda, Vaněk - Novák, Švácha, Výrut

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Sklíba) - Kříž, Ketner, Holomek, Martinka, Smetana, Evan, Dudáš, Hříbal - Gengel, Šinágl, Tvrzník - Tůma, Bojer, Hašek - Slížek, Novák, Horčička - Hlusička, Zavřel, Keltner

Duel otevřely dvě přesilové hry, oba týmy si tak vyzkoušeli hned v úvodu hru v početní převaze. Domácí i hosté však svá oslabení zvládli bez úhony. Bez úhony však nezvládl situaci z 9. minuty domácí Švácha, pro kterého zápas skončil po střetu s Martinem Dudášem ve středním pásmu.

Odehráno bylo zhruba dvanáct minut z dnešního utkání a na trestnou lavici putoval domácí Parýzek. Když už se zdálo, že Mostečtí své oslabení zvládli, nadechl se ke svému sólu Ladislav Slížek. Kapitán Stadionu projel nikým neatakován středním pásmem a následně vybídl ke skórování Petra Horčičku, ten nezaváhal a rychlou střelou překonal brankáře Bendu. Hosté tak šli do zaslouženého vedení.

Krátce poté mohli Litoměřičtí zvýšit. Jakub Hlusička získal puk a přihrál Marku Zavřelovi. Ten tváří v tvář Bendovi ještě přihrával před odkrytou branku, tam však nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Před přestávkou se připomněli také domácí. Nedrda posílal puk před Přikrylovu klec Vaňkovi, který však minul odkrytou branku.

Do druhého dějství si Litoměřičtí přenesli převahu, kterou si vytvořili v úvodní dvacetiminutovce. Do hry se sice dostali také domácí díky nabídnuté přesilovce, Stadion se však poměrně snadno ubránil. Po necelých třiceti minutách hry se do šance dostal Jakub Hlusička. Hostující forvard se zjevil před mosteckou brankou, ale v souboji muže proti muži Marka Bendu nepřekonal.

Úspěchu se družina kapitána Slížka dočkala o dvě minuty později. Právě Ladislav Slížek se chopil puku a podobně jako v první části přetavil pohledou akci ve vstřelený gól. Litoměřická šestadvacítka kroužila kolem Bendovy klece a čekala na vhodný okamžik ke střele, ta sice ještě do sítě neprošla, ale na správném místě připravený Petr Horčička dokázal pohotově dorazit volný kotouč. Znovu tak zafungovala spolupráce dvou zkušených forvardů v litoměřickém dresu. Zvýšit mohl následně Tvrzník, ovšem stav 0:2 svítil na časomíře i po druhé siréně.

Stejný hráč putoval krátce po návratu z kabin na trestnou lavici. Nakonec se ale Stadion málem dočkal vstřeleného gólu ve vlastním oslabení. Šance Martina Nováka však zůstala nevyužita a hra se přesunula před Přikryla. Před brankou Litoměřic předvedl efektivnější koncovku Vítězslav Nedrda, který tak dostal Most do hry, ovšem v tu chvíli si zřejmě ještě nikdo nepřipouštěl nic špatného.

Baník však kontaktní gól nabudil a výsledek přišel ve 49. minutě. Tomáš Rohan získal puk na vlastní modré, projel po pravém křídle až do útočného pásma a bekhendovým pokusem prostřelil Přikryla pod vyrážečkou. Stav utkání byl rázem vyrovnaný 2:2 a Stadion v tu chvíli nebyl tím týmem, který v prvních dvou třetinách dominoval.

Získat vedení zpět na svou stranu mohli Litoměřičtí o několik okamžiků později, ovšem Novákova teč Smetanovy střely mezi tři tyče nezamířila. Šlo o poslední šanci hostů v utkání, slovo si v jeho zbývajícím průběhu vzali Mostečtí. Uplynuly zhruba tři minuty hry, když Zdeněk Tauš poslal od levého mantinelu přihrávku před Přikrylovu branku. Ačkoliv byl před ní Bohumil Slavíček tísněn jedním z litoměřických beků, dokázal puk usměrnit do sítě a obrat ve skóre byl dokonán. Snaha Stadion v závěru alespoň o vyrovnání nebyla úspěšná, naopak přišel ještě jeden trest ze strany domácích. Ještě v loňské sezóně hráč Litoměřic Martin Heinisch poslal puk během power-play hostů neomylně do prázdné branky a završil tak skóre šestého utkání play-out na konečných 4:2 pro domácí Baník.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník: HC Stadion Litoměřice

Dvě třetiny jsme myslím hráli to, co jsme po hráčích chtěli. Most jsme k ničemu nepustili, vytvořili jsme si dost šancí a mohli jsme ten zápas rozhodnout. Bohužel ty šance jsme neproměnili. Ve třetí třetině domácí snížili z přesilovky a my jsme od té doby téměř neexistovali. Nerozumím tomu. Třetí třetinu jsme prostě odehráli špatně, nezasloužili jsme si vyhrát. Je to škoda, protože ačkoliv hrajeme v nějaké kombinované sestavě, chybí pět nebo šest hráčů ze základní sestavy, tak musíme ten zápas, ve kterém 2:0 vedeme, dohrát. Je jedno jestli je to play-off nebo play-out. Takto vypustit třetinu si nemůžeme dovolit.