Zápasové menu

Litoměřice v prvním utkání "Skupiny O baráž" přivítaly na svém ledě poslední tým tabulky HC Most. Hned od začátku domácí soupeře zatlačili a předváděli velmi útočný hokej. Stadion šel do vedení zásluhou Haška, poté se hostům podařilo srovnat díky Charouskovi. To bylo ze strany Mostu na dlouhou chvíli vše, naopak domácí se činili a postupně přidali další čtyři branky. Domácí nakonec vyhráli vysokým výsledkem 7:2 a připsali si první body v boji o udržení.

O baráž

7:2

2:1, 3:1, 2:0

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: 10. Hašek (Šinágl, Loskot), 16. Novák (Slížek, Lenc), 25. Boháč (Slížek, Lenc), 29. Martinka (Slížek), 29. Tvrzník (Hlusička), 52. Lenc (Hašek, Slížek), 56. Hlusička (Tvrzník, Šinágl) - 12. Charousek (Ondráček, Heinisch), 38. Heinisch (Martinec, Ondráček). Rozhodčí: Schmejkal - Arazimová, Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 7:2. Diváci: 930.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Holomek, Kříž, Evan, Dudáš, Boháč, Martinka, Smetana, Ketner - Bojer, Šinágl, Kafan - Hašek, Belay, Loskot - Novák, Slížek, Lenc - Tvrzník, Hlusička, Gengel.

HC Most: Melichar - Charousek, Parýzek, Přindiš, Látal, Martinec, Hanzl, Výrut - Ondráček, Přeučil, Heinisch - Tauš, Vachovec, Tvrdek - Nedrda, Slavíček, Maxa - Skvortsov, Birnstinš, Vaněk.

Litoměřice se v prvním kole "skupiny o baráž" střetly s týmem Mostu. Hned od prvních minut se domácí vrhli do útoku. První větší šanci si vypracoval Hlusička, který vyšachoval Melichara, ale kolem prázdné tyčky se mu nepodařilo zasunout puk do brány. V 8. minutě měl Most šanci ke vstřelení branky, po trestech Belaye a Dudáše měli hosté minutovou přesilovku 5/3, kterou se jim nepodařilo využít. Skvěle ubráněné oslabení domácí nabudilo ke vstřelení branky. Po ose Loskot - Šinágl se dostal k puku Jaroslav Hašek který z bezprostřední blízkosti prostřelil Melichara. Vedení domácím dlouho nevydrželo, v 11. minutě po trestu Kříže se Mostu podařilo vyrovnat. Z přesilové hry se trefil Kamil Charousek, který tvrdou střelou propálil Přikryla.

Po vyrovnávací brance hosté trochu probudili a začali se také více prosazovat. Aktivní hru hostů však brzy přetnul Martin Novák, který po přihrávce od kapitána Slížka vymetl levý horní roh Melicharovy branky. Do přestávky se stav neměnil, a tak domácí odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Do druhé třetiny domácí vstoupili opět s obrovskou chutí do hokeje a Most se bránil ze všech sil. Slibná teč Slížka ve 22. minutě ještě gólem neskončila, ale o tři minuty později se Litoměřice přece jen prosadily. Střela Dominika Boháče si našla cestu kolem Melichara do branky. Tlak domácích neustával a diváci v Kalich Areně neměli o krásnou podívanou nouzi.

Ve 29. minutě si hosté vybrali další slabší chvilku a domácí hokejisté nemilosrdně trestali. Na 4:1 zvyšoval Ondřej Martinka, který po perfektní přihrávce od Slížka nedal Melicharovi šanci. O 16 vteřin poté mostecký brankář kapituloval znovu, Martin Tvrzník se prokličkoval před branku a nadvakrát překonal gólmana. Po páté obdržené brance si hosté museli vzít oddechový čas. Mostu se nakonec podařilo snížit na 2:5 ke konci druhé třetiny, z návalu hráčů před Přikrylem se prosadil Martin Heinisch .

Litoměřičtí si zastříleli i v poslední části utkání, hosté herně naprosto odpadli, a tak si Stadion s přehledem dokráčel pro vítězství. Šestou branku domácích vstřelil Radan Lenc, který předvedl krásnou kombinaci na jeden dotek se spoluhráčem Haškem. Poslední zásah domácích obstaral Jakub Hlusička, který využil výtečnou přihrávku zpoza branky a vymetl šibenici mostecké branky. Vyvolávané „desítky“ se sice domácí fanoušci nedočkali, ale i tak byli s výkonem svých hokejistů naprosto spokojení. Litoměřice si tak připsaly první vítězné body v boji o udržení v první lize.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice:

Nechci říct, že bychom měli zápas od začátku pod kontrolou, ale hráli jsme dobře a vytvářeli jsme si šance. Brzdily nás opět zbytečná vyloučení. Nakonec se nám ale povedlo dát pár hezkých branek a zaslouženě jsme zvítězili. Před zápasem jsme věděli, že to nebude lehké, že bude záležet na tom, jak k zápasu přistoupíme. Utkání jsme ale zvládli. Začátek skupiny o baráž je pro nás důležitý, chtěli jsme uhrát nějaké body, abychom se zbytečně nedostali pod tlak. Snažili jsme se kluky udržet v napětí, protože když si jdeme zahrát hokej bez nervů, tak to nikdy nedopadne dobře. Nechtěli jsme, aby zápas skončil nějakým průšvihem, jako se nám to během sezony několikrát podařilo. Po gólu na 3:1 z nás nervozita spadla a začali jsme hrát hokej pro lidi, kteří to ocenili. Chtěl bych jim poděkovat, že přišli opět v hojném počtu a že po celý zápas kluky povzbuzovali. Doufám, že jim i v dalších utkáních budeme dělat jen radost. Chceme především doma předvádět dobrý hokej a mít z toho dobrý pocit, protože je přeci lepší skončit devátí než jedenáctí. Čím dříve uhrajeme dostatečný počet bodů, abychom se zachránili, tím lépe.