Zápasové menu

Stadion začal výtečně, když se hned v 1. minutě prosadil Šinágl, ale pak začali úřadovat hosté. Za 6 minut nastřílel Beroun domácím Litoměřicím 4 branky a prakticky tak rozhodl zápas. Následné dva góly Ladislava Gengela a jeden gól Loskota už domácí nezachránily.

42. kolo

4:5

2:4, 0:1, 2:0

HC Stadion Litoměřice - Medvědi Beroun 1933

Branky a nahrávky: 1. Šinágl (Kafan, Drábek), 17. Gengel, 45. Gengel (Dudáš, Slížek), 50. Loskot (Drábek) - 6. Švagrovský (Soldán), 7. Přibyl (Barák, Klhůfek), 11. Kupec (Stromko), 12. Poletín (Jebavý, Soldán), 39. Doležal (Klhůfek). Rozhodčí: Přikryl - Zavřel, Svoboda. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1130. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (12.Sklíba) – Drábek, Holomek, Martinka, Vobořil, Kříž, Evan, Ketner, Dudáš – Kafan, Šinágl, Novák – Loskot, Rindoš, Hašek – Horčička, Slížek, Tvrzník – Lenc, Rudovský, Gengel

Medvědi Beroun 1933: Slipčenko (Kareš) – Malý, Špelda, Nedvěd, Barák, Soldán, Jebavý, Hertl, Beňovič – Kupec, Švagrovský, Stromko – Přibyl, Klhůfek, Doležal – Poletín, Besser, Vlček – Palaščák, Milfait, Jonáš

Litoměřice začaly utkání výtečně. Petr Šinágl vyhrál úvodní buly na Václava Drábka, ten posunul na Kryštova Kafana, který vrátil puk zpět na najíždějícího Petra Šinágla a útočník Litoměřic v letu trefil odkrytou část branky. O půl minuty později dostal domácí celek výhodu přesilové hry, ale naložil s ní mizerně. Ke slovu se tak dostali hosté, když se v 6. minutě prosadil nenápadnou střelou z pravého kruhu David Švagrovský. V 7. minutě se dostali hosté do vedení. Daniel Přibyl předvedl skvělý důraz před brankou a nadvakrát překonal ležícího Přikryla. Pro domácí bylo ještě hůře. V 11. minutě zužitkoval přesilovou hru Martin Kupec, který dostal přihrávku od Jakuba Stromka před prázdnou branku. Domácí si poté vyžádali oddechový čas, ale ani to nepomohlo. Ve 12. minutě se další nenápadnou střelou prosadil Michal Poletín a poslal Přikryla na střídačku. Podruhé se tedy objevil v brance Litoměřic Vojtěch Sklíba, který měl dosud odchytaných pouze 19 minut. Vojtěch Sklíba do konce první třetiny žádný puk za svá záda nepustil a naopak se domácí dostali ke snížení. V 17. minutě skočil Robert Slipčenko unikajícímu Ladislavu Gengelovi pod nohy. Ten byl ještě nedovoleně hákován a bylo nařízeno trestné střílení. Ladislav Gengel předvedl bekhendový blafák a bezpečně snížil na rozdíl dvou branek.

Prakticky po celou druhou třetinu tlačily Litoměřice svého soupeře, ale ten skvěle odolával. Slipčenko pochytal spoustu střel a vychytal další dvě přesilové hry domácích. Jedinou vážnější situaci si nakonec ve 39. minutě vytvořili hosté, když Pavel Klhůfek našel před brankou osamoceného Tomáše Doležala a ten poprvé překonal Vojtěcha Sklíbu. Do třetí části tedy hosté nastupovali za stavu 2:5 a utkání drželi pevně v rukou.

Domácí se nehodlali šanci na body vzdát a i do třetí části nastoupili velmi aktivně. První šanci na snížení měl Dudáš, odkrytou branku sice trefil, ale před ní výborně zakročil jeden z hostujících obránců. V 45. minutě se přeci jen mohli domácí radovat z 3. trefy. Ladislav Gengel opět předvedl svůj důraz. Ve skrumáži před brankou se zorientoval jako první a dal domácím naději. Obrovskou šanci dostali domácí v 50. minutě, kdy šel Beroun na 26 vteřin do oslabení 5 na 3 a nepohrdli jí. Václav Drábek perfektně přihrál na pravý kruh přes šířku kluziště na Marka Loskota a ten nekompromisně zavěsil pod horní tyčku. V 54. minutě unikal hostující obraně Kafan, ale Robert Slipčenko ukázal zkušenosti, povyjel si a přikryl puk dříve, než se k němu dostal domácí útočník. Poslední šanci dostali domácí v čase 58:40, kdy byl vyloučen Lukáš Špelda. V čase 59:43 odjel Sklíba na střídačku, ale v posledních pár vteřinách už domácí vyrovnat nedokázali.

Kvůli nepovedenému začátku domácích tak nakonec Beroun zaslouženě vyhrál 4:5.

Ohlasy k utkání

Jindřich Setikovský – trenér HC Stadion Litoměřice

Myslím si, že jsme si tento zápas prohráli v první třetině. Začali jsme sice dobře, dostali jsme se do vedení 1:0. Poté přišlo 6 nebo 7 minut, kde se něco zlomilo. Bohužel, dnes neměl den Petr Přikryl, který na začátku zápasu dostal velice laciné góly. Pak pochopitelně na tým domácích sedla deka, když viděli, že se Petrovi nedaří. V minulých utkáních byl největším pilířem, kdy nás neskutečně podržel a dnes prostě neměl den a hráči mu nebyli schopni pomoci. Poté, co došlo ke střídaní a nastoupil Vojta Sklíba, tak si hráči uvědomili, že je to mladý brankář a začali konečně lépe bránit. Oproti tomu, když tam byl Petr Přikryl, tak i když to byli laciné góly, tak ho v tom hráči nechali vykoupat

První třetina to prostě rozhodla, a když jsme ke konci stáhli hru na tři útoky, tak jsme soupeře přehrávali. Ukázali jsme divákům, že jsme dnes s takovým soupeřem jako je Beroun měli vyhrát. Jak diváci, tak i my jsme očekávali, že dnes vyhrajeme. Bohužel, ve třetí třetině už bylo na zvrat pozdě. Jak jsme vloni otáčeli zápasy v posledních minutách, prodlouženích či nájezdech, tak letos nemáme tolik štěstí. I když jsme dnes měli tlak za stavu 4:5, a poté i přesilovou hru 6 na 4, tak to tam prostě nespadlo. Je to škoda, protože Beroun dnes nepředvedl nic, co by nás mělo zaskočit a ten zápas jsme si prohráli sami.