Zápasové menu

Také ve třetím vzájemném utkání mezi Litoměřicemi a Hradcem Králové zvítězilo domácí mužstvo. Podobně jako Stadion v minulém střetnutí, také Východočeši nastříleli během úvodní třetiny tři branky a položili tak základ svého vítězství. Celkem si do litoměřické branky našlo cestu pět kotoučů, Stadion se prosadil pouze zásluhou Ladislava Slížka. Po výsledku 5:1 si tak připisují tři body Hradečtí.

27. kolo

5:1

3:0, 0:1, 2:0

Královští lvi Hradec Králové - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 5. Moskal (Brož, Budínský), 5. Kadlec (Brož), 14. Záhorovský (Čížek, Rytnauer), 44. Budínský (Koudelka), 60. Kadlec (Brož) - 34. Slížek (Novák, Kloz). Rozhodčí: Zubzanda - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1032.

Královští lvi Hradec Králové: Čech (Blažek) - Bendík, Čížek, Vágner, Poživil, Hendrich, Čáp, Chmelíř, Roupec - Záhorovský, Tvrdík, Rytnauer - Moskal, Koudelka, Budínský - Kadlec, Brož, Valášek - Berger, Macháň, Kubeš.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Meravý) - Vobořil, Boháč, Evan, Martinka, Smetana, Kříž, Hora, Ketner - Tvrzhník, Slížek, Šinágl - Gerhát, Belay, Loskot - Gengel, Kloz, Novák - Kafan, Hlusička, Rindoš.

Litoměřičtí se na soupeřově ledě dostali do velké šance hned v úvodu zápasu. Před domácí brankou se k puku snadno dostal Vobořil, ale zamířil pouze do tyče. Stadion se tak mohl hned v první minutě dostat do snadného vedení. Odpověď Hradce však na sebe nenechala dlouho čekat a domácí v 5. minutě na rozdíl od Litoměřic nabídnutou šanci využili, dokonce dvakrát krátce po sobě. Nejprve u pravé tyče protlačil puk do sítě Patrik Moskal, ještě v téže minutě pak z mezikruží trefil přesně pravý horní růžek střelou bez přípravy Jiří Kadlec.

V 11. minutě se při vyloučení Vobořila mohlo skóre měnit potřetí. Po přesilovkové kombinaci na jeden dotek dostal přihrávku mezi kruhy Rytnauer, ale netrefil kotouč ideálně a branku minul. Litoměřičtí početní nevýhodu ustáli a v následujících minutách měli několik střeleckých příležitostí. Pokaždé si však vylámali zuby na pozorném Čechovi. Hosté na svou slabou efektivitu v koncovce doplatili do první přestávky ještě jednou. Martin Záhorovský projel do útočného pásma a z levého kruhu prostřelil Přikryla potřetí. O tom, že na světelné kostce nad hradeckým ledem nesvítil v 17. minutě stav 4:0 rozhodla jen nepřesná dorážka Bergera, který netrefil odkrytou branku.

Na začátku druhého dějství se mohl prosadit Marek Loskot a snížit nepříznivý stav. Forvard hostů se uvolnil u levé tyče, ale skrz Čechovu výstroj neprotlačil puk do branky. Ve 26. minutě dobrým napadáním získal puk za hradeckou brankou Slížek. Ihned přihrál u levé tyče stojícímu Klozovi, který ale příliš dlouho váhal a jeho střelu mu nakonec srazil domácí obránce do ochranné sítě. O dvě minuty později napřáhl mezi kruhy Vít Budínský a orazítkoval horní tyč litoměřické branky.

Na trestnou lavici putovali krátce před polovinou utkání dva litoměřičtí hráči a Hradečtí měli výhodu přesilovky 5 na 3. Dvojnásobná početní převaha však zůstala nepotrestána, protože hned v jejím úvodu domácí sami faulovali. Ve 34. minutě překonali Litoměřičtí střeleckou smůlu a vstřelil první gól v zápase. Na rozdíl dvou branek snížil z prostoru před brankou Ladislav Slížek. Bekhendovým pokusem zavěsil neomylně pod horní tyč. Hradečtí mohli opět získat tříbrankové vedení. Kadlec se už dostával do úniku, ale o puk jej obral Dominik Boháč. Na druhé straně se rozejl na Čecha Gerhát a tlačil se do domácí branky. Ani jeho střela, ani následná dorážka Martina Belaye si však nenašla cestu za brankovou čáru.

V úvodu třetí třetiny se domácí počtvrté prosadili. Tentokrát měli při skórování i kus štěstí. Vít Budínský nahazoval zpoza branky a od Přikryla se puk odrazil za brankovou čáru. Hosté měli po vyloučení Kadlece výhodu přesilovky a mohli záhy odpovědět na předešlou trefu Hradce. Čechovi vypadla střela od modré a Belay mohl dorážet. Ještě před ním však stihl odpálit puk do bezpečí jeden z hradeckých beků. Martin Novák předvedl v polovině třetí části obětavý obranný zákrok. Svým skokem do střely jednoho z domácích beků zablokoval nebezpečný pokus. V 53. minutě se rozjel dopředu Martin Belay. Projel domácí obranou a až nedovolený zákrok Vágnera jej připravil o šanci. V poslední minutě základní hrací doby ještě završil gólový účet utkání Jiří Kadlec, kterého mezi kruhy našel Brož a domácí veterán uklidil po bekhendové kličce puk k pravé tyči. Ve vzájemných zápasech Litoměřic a Hradce Králové tak stále vítězí pouze domácí tým. Tentokrát si Východočeši připsali tři body po výhře 5:1.

Ohlasy k utkání

Jindřich Setikovský: HC Stadion Litoměřice

O průběhu a výsledku utkání rozhodla první třetina a výkony obou brankářů. Tu třetinu jsme odehráli poměrně nedisciplinovaně. Navíc jsme měli nějakou taktiku, kterou jsme absolutně nedodrželi. Ve druhé třetině jsme myslím byli lepší. Kompletně jsme celé mužstvo přeskupili. Změnili jsme složení útoků i obranných dvojic a hráčům jsme tím naznačili, že za stavu 3:0 už nemůžeme hrát defenzivně, že musíme víc napadat a soupeře se nám povedlo zatlačit. Zásluhou brankáře domácích ale skončila druhá třetina pouze prohrou soupeře 0:1. Zápas se asi lámal za stavu 3:1 kdy jsme neproměnili přesilovku. Mohli jsme se vrátit do zápasu. Na začátku poslední třetiny jsme si dali vlastní gól a tím ten zápas skončil. Soupeř hrál samozřejmě dobře, má kvalitní mužstvo, ale víceméně jsme si to prohráli sami.

Jiří Slabý: HC VCES Hradec Králové

My jsme myslím začali utkání velice dobře. Tak jak jsme si řekli, tak jsme také udělali. Povedlo se nám to, co se povedlo Litoměřicím u nich a dali jsme tři rychlé góly. Ve druhé třetině jsme se nechali zatlačit, ačkoliv jsme hráčům připomínali, že se zápas hraje až do šedesáté minuty. Hosté si tam vytvořili nějaké šance, ale podržel nás brankář. To bylo myslím rozhodující. Ve třetí třetině vlastně rozhodla branka na 4:1.