Zápasové menu

Litoměřice sehrály poslední utkání na ledě posledního Mostu. Do utkání lepé vstoupil Stadion, už v 5. minutě poslal Litoměřice do vedení Marek Loskot. Druhou branku přidal v 10. minutě Martin Dudáš. Ve druhé třetině Litoměřice přidaly ještě jeden gól, druhou branku v utkání vstřelil Dudáš. Stadion si tak z Mostu odvezl výhru 3:0, brána play-off však pro kališníky zůstala uzavřena.

52. kolo

0:3

0:2, 0:1, 0:0

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 5. Loskot (Kafan, Evan), 10. Dudáš (Loskot, Hašek), 33. Dudáš (Gengel). Rozhodčí: Zubzanda - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 7:6 navíc Vaněk (MST) 10 OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 334. Průběh utkání: 0:3.

HC Most: Melichar (12. Benda) - Parýzek, Charousek, Přindiš, Látal, Martinec, Schusser, Hanzl - Ondráček, Přeučil, Heinisch - Tauš, Slavíček, Tvrdek - Nedrda, Vrtek, Vachovec - Skvortsov, Birstinš, Vaněk

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Sklíba) - Kříž, Holomek, Evan, Dudáš, Martinka, Boháč, Smetana - Tůma, Šinágl, Bojer - Loskot, Kafan, Hašek - Lenc, Slížek, Novák - Belay, Gengel, Tvrzník - Hlusička

Litoměřice sehrály poslední utkání základní části na ledě posledního Mostu, který už před zápasem měl jistou báraž o 1. ligu. Naopak Stadion ještě měl teoretickou naději na postup mezi osmici nejlepších celků do bojů play-off. Kališníci museli vyhrát a doufat v neúspěch svých soupeřů o vyřazovací boje Kadaně, Písku a Třebíče. Most příliš nevzdoroval a Stadion se radoval z výhry, výsledky souběžně hraných utkání však uzavřely bránu do postupové osmičky.

Po úvodní buly se aktivněji do zápasu vrhli hosté a hned zatlačili soupeře do jejich obranného pásma. Stadionu se tlak vyplatil a v 5. minutě z toho vytěžil úvodní branku. Dvojice Kafan – Loskot zvládla bravurně přečíslení 2 na 1, Kryštof Kafan přihrál přes obránce Marku Loskotovi a ten nedal brankáři šanci. Most mohl srovnat chvíli na to, Přeučil se ocitl sám před brankářem a hledal ještě lépe postaveného spoluhráče tak dlouho, až mu litoměřičtí obránci sebrali kotouč. V 10. minutě Litoměřice navýšily svoje vedení, v přesilové hře se trefil Martin Dudáš a dodal svému týmu trochu klidu.

Po druhé obdržené brance přenechal Melichar místo v domácí brance svému kolegovi Bendovi. Náhradní brankář Mostu musel hned likvidovat šanci hostů, v samostatném nájezdu vyzrál na Tvrzníka. Domácí najednou ožili a začali si také vytvářet šance. V 18. minutě byl při úniku faulován Slavíček a rozhodčí Zubzanda nařídil trestné střílení. Sám faulovaný Slavíček však při nájezdu trefil pouze rameno Přikryla a skóre se tak neměnilo.

Litoměřice hrály proti Mostu celkem šest přesilových her a podařilo se jim využít hned dvě. Po první využité v 10. minutě přišla v čase 32:29 hned další. Potrestání Petra Přeučila využil opět Martin Dudáš, který dělovkou od mantinelu propálil vše, co mu stálo v cestě. Litoměřice tak s přehledem dohrály utkání, ve kterém si Petr Přikryl připsal svoji třetí vychytanou nulu v letošní sezóně.

Do play-off se však svěřenci trenérů Setikovského a Tvrzníka nedostali, o jediný bod Stadion předstihla Horácká Slavia Třebíč, která v posledním utkání vyhrála nad Ústeckými Lvy. Na Litoměřice tak čeká play-out, který zahájí v sobotu 25. 2. domácím utkáním proti Mostu.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (Litoměřice): Byli jsme na Most dobře připraveni, věděli jsme, co nás čeká. Poslední zápas s nimi nám doma nevyšel. Chtěli jsme se vyvarovat zbytečných faulů, což se úplně nepovedlo, a zároveň jsme nechtěli pouštět domácí do brejků. Soupeř nedal trestné střílení, my jsme zpočátku naše šance proměnili. Potom už jsme to dohrávali jenom tak, abychom nedostali gól a Petr Přikryl měl další nulu, což se podařilo. Takže s výsledkem jsem spokojeni a s předvedenou hrou také.

Václav Baďouček (Most): Do utkání jsme vstoupili špatně, za 11 minut šly dvě střely na branku a dostali jsme z nich dva góly. Při naší střelecké potenci už to znamenalo problém dohánět dvoubrankové manko. Snad kdybychom dali v té přesilovce pět na tři na 1:2, mohlo to být ještě jiné. Máme měsíc do začátku baráže, takže máme dost času na to, abychom na tom všem ještě zapracovali.