Zápasové menu

Odveta mezi Litoměřicemi a Hradcem Králové vyšla lépe Severočechům. Na domácím ledě oplatili svému soupeři prohru z jeho kluziště zejména po povedeném nástupu do utkání. Litoměřičtí si vybudovali dostatečný náskok, který i přes stíhací jízdu hostí dokázali ubránit. Výhra 4:3 je tak uchránila od hrozícího pádu na dno tabulky.

14. kolo

4:3

3:1, 1:0, 0:2

HC Stadion Litoměřice - Královští lvi Hradec Králové

Branky a nahrávky: 3. Slížek (Kloz), 8. Belay (Hašek), 13. Hašek (Evan, Drábek), 30. Slížek (Kloz) - 14. Moskal (Koudelka, Orsava), 48. Koudelka (Moskal, Orsava), 51. Kubeš (Cartelli, Brož). Rozhodčí: Svoboda R. - Svoboda M., Zavřel. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1152.

HC Stadion Litoměřice: Slipčenko (Sklíba) - Stříteský, Holomek, Drábek, Smetana, Kříž, Drahorád, Ketner, Evan - Kloz, Slížek, Gengel - Loskot, Belay, Hašek - Tůma, Šinágl, Tvrzník - Horčička, Kafan, Novák

Královští lvi Hradec Králové: Koutský (Čech) - Cartelli, Karlíček, Zdráhal, Vágner, Chmelíř, Hendrich, Macháň, Čáp - Kubeš, Brož, Kadlec - Orsava, Koudelka, Moskal - Berger, Tvrdík, Kubica - Jindřich, Nosek, Látal

Odveta na ledě Kalich Areny měla zcela odlišný scénář než první střetnutí letošní sezóny na půdě Východočechů. Začátek vyšel lépe domácímu Stadionu. Gólový účet otevřel kapitán Litoměřic Ladislav Slížek, který protlačil puk pod Koutského betony a poslal svůj tým do vedení již ve třetí minutě. Šance v prvním dějství přibývaly pouze na jedné straně a před Koutským bylo stále rušno.

Další gólová příležitost přišla osmé minutě a domácí ji bezezbytku využili. Přečíslení 2 na 1 zakončil po zpětné Haškově přihrávce do prázdné branky Martin Belay a zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Skóre se do první přestávky měnilo ještě dvakrát. Na trestné lavici pykal ve třinácté minutě Zdeněk Kubica a přesilovkovou trefu si připsal Jaroslav Hašek, který se podobně jako Slížek prosadil z dorážky.

Poslední gól úvodního dějství nakonec zaznamenali hosté. Snížení na 3:1 po první třetině přinesla branka Patrika Moskala. Koudelka jej vybídl ke skórování přihrávkou k levé tyči, kam už se Slipčenko nestihl přesunout.

Do poloviny utkání všechno hrálo do karet domácímu Stadionu. Ve třicáté minutě zvýšil stav již na 4:1 svým druhým zásahem Ladislav Slížek po přihrávce zpoza branky od Jana Kloze. Poté se otěží utkání chopili hosté. Litoměřičtí začali až příliš bránit svůj náskok a Východočeši na ledě dostali mnohem více prostoru. Dokázali hrozit z rychlých akcí nebo se dostávali do dlouhého tlaku v útočném pásmu.

Zvýšená aktivita přinesla hostům ovoce až v závěrečné dvacetiminutovce. Krátce před polovinou třetího dějství se do akce znovu dostal nejaktivnější útok Hradce s Koudelkou a jeho křídly Moskalem a Orsavou. Právě centr této formace Martin Koudelka se po vyhraném buly v útočném pásmu dostal k dorážce po střelách svých spoluhráčů a dostal puk důrazně do sítě. V jedenapadesáté minutě měli hosté opět plno prostoru v okolí litoměřického brankoviště, který jim domácí obrana darovala. Další gól po důrazné dorážce si tentokrát do statistik zapsal Vladislav Kubeš a Východočeši se rázem dostali na nejtěsnější možný rozdíl.

V samém závěru ale Litoměřičtí svou výhru dokázali ubránit. Nicméně nebylo daleko do prodloužení, když například Karlíček nastřelil při hře Hradce bez brankáře břevno litoměřické branky. Tři body tak putují na konto Litoměřických, kteří tak unikli hrozbě pádu na samé dno tabulky. Naopak je čeká postup o jednu příčku výše, tedy na jedenácté místo. Hradec Králové nečeká ani postup, ani pád v tabulce a nadále si drží šestou příčku.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník: HC Stadion Litoměřice

Jsem rád, že jsme navázali na předešlé výkony, které nebyly špatné. Sice jsme nedělali tolik bodů, ale naše výkony měly v některých fázích kvalitu. Poučili jsme se z prvního utkání v Hradci, které jsme odehráli velice špatně a bojácně, domácím jsme nebyli vůbec rovnocenným soupeřem.

Dnes jsme začali hrát velice aktivně až do stavu 3:0. Poté jsme inkasovali zbytečný gól na 3:1 a je pravda, že za stavu 4:1 nás Hradec dostal pod tlak. Byly tam závary kolem branky. Ale bojovností celého týmu jsme se i přes chyby ve třetí třetině dokázali ubránit a vybojovat důležité tři body. Dnes nebylo ani moc vyloučených a já si myslím, že je to kvalitou rozhodčích, kteří 1.ligu pískají. Každý rozhodčí nastaví svůj metr a pro hráče je někdy těžké si na to zvyknout. Dnes rozhodčí nechali hře volný průběh a myslím si, že hře to prospělo. Na druhou stranu jsme také věděli, že Hradec hraje výborně přesilovky a na to jsme se museli také připravit. Samozřejmě, že hráče nabádáme v každém utkání, aby hráli co nejvíce bez faulů. Dnes jsme udělali také nějaké změny v útocích, protože v posledních zápasech dávala branky pouze jedna lajna. Zbylé tři útoky se těžko prosazovaly, tak jsme se rozhodli udělat pár změn. Jsem rád, že to dnes přineslo nějaké ovoce a že jsme i díky tomu zvítězili.

Jiří Slabý: HC VCES Hradec Králové

V začátku zápasu jsme si nechali dát tři rychlé góly, což se v hokeji stává. Poté jsme to již těžko stahovali. Když už to vypadalo, že bychom mohli srovnat, dostali jsme čtvrtý gól. V poslední třetině jsme soupeře zatlačili, ale už nezbývalo mnoho času. Měli jsme vyložené šance, které jsme ale nedali. Například nastřelené břevno. Naopak soupeř nás za naše chyby trestal. Myslím, že nás Litoměřice dnes překvapily. Hrály opravdu velice dobře. Vůbec nám to neusnadnily. Z tohoto pohledu jim musím pogratulovat a my odjíždíme s prázdnou domů.

Dnes hrály Litoměřice zcela jinak, než v prvním zápase v Hradci. Celková hra byla o něčem jiném, prakticky je to úplně jiné mužstvo. Působily velice sympaticky. Hrály to, co chtěly. Asi je to způsobeno tím, že nemají moc bodů. Snaží se snaží plnit si své úkoly a to jim dnes slušelo. Hrály dobře.

Dnes jsme se snažili hrát co nejvíce v pěti, nechtěli jsme být vylučováni, protože si myslím, že na to máme hráče. Bohužel jsme i v pěti dostali branky. Například když jsme nepokryli hráče mezi kruhy. Hra v pěti nám vyhovuje a je dobře, že dnes rozhodčí do hry příliš nezasahoval.