Zápasové menu

První půlku zápasu ovládali domácí hráči a po trefách Nováka s Tvrzníkem vedli 2:0. Poté ovšem přišla rychlá odpoveď Hulvy a hostím narostla křídla. Ve třetí třetině se ovšem opět radovali domácí po samostatném úniku Petra Horčičky. Ihned na to sice odpověděl Brunec, ale vyrovnat se hostím už nepodařilo.

O baráž

3:2

1:0, 1:1, 1:1

HC Stadion Litoměřice - Draci PARS Šumperk

Branky a nahrávky: 13. Novák (Smetana, Horčička), 31. Tvrzník (Šinágl), 47. Horčička (Slížek) - 33. Hulva (Sedlák, Vrdlovec), 50. Brunec (Vrdlovec). Rozhodčí: Hejduk - Chocholouš, Reich. Vyloučení: 5:4 + Martinka 10 OT. Využití: 0:0. Diváci: 850. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Sklíba) - Drábek, Dudáš, Martinka, Holomek, Smetana, Evan, Kříž, Ketner - Gengel, Šinágl, Tvrzník - Loskot, Belay, Hašek - Horčička, Slížek, Novák - Tůma, Hlusička, Zavřel

Draci PARS Šumperk: Štůrala (Boška) - Drtil, Novotný, Sedlák, Ondráček, Suchý, Tesařík, Geweise, Pastor - Hlinka, Meluzín, Plášek - Brunec, Hulva, Vrdlovec - Haas, Velecký, Červenka - Skoumal, Holinka

Utkání začalo velmi vlažně. První vážnější situace se fanoušci dočkali až v 10. minutě kdy Loskot získal špatně rozehraný kotouč Štůralou a po objetí branky nastřelil jeho vyrážečku. Ve 13. minutě se už domácí mohli radovat z gólu. Smetana zachytil puk na modré, povyjel si k mezikruží, kde na sebe navázal posledního obránce hostí před brankou a předal puk Martinu Novákovi. Ten si vymíchal Štůralu a pohodlně zakončil do prázdné branky. Největši šanci měli hosté v 16. minutě, když obdržel puk v situaci 2na1 Suchý a okamžitě střílel do prázdné branky. Přikryl předvedl famózní skluz a zabránil jistému gólu. Další vážnější situaci jsme se už v první třetině nedočkali a domácí tak mohli jít do šaten s větším klidem.

I ve druhé třetině jsme se šance dočkali až v půlce a sice ve 31. minutě si Martin Tvrzník vyměnil puk s Šináglem a dostal kotouč do branky pod přesouvajícím se Štůralou. O dvě minuty později se ovšem mohli radovat i hosté. Tomáš Sedlák naservíroval puk před prázdnou branku Jakubu Hulvovi a ten se z voleje nemýlil. Na přelomu 37. minuty jsme viděli únik obou týmů v situaci 2na1, ale ani Drábek a ani hosté se z gólu neradovali. Zbytek třetiny se pak už spíše jen dohrával.

První šance ve třetí třetině jsme se dočkali ve 44. minutě. Hašek od modré skvěle nahodil kotouč na teč Martinkovi před brankou, ale ten jen těsně minul prázdnou branku. Ve 47. minutě se dostal do samostatného nájezdu Petr Horčička. Na první pokus sice neskóroval, ale kotouč dojel a trefil odkrytou branku hostí. Hosté ovšem rychle odpověděli. Nejprve Slížek neproměnil svůj samostatný únik a z protiútoku kapituloval Přikryl. Vrdlovec skvěle nahrál před branku Tomáši Bruncovi, ten si vymíchal Přikryla a zakončoval do prázdné branky. Ve zbytku utkání už se ani domácí a ani hosté do větší šance nedostali a utkání tak skončilo 3:2 pro domácí, kteří tak oficiálně udržují první ligu v Litoměřicích.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník: HC Stadion Litoměřice

Věděli jsme, že v případě výhry je to stoprocentní záchrana. Chtěli jsme hrát aktivně, což se nám v určitých úsecích zápasu dařilo. Byly tam ale i výpadky. Vždy, když jsme dali gól nebo odskočili na dvoubrankový rozdíl, jsme následně trochu polevili. Nevytvořili jsme si takový klidný náskok, abychom ten zápas odehráli úplně v pohodě. Je to ale důležité vítězství doma, je vybojované. V závěru nás podržel Petr Přikryl při některých náznacích šancí soupeře. Myslím, že jsme vyhráli zasloužene, ačkoliv jsme v zápase měli hluché pasáže. Měli jsme příliš málo střelby, chtěli jsme hrát až moc na krásu. Ono to ale nejde. Jakmile se nedaří stoprocentně, je potřeba to trochu zjednodušit, což v těchto zápase, kdy již v uvozovkách o nic nejde, je trochu těžké. Jsme ale rádi, že jsme zápas zvládli za tři body, vyhráli jsme doma a udrželi jsme neporazitelnost v této části o udržení.