Zápasové menu

Hosté měli jasně navrch už od začátku utkání a po trefách Slavíčka s Heinischem se domácí položili. Jiskřičku naděje ještě vykřesal ve druhé třetině Gengel, ale po dalších dvou trefách Přeučila s Vachovcem bylo o utkání prakticky rozhodnuto.

39. kolo

2:5

0:2, 1:2, 1:1

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: 23. Gengel (Šinágl, Lenc), 44. Šinágl (Lenc, Vobořil) - 10. Slavíček (Tvrdek, T. Rohan), 10. Heinisch (Vachovec), 28. Přeučil (Nedrda, Divíšek), 35. Vachovec (Heinisch, M. Rohan), 57. Ondráček (Schusser, T. Rohan). Rozhodčí: Přikryl - Wesley, Kasík. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1475. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Meravý) - Kříž, Smetana, Dudáš, Evan, Vobořil, Martinka, Holomek, Ketner - Rudovský, Šinágl, Gengel, Belay, Tvrzník, Slížek, Kafan, Horčička, Hašek, Lenc, Loskot, Novák M.

HC Most: Benda (Škubal) - Kabeláč, Safromenkov, Rohan M., Přindiš, Parýzek, Schusser, Havelka, Martinec - Divíšek, Ondráček, Novák P., Slavíček, Tvrdek, Vachovec, Rohan T., Přeučil, Nedrda, Kotrla, Vaněk, Heinisch

První třetina se dá popsat z pohledu domácích jedním slovem, a sice katastrofa. Hosté nastoupili do zápasu neskutečně a hned v 15. vteřině všem ujel Tomáš Rohan, ale puk skončil na betonech ležícího Přikryla. V 7. minutě zase ujel Slavíček, ale tentokrát hráč Mostu těsně minul branku. V 9. minutě se sám před Přikrylem zjevil exlitoměřický Petr Přeučil a zápěstím trefil vzdálenější tyčku Přikrylovi branky. Štěstí domácích skončilo v 10. minutě, kdy se po propadnutí dvou útočníků Litoměřic dostali hosté do přečíslení 3na1 a souhrou Tomáš Rohan – Kamil Tvrdek – Bohumil Slavíček, zakončoval poslední jmenovaný do úplně prázdné branky. O 40 vteřin později dostal Martin Heinisch přihrávku od Michala Vachovce na levy kruh a propálil Přikryla mezi betony. První šanci domácích měl až v 13. minutě, ale v brejku na Bendu nevyzrál. Benda měl poté starostí dost, protože hosté hráli celkem minutu a třicet vteřin ve třech, ale ani Hašek, který se zjevil dvakrát sám před brankou, nedokázal gólmana Mostu propálit. V 19. minutě ještě při přesilovce domácích dostal kotouč na modrou Havelka a jeho střela se otřela o tyčku domácí branky. Litoměřice tak úvod utkání, kde byly favority, jasně nezvládly.

Do druhé třetiny nastoupili domácí o poznání lépe. Ve 23. minutě umotal obráncům hlavu za brankou Petr Šinágl a po jeho objetí branky zavěsil do prázdné Ladislav Gengel. Na vyrovnání měli domácí šanci ve 27. minutě Horčička, který dostal kotouč na pravý kruh, ale z voleje otřel puk pouze o levou tyčku Bendovi branky. Šanci poté měli hosté, kdy Heinisch dorážel těsně před Přikrylem, ale puk se odkutálel těsně mimo tři tyče. Ve 28. minutě už se ale hosté z branky radovat mohli. Petr Přeučil dostal v situaci 2na1 puk od Nedrdy a nekompromisně zavěsil nad ležícího Přikryla. Další hřebíček do rakve poté přidal domácím ještě Michal Vachovec, když prostřelil Přikryla z levé strany pod ruku. Zbytek druhé třetiny domácí Stadion pouze dobruslil.

Do třetí třetiny opět nastoupili domácí velmi aktivně a zúročilo se jim to. Ve 44. minutě vyjel zpoza branky Radan Lenc a puk do prázdné dorazil Petr Šinágl. Po druhém gólu hosté hru velmi kouskovali a ani jeden z týmů se dlouho nedostával do šancí. V 53. minutě dostal Most možnost přesilovky 5na3, ale Přikryl byl tentokrát bezchybný a všechny šance pochytal. Především dělovka od modré Přindiše, byla velmi nebezpečná. V 57. minutě se ovšem hosté mohli radovat popáté. Martin Ondráček ujel v situaci 2na1, obešel posledního domácího obránce, poslal puk do betonů Přikryla a sám svou střelu dorazil za jeho záda. V 58. minutě vyzval Tomáš Rohan na souboj Ondřeje Martinku a druhý jmenovaný souboj jasně vyhrál.

Zápas tak dnes zaslouženě vyhráli hosté, kteří byli papírově jasným outsiderem.

Ohlasy k utkání

Kamil Kašťák - HC Most

Nám se dnes povedl začátek utkání, kdy jsme do 10. minuty vstřelili dvě branky. Dobře jsme hráli ve středním pásmu, i když jsme se pak dostali pod tlak ve druhé třetině, kdy jsme inkasovali na 2:1. Pak jsme z brejkových situací vstřelili další dvě branky a v závěru utkání jsme si již výsledek pohlídali. Myslím si, že jsme dnes byli trošku lepší, lépe jsme i bruslili a asi jsme si zasloužili vyhrát. Dnes jsme hráli o mnoho lépe než proti Kadani, kdy jsme dostali debakl. My hrajeme skoro každý zápas jako existenční a dnes jsme si řekli, že se nemusíme stresovat. Máme již velkou ztrátu, a tak jsme hráli, dá se říci, bez nervozity a ono to vyšlo. Motivovali jsme hráče tím, že se dá hrát s každým. My jsme před tím zvítězili venku v Jihlavě a dnes tady. Hráči se o tom, zdá se, přesvědčili. Dnes nás také podpořil dobrým výkonem brankář. Dali jsme také dvě branky z přesilovky. Jedna byla z přečíslení tři na dva, kdy se trefil Vachovec. To ani nebyly žádné nacvičené signály, spíše to vyplynulo ze hry.

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice

My jsme hráče upozorňovali na to, že Most zvítězil v Jihlavě a že to dnes nebude lehký zápas. Ale k začátku zápasu jsme přistoupili, jako že se nemůže nic stát. Hráče jsme v kabině upozorňovali na to, že Most může hrát na brejky a oni nás do 5. minuty třikrát přehráli. Na začátku zápasu jsme právě z brejků dostali dva slepené góly. Přístup hráčů k začátku utkání byl hodně špatný. Bez herní disciplíny a nasazení nelze v této soutěži porazit vůbec nikoho. Pak jsme sice dali kontaktní branku, ale velice těžko jsme se dostávali do zápasu. Most hrál dobře a neustále hrozil z brejků. My jsme také nějaké šance měli, ale Benda nás dnes vychytal.Pak jsme se za stavu 1:2 vrhli bezhlavě do útoku a dostali jsme další dvě branky. Myslím si, že jsem dnes ten zápas neunesli psychicky. Kluci chtěli, ale dostavila se křeč a prostě to nešlo. Hokej se hraje na branky a těch Most vstřelil pět a zaslouženě vyhrál. Ten dnešní výkon bych řadil k těm nejhorším, co jsme zatím doma odehráli. Můžeme hezky bruslit a hezky si nahrávat, ale pokud budeme hrát bez defenzívy, tak to bude vždycky špatné. Potom, co jsme vyhráli v Brodě a porazili Chomutov, tak si asi někteří hráči mysleli, že mohou do NHL. Tak já doufám, že spadnou oběma nohama na zem a začnou zase hrát. Nezbývá nám, než na tento zápas rychle zapomenout.